Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 347057 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline FritzVonSpritz

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #2430 : 17.Oct.2020, 09:55:37 p.m. »
Daca vreti sa va luati "jucarie"
https://www.automarket.ro/stiri/citroen-a-lansat-versiunea-de-serie-a-conceptului-ami-one-cvadriciclu-96489.html

Daca puneai link catre site-ul oficial era mai stufoasa informatia si mai exacta (autonomia e specificata ca fiind de 100 km)

De exemplu, mie mi-a atras atentia amplasarea centurilor de siguranta, sunt încorporate în scaune.

Mea pulpa.....Nici nu m-am uitat pe site-ul oficial, mi-a fost suficient sa vad ce e pe acel site,  iar daca ma apuc de Food Delivery (livrare mancare laq domiciliu), chiar ar fi interesant sa imi iau una  :prty:
Si inca o prospatura, futurista:
https://www.citroen.ro/conceptul-19_19-o-calatorie-in-modul-e-confort/

« Ultima Modificare: 17.Oct.2020, 10:08:16 p.m. de FritzVonSpritz »
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2431 : 20.Oct.2020, 02:09:36 p.m. »
Primul pret afisat in Europa pentru Dacia Spring: 17800 Euro.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ntire2000

« Răspuns #2432 : 20.Oct.2020, 06:53:16 p.m. »
La banii astia puteau sa-i zica Dacia Winter, ca-ti îngheata mintea când vezi pretul.
Am eu asa o banuiala ca bateriile vor fi fabricate lânga Bucuresti. (sa speram ca asta nu va afecta autonomia trecuta în specificatii).
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2433 : 20.Oct.2020, 07:11:29 p.m. »
Dacă vor să le care pana in China si apoi inapoi odata cu masina... :pardon:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #2435 : 21.Oct.2020, 11:13:05 p.m. »
Grupul sud-coreean LG Chem își va tripla producția de baterii cilindrice pe care le produce pentru Tesla și alte mărci de autoturisme electrice

Parca vad ca o sa ajunga ca pet-urile.... aruncate pe toate vaile.
Sau ca trotinetele electrice ale Primariei Cluj, lasate te miri pe unde... :)

Offline remarque

« Răspuns #2436 : 22.Oct.2020, 08:04:11 a.m. »
Ford a încasat-o cu Kuga PHEV.

După asta ia ghiciți ce urmează ?

Au fost mai mult de două incidente cu Kona EV. Facem abstracție de titlul articolului, Google translate e mai deștept decât autoarea, ne uităm la conținut.
Apoi: https://www.promotor.ro/stiri-auto/hyundai-recheama-si-in-europa-kona-ev-pentru-risc-de-incendiu-18765149

Așteptăm să vedem cum se comportă Dacia EV.
« Ultima Modificare: 22.Oct.2020, 08:34:03 a.m. de remarque »
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline ntire2000

« Răspuns #2437 : 22.Oct.2020, 08:55:42 a.m. »
Ale naibii
Citat
LG Chem, furnizorul bateriilor pentru Hyundai Kona EV, a declarat că nu bateriile sunt de vină pentru pericolul de incendiu, iar o cauză exactă nu a fost încă determinată.
bateriile alea, se aprind din prea multa pasiune.
Sau racire insuficient de bine pusa la punct (îmi asum sublinierea, bag mâna în foc pentru afirmatia asta  ;)), cum am mai scris pe aici.

https://www.automarket.ro/stiri/recall-pentru-versiunile-micro-hibrid-de-pe-ford-puma-conexiunile-100765.html

Astia sunt de-ai nostri, cosmetizeaza stirea.

Adica sa fim seriosi
Citat
"În cazul puţin probabil al existenţei unei conexiuni slabe la acumulatorul MHEV, rezultatul ar putea fi o supraîncălzire locală şi posibila topire a componentelor din jur şi, în situaţii extreme, acest lucru ar putea duce la un incendiu în vehicul", mai precizează Ford.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline shpeedy

« Răspuns #2438 : 22.Oct.2020, 09:21:45 a.m. »
Not bad pentru Suzuki...

In alta ordine de idei, mi se pare destul de trist sa vad atatia hateri vocali (la modul gratuit, parerea mea).

Daca e sa ne uitam la istorie, in urma cu mai bine de un secol vehiculele cu motoare termice si cele cu motoare electrice erau cam neck-to-neck (cu un mic avantaj chiar de partea electricului, daca e sa ne uitam la performantele vremii). Dupa care a urmat lobby-ul petrolistilor a cam ingropat electricul. Motoarele termice au avut peste 100 ani sa se perfectioneze/eficientizeze. Astia care comentati pe marginea insuficientelor EV-urilor din postura de posesori de motoare termice ar trebui sa luati in considerare suta aia de ani in care ne-ajunsurile acestor vehicule au fost treptat remediate, ajungand la maturitatea din ziua de azi. Ati mai conduce azi o masina interbelica de buget (ce totusi avea in spate vreo cativa zeci de ani de evolutie) ? Nu cred (la naiba, desconsiderati masinile vechi de 10-15 ani).

Pe de alta parte, primele EV cu acoperire globala (si highway-ready) au aparut in 2008 - Mitsubishi iMIEV si fratii de la PSA. Da, la nivelul de pret pentru care acum exista o oferta relativ bogata de masini cu motor termic (15-20k Euro), pentru EV-uri inca exista suficiente ne-ajunsuri (acceptabile pentru unii, insurmontabile pentru altii). Dar vorbim de doar 12 ani de evolutie, evolutie fulminanta de altfel daca reusim sa vedem la scara istoriei auto.

Ca si concluzie: este dreptul fiecaruia sa aleaga sa urasca sau sa imbratiseze o optiune sau alta. Dar, de la un anumit punct, respectiva optiune ajunge sa spuna mai multe despre om si mai pitin despre subiectul urii/preferintei...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline remarque

« Răspuns #2439 : 22.Oct.2020, 10:44:22 a.m. »
Dai vrabia din mână pe cioara de pe gard.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip