Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 347062 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #2390 : 10.Oct.2020, 08:00:04 p.m. »
Eu nu cred că e limitare de mobilitate ci încercare de schimbare de mentalitate și marketing. Circulați curat și...cu mașinile pe care vi le vindem "noi"!
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

The following users thanked this post: ntire2000

Offline Fujitsu

« Răspuns #2391 : 10.Oct.2020, 08:12:12 p.m. »
... pentru aproape la fel de desele drumuri Bistrița - Alba Iulia și retur ce le fac, uneori în aceeași zi, ar fi mai greu.
Inseamna ca mașina electrica nu e pentru tine. Mai indicat ar fi un hibrid sau un Diesel.
Fiecare are un “pattern” de circulație, in funcție de asta i se potrivește un tip de mașina sau altul ...

Eliminarea completa a mașinilor termice nu se pote face numai prin decizii politice, trebuie sa existe o sustenabilitate - economică, logistica, etc. Vom vedea care va fi evoluția ...
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline remarque

« Răspuns #2392 : 10.Oct.2020, 08:25:57 p.m. »
Și când tipul de mașină care ți se potrivește n-o să mai fie disponibil te adaptezi. Nu mai circuli pe distanțe lungi.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Online ntire2000

« Răspuns #2393 : 11.Oct.2020, 12:11:47 a.m. »
Stimați colegi co-forumiști, EV nu sunt pentru mers in Grecia sau oriunde la distante de mii de km.
In concediu in Grecia se poate merge cu avionul și / sau mașina (termică) închiriată.
EV sunt pentru mers pe lângă casa, naveta de câteva zeci de km si eventual drumuri in regiune (județe limitrofe).

Si când vor fi scoase total de pe piata masinile cu motor termic (peste 10 ani cum vor unii) sa înteleg ca îmi va fi cumva restrâns dreptul la libera circulatie?
O sa trebuiasca sa ma deplasez cu ce vor smecherii?
Pai unde mai e democratia?
Sesizeaza careva ca "alunecam" spre "1984"?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Fujitsu

« Răspuns #2394 : 11.Oct.2020, 04:32:55 a.m. »
Vedeți ce repede se dezvolta industria auto. Acum 5-6 ani EV aveau o autonomie de 100-200 km și erau cumparate numai de entuziaștii early adopters. Nici nu erau atâtea sisteme de asistenta a șoferului ca astăzi.

Peste 10 ani știm cum va arata piata auto ?
Poate ca toate benzinăriile se vor transforma in stații de încărcare EV, timpul de încărcare se va reduce, tehnologia bateriilor va evolua spre un preț mai mic și o autonomie mai mare, pilotul automat se va perfecționa și mașina se va conduce singura ...

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #2395 : 11.Oct.2020, 08:21:48 a.m. »
La celelalte vise mă gândesc și eu dar cu pilotul automat nu voi fi de acord niciodată. Păi unde mai e plăcerea condusului? Dorm la volan? Atunci...merg cu trenul.

Offline Fujitsu

« Răspuns #2396 : 11.Oct.2020, 09:11:18 a.m. »
Plăcerea condusului este pana te ia oboseala și sistemul de atenționare “te invita la o cafea”  :) . Atunci o sa pui pe pilot automat pana îți revii sau dacă ești aproape de destinație. Asta e un scenariu din viitor  B-)

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #2397 : 11.Oct.2020, 09:13:49 a.m. »
Da. Ai dreptate. Dar chiar daca va fi cu pilot automat as vrea sa am posibilitatea sa-l decuplez...Sa-l folosesc decat la nevoie.

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #2398 : 11.Oct.2020, 10:19:27 a.m. »
Visăm și noi la prețuri mici, autonomie mare, atmosferă curată....Vise...Dar fără ele, pe vremurile astea, eu cel puțin,  aș lua-o razna cu capul...

Online ntire2000

« Răspuns #2399 : 11.Oct.2020, 04:00:46 p.m. »
Vedeți ce repede se dezvolta industria auto. Acum 5-6 ani EV aveau o autonomie de 100-200 km și erau cumparate numai de entuziaștii early adopters. Nici nu erau atâtea sisteme de asistenta a șoferului ca astăzi.
Peste 10 ani știm cum va arata piata auto ?

Imi amintesc cu nostalgie de primul meu telefon, un Alcatel portocaliu cu care puteam sa bat snitele sau sa sparg nuci.
Ei, timpul a trecut si am ajuns la adevarate bijuterii cu care acum putem sa feliem salamul.
Dar autonomia lor a ramas cam aceeasi cu toate ca au trecut 20 de ani.
Asta nu cred ca a sesizat multa lume interesata doar de design si briz-brizuri.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού