Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 347199 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline remarque

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #2691 : 02.Mai.2021, 08:15:57 a.m. »
La un raport cuplu/greutate mare și performanțe dinamice pe măsură la accelerări puternice se rupe ușor aderența. Spre exemplu la Kona 1,6 benzină, 177 CP, 265 Nm, 100 km/h în 7,9 secunde, trage și spatele la aproape orice accelerare. De aceea la 290 hp tracțiunea integrală pare un "must have". 

Ce mă miră e că au păstrat cutia cu dublu ambreiaj DCT (echivalentul DSG de la VAG) la puteri/cupluri atât de mari. Cutia DCT nu prea se împacă cu cuplurile mari. E adevărat însă  că DCT/DSG-urile favorizează performanțele dinamice și minimizează consumul.

Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline shpeedy

« Răspuns #2692 : 02.Mai.2021, 09:36:51 a.m. »
Primele generatii de DSG nu se împacau cu valorile mai mari de cuplu. Dar in ultimii aproape 20 ani, de cand au aparut, au mai invatat ce si cum...

In fine, sa speram atunci ca se va ajunge si la decizia montarii unui 4x4 pe aceasta Kona. Eu sunt cam sceptic, tinand cont si de vremurile pe care le traim - transmisiile 4x4 cam sunt pe cale de disparitie din ofertele (cel putin pentru UE) tuturor producatorilor.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #2693 : 02.Mai.2021, 03:58:16 p.m. »
  Fiecare cu gusturile lui, dar masina mi se pare construita complicat(de prost), la propriu, de la bara din spate(lampi jos, lampi sus), aripile-spate imense fara rost, usa spate cu bucata de plastic-completare, aripa fata cu niste overfendere offroad nejustificate care se continua in fata unde se afla o parte din blocurile de lumini si terminand cu partea frontala cu 3(trei) blocuri de lumini, prost asezate, adica farul l-as fi pus in pozitia cea mai inalta pentru o eficienta optima, ca sa nu mai spun ca la o coliziune usoara poti ramane fara un far, acolo jos as fi pus binenteles drl-ul.
  Toata aceasta "arhitectura" la final nu mi se pare nici eficienta si cu atat mai mult frumoasa, ci chiar dimpotriva, kitsch  !
  Imi lasa impresia ca la design-ul acestei masini au lucrat 3-4 noi-angajati, iar la final a venit unul mai cu experienta si a incercat sa "dreaga busuiocul", adica sa mai rectifice ce se mai putea rectifica... dar fara prea mare succes, rezultatul fiind un ...turism de oras cu aspect de offroader, dar fara nicio inclinatie spre ....pescuit sau vanatoare.
  Lasand la o parte tehnologia, pe care sigur o regasesti si la alte marci, chiar si motorul este unul "universal", adica il mai stiu cel putin pe Tucson, daca n-o mai fi si pe alt model.
  Poate s-o faca si de 300 de hp, ca tot urata este !!!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online ntire2000

« Răspuns #2694 : 02.Mai.2021, 08:45:52 p.m. »
Eu as zice ca strugurii (la care n-ajungem) de regula sunt acri.
E greu de înteles mentalitatea asiatica, cred ca de gusturi nici n-are rost sa mai discutam.

Nici Vitarele noastre nu exceleaza la anumite capitole legate de design.
Primul lucru care îmi vine în minte e noroiul ala enervant care se aduna sub capota prin gaurile alea "tehnologice" date aiurea prin caroserie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #2695 : 02.Mai.2021, 11:30:00 p.m. »
Eu as zice ca strugurii (la care n-ajungem) de regula sunt acri.
   Daca as fi luat ceva de la ei era Tucson, never Kona, asa  ca treaba cu strugurii nu merge la mine.
Ce dracu sa-mi placa la ea, daca nu-mi place nimic?! Nu sunt genul care daca nu si-o permite, zice ca e naspa, stai linistit !
   Cel putin ca design e departe rau si de Vitara si de S-Cross, sau de gusturile mele...

Cat despre noroiul care intra sub capota, la mine nu intra(poate nu merg suficient prin noroi, cine stie), n-am decat praf si asta ar fi ultima problema care m-ar deranja la o masina.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #2696 : 04.Mai.2021, 08:10:47 a.m. »
Problema pe care o are Kona (iti / nu-ti place) este data de confuzia la nivelul blocurilor optice fata - nu stii care / cum este...

Este exact aceeasi situatie ca in cazul Fiat Multipla, Pontiac Aztek, Nissan Juke si alte modele (unele chiar de la Hyundai, ce a extins aceasta abordare de design la cam toata gama curenta de modele).

In alta ordine de idei - un studiu de design Suzuki:

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Offline gabi males

« Răspuns #2697 : 13.Mai.2021, 10:58:49 p.m. »

Interesanta mașină.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline shpeedy

« Răspuns #2698 : 14.Mai.2021, 07:54:09 a.m. »
Cam ce ne rezerva viitorul in materie de oferta off-road:

Si revenind la chestii mai normale, sunt curios daca o sa-l aduca si in Europa:

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #2699 : 19.Mai.2021, 02:04:50 p.m. »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008