Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 347035 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #2550 : 29.Dec.2020, 12:09:55 a.m. »
In 2035 jumatate dintre noi vom fi pensionari si cazuti în mintea copiilor, deci ne vom da cu trotinete electrice prin parc.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: vali22

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #2551 : 29.Dec.2020, 09:10:04 a.m. »
In 2035 jumatate dintre noi vom fi pensionari si cazuti în mintea copiilor, deci ne vom da cu trotinete electrice prin parc.
Poate voi, io o sa ma dau cu motocicleta Suzuki cu motor termic Euro 3.  :-))

The following users thanked this post: ntire2000, vali22

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #2552 : 29.Dec.2020, 11:40:22 a.m. »
Asta deschide o discuție extrem de serioasa. Nu știu daca sa deschid un nou topic.
Acum 50-70 de ani viitorul părea făcut cu mașini individuale cu dimensiuni reduse. Si apoi  apare o prima tentativă care este Renault Twizy.
Si din interiorul industriei sunt voci care spun ca noile generații nu mai sunt dornice sa cumpere si ca vârful vânzărilor de mașini deja a trecut, cel puțin pentru Occidentul decadent. Ca viitorul companiilor de construcții auto este modelul de afaceri actual al firmelor de software: mașini care se închiriază. Ori ca taxiu, ori ca Privat Lessing, abonament anual etc. dar nu proprietate. Casele vor urma cam peste 50 de ani acest trend.  Motivele sunt cam peste tot, va las si pe voi sa mai scrieți. Rog un moderator sa arunce un ochi aici, daca se cere o abordare separată a discuției.
2035...Eu cam pe atunci ies planificat la pensie. Planificat...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #2553 : 29.Dec.2020, 12:18:10 p.m. »
Comisia europeana a creat European Battery Alliance (printre altele) si in acest moment planurile si finanțările sunt pregătite pentru atingerea unei capacitați de producție de 500 GWh in 2029. In Europa. Poate ca totuși nu-s toți tâmpiți la Bruxelles si celelalte capitale si mai mișcă si cate ceva in direcția buna, adică productivă...
Aici trebuie sa recunosc ca fără acțiunea Chinei, ăștia din UE si acum dormeau in papuci. Repet,  tot ce vedeți sunt doar reacții la expansiunea gigantului chinez. Si vin târziu.

PS: daca vreți sa citiți exact cer scrie pe afiș, folosiți cu încredere traducerea live a google. Nu-i perfectă dar veți înțelege ce vrea să spună mesajul.

The following users thanked this post: toma

Offline remarque

Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #2555 : 07.Ian.2021, 01:39:08 p.m. »
  Revenind, oarecum, la subiect. Am o nedumerire, de cand a inceput sa fie mai agresiva campania asta pro electrice. Inca sunt producatori/dealeri care au in oferta diesel. Suntem, nu foarte multi dar suntem, care avem diesel generatii noi, daca pot spune asa..  Vestul e plin de masini diesel care inca circula sau sunt pline site-urile de vanzari cu ele, nu ma refer la masini vechi, aia clar e alta poveste! Unde vor disparea peste noapte toate? Te forteaza sa nu mai poti circula, din anul x, indiferent ca e benzina sau diesel, si? Care la momentul x nu avem un hybrid sau electric, ce facem? Dam masinile la Remat si primim un abonament la metrou? Rabla e o treaba ok, dai cazanul de spe ani vechime si iei un tichet. O sa ne forteze sa dam masini de 7-9 ani, unele in perfecta sau foarte buna stare de functionare (luand in calcul si perioada pandemiei, restrictii, ciuciu concedii, vacante, rezultat kilometrii putini), pentru un tichet de rabla? Nu sunt contra si nici pro electric, ori alta varianta de motor termic. Imi pun niste intrebari, dpdv economic, care ca multi altii, ne achizitionam o masina din necesitate.
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #2556 : 07.Ian.2021, 01:51:44 p.m. »
Cred ca vor ridica incet dar sigur impozitele si in functie de norma Euro, nu doar de cilindree. Cu cat e mai mica cifra de la norma Euro, cu atat va fi impozitul mai mare. Astfel te vor "obliga" la doua variante: sa platesti mult ca o ai sau sa renunti la ea. :)

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #2557 : 07.Ian.2021, 01:53:55 p.m. »
Trebuie sa înțelegeți ca China este marele jucător pe electric, ea a forțat totul, ea produce cat toți ceilalți la un loc, iar UE daca nu mișcă acum, e moarta!

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #2558 : 07.Ian.2021, 02:28:41 p.m. »
   Era mai corect sa spun, masini care nu se preteaza la Rabla, nu perfecta sau buna stare. Schimbarile sunt inevitavile si independente de vointa noastra, asta e clar! Nu am vreo dilema in privinta asta! Posibil sa nu ma fi exprimat suficient de cursiv si coerent si de aici ceva confuzie. Sunt curios cum vor rezolva cu cei care avem inca masini in norme decente sau bune de poluare, nu stiu daca sa includ si 5, de la 6 sa zicem... Vom putea circula doar platind niste taxe, poate, aberant de mari? Ne forteaza sa le casam, contra unei sume echivalente tichet rabla? Sunt constient ca atunci cand cumperi o masina noua, la momentul vanzarii pierzi bani. Mi-am asumat asta de mai multe ori.  :D Dar, sa fiu fortat sa o dau sub valoarea ei reala, pentru ca nu se incadreaza in normele x...suna a mana infipta in gat!
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle

Offline enicky

« Răspuns #2559 : 07.Ian.2021, 02:32:46 p.m. »
  ... Vom putea circula doar platind niste taxe, poate, aberant de mari? Ne forteaza sa le casam, contra unei sume echivalente tichet rabla? Sunt constient ca atunci cand cumperi o masina noua, la momentul vanzarii pierzi bani. Mi-am asumat asta de mai multe ori.  :D Dar, sa fiu fortat sa o dau sub valoarea ei reala, pentru ca nu se incadreaza in normele x...suna a mana infipta in gat!
  Si probabil vor fi interzise in anumite orase .
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip