Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 347068 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline remarque

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #2370 : 09.Oct.2020, 05:49:10 p.m. »
O chestie ce mi s-a părut inițial o dovadă de cinism dar care poate fi interpretată și ca o dovadă de fair-play Hyundai: în "Pașaport service" pentru Kona 2019 scrie: "Durata medie de utilizare a autoturismului stabilită de producător, conform prevederilor legale, este de 8 ani."
Așa că nu cred că prindem 10 ani.
 Știe cineva, care sunt acele "prevederi legale"?
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #2371 : 09.Oct.2020, 05:53:53 p.m. »
2021 Lynk & Co 01 - designed by CEVT in Gothenburg / part of GEELY

Videoclipul e filmat aici in oras.

• Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline toma

« Răspuns #2372 : 09.Oct.2020, 05:54:30 p.m. »
O chestie ce mi s-a părut inițial o dovadă de cinism dar care poate fi interpretată și ca o dovadă de fair-play Hyundai: în "Pașaport service" pentru Kona 2019 scrie: "Durata medie de utilizare a autoturismului stabilită de producător, conform prevederilor legale, este de 8 ani."
Așa că nu cred că prindem 10 ani.
 Știe cineva, care sunt acele "prevederi legale"?

Parerea mea este ca "prevederile legale" se refera la faptul ca trebuie stabilita durata medie de utilizare a produsului, nu cat si cum este aceasta calculata.

Lege nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, cu completarile ulterioare:

Art. 1. - Prezenta lege reglementează aspecte privind vânzarea produselor, inclusiv a celor executate la comandă, şi garanţiile asociate acestora, în vederea asigurării protecţiei consumatorului.
  Art. 2. - În sensul prezentei legi, următorii termeni se definesc astfel:

h) durata medie de utilizare - intervalul de timp, stabilit în documente tehnice normative sau declarat de către producător ori convenit între părţi, în cadrul căruia produsele de folosinţă îndelungată trebuie să îşi menţină caracteristicile funcţionale, dacă au fost respectate condiţiile de transport, manipulare, depozitare şi exploatare

Art. 20. - (1) Garanţia trebuie să cuprindă menţiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului şi să ateste în mod clar că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanţia oferită.
   (2) Garanţia trebuie să precizeze elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalităţile de asigurare a garanţiei - întreţinere, reparare, înlocuire şi termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea şi adresa vânzătorului şi ale unităţii specializate de service.
   (3) Garanţia trebuie redactată în termeni simpli şi uşor de înţeles.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: remarque

Offline remarque

« Răspuns #2373 : 09.Oct.2020, 06:03:39 p.m. »
Dacă nu scrie în lege cum e calculată, durata medie de viață e declarată pe baza "testelor" mai mult sau mai puțin obiective ale producătorilor. Hyundai a declarat-o. Suzuki a declarat-o pe undeva ?
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...

Offline remarque

Offline kellogs

« Răspuns #2375 : 09.Oct.2020, 08:04:17 p.m. »
Avem vreo 10 ani la dispozitie sa ne mai plimbam cu masina
Dupa aceea ori ne facem "verzi" ori o sa bagam mâna adânc în buzunar....

Sau asa sau ramane merkel cu verzii sa se conduca unul pe celalalt.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #2376 : 09.Oct.2020, 09:54:53 p.m. »
Elon a uitat să ne spună:
https://m.dcnews.ro/tocmai-cumparase-o-tesla-si-apoi-s-a-intamplat-asta-elon-de-ce-nu-ne-ai-spus_775876.html

Am o rugăminte, când  ne trimiți pe saiturile manipulatorilor, anunță-ne te rog, ca ma pune dracu sa apăs vreun link de pe acolo si nu-mi trece greața după aia o săptămână...Ca așa se poarta, așa au făcut si criza financiara din 2007, se împachetează rahatul in ambalaje reale si frumoase...ca sa le faci trafic înșelător... Ducându-ma acolo si-au vândut publicitatea  pentru scopurile alea care le știm...

The following users thanked this post: perfidus

Online ntire2000

« Răspuns #2377 : 09.Oct.2020, 09:59:13 p.m. »
Pai stirea se pare ca totusi e reala.
Poti sa dai click în siguranta, te asigur eu ca nu musca.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #2378 : 09.Oct.2020, 10:06:59 p.m. »
Nu, altceva am scris eu, si este legat de manipularea publicitara. Adică se pun știri de interes general intre alea care trebuie. Iar eu unul n-as fi vrut sa apar ca utilizator unic ce le-a dat un click...ca sa facă ei bani sa mai vândă niște rahat la niște fraieri... Asa se poarta acum, se agata fraierul cu știri oneste internaționale ca apoi la intern sa se faca ciulamaua...

The following users thanked this post: shpeedy, enicky, perfidus

Online ntire2000

« Răspuns #2379 : 09.Oct.2020, 10:20:02 p.m. »
Pai nu prea e manipulare atâta timp cât mai nou se fabrica motoare fara camasi de otel la pistoane, pompe de benzina/ulei din plastic, si alte componente care sunt gândite sa "cada" dupa maxim 3 ani.
In opinia mea, clientul ar trebui sa fie informat corect pe ce-si da banii si sa poata alege în cunostinta de cauza.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: vali22