Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 347076 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #2330 : 01.Oct.2020, 10:59:01 p.m. »
Domnilor, va rog sa postati la subiect! Adica, asa cum ii zice titlul: stiri si zvonuri din industria auto
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Fujitsu

« Răspuns #2331 : 03.Oct.2020, 12:44:21 p.m. »
Isi revine piata auto din Romania?
In septembrie 2020 a crescut simtitor numarul de autovehicule inmatriculate...
http://www.apia.ro/wp-content/uploads/2020/10/Analiza-Piata-auto-din-Romania-in-primele-9-luni-din-2020.pdf

• my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline FritzVonSpritz

• Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline ntire2000

« Răspuns #2333 : 03.Oct.2020, 10:50:12 p.m. »
Vecine, de la o anumita vârsta abia te mai ridici din pat, darmite sa mai dai din posterior ca sa faci un "twerking" de calitate.

Si ca tot ziceai de Lamborghini, cred ca am ratat si înscrierea pe lista de 40.

Lamborghini a prezentat noul Essenza SCV12: hypercar-ul va fi disponibil în 40 de unități și va fi echipat cu cel mai puternic motor V12 din istoria companiei
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #2334 : 03.Oct.2020, 11:21:17 p.m. »
Isi revine piata auto din Romania?
In septembrie 2020 a crescut simtitor numarul de autovehicule inmatriculate...
   Pai ce concluzie s-ar putea trage, daca au crescut cu 72,6% nr. masinilor noi inmatriculate, fata de aceeasi luna a anului trecut ??
A doua intrebare ar fi, din ce sa-si revina?? Dintr-o pauza de 2 luni ?!!! Cladirile/instalatiile erau "in picioare", materia prima exista, angajati au, comenzi idem, doar ca toata lumea a trebuit sa stea 2(doua) luni in casa !!!
   Vad ca n-a dat nicio atentie citatului colegul nostru care previziona un dezastru total pentru industria auto si nu numai, mai ales ca, culmea, parca toate companiile se intrec in lansari de noi modele cu motorizari noi, hybride si normale.
   Ca sa nu mai zic de cate masini noi au aparut pe forum....

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #2335 : 03.Oct.2020, 11:57:48 p.m. »
Relax, dezastrul înca nu a început.
Va începe când sectorul bugetar va face o mica implozie.
Pâna atunci înca (mai) sunt bani de cheltuit, nu-i asa?

Ca sa nu mai zic de cate masini noi au aparut pe forum....
Chiar asa, câte? Hai, fa un recensamânt rapid.
Din tabel, eu vad o scadere a pietei cu 31.8% de autoturisme noi înmatriculate.
Adica o treime din piata s-a cam evaporat, iar tu zici ca e putin? (ia gândeste-te ca sunteti 10 în birou si 3 trebuie sa "zboare", te cam apuca transpiratia, nu-i asa?)

PS: La noi, la români, criza vine dupa câteva luni, suntem defazati de restul lumii. Asa s-a întâmplat si data trecuta, ca acuma (octombrie) eram la unguri sa-mi fac revizia si-mi pupau aia talpile de bucurie (la ei erau mall-urile goale la 4 dupa-masa), la noi n-am gasit loc de parcare în Polus Cluj la 9 seara. Prin mai (dupa jumatate de an!) a aparut Baselu putin beat ca sa ne spuna ca "game over" pentru unii.
« Ultima Modificare: 04.Oct.2020, 12:08:55 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: vali22

Offline Fujitsu

« Răspuns #2336 : 04.Oct.2020, 09:08:06 a.m. »
Daca analizam mai profund datele din comunicat:
- a lipsit “varful” din iulie si august comparativ cu 2018 si 2019, astfel ca luna septembrie poate fi doar una conjuncturala in 2020.
- a scazut ponderea autoturismelor noi din totalul inmatricularilor ytd in 2020 cu cateva procente, ceea ce nu e un semn bun ...
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

The following users thanked this post: ntire2000

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #2337 : 04.Oct.2020, 09:28:30 a.m. »
Ținând cont că a scăzut cererea poate mai scad și prețurile,  ca în capitalism...
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline enicky

« Răspuns #2339 : 04.Oct.2020, 02:57:33 p.m. »
Relax, dezastrul înca nu a început.

Din tabel, eu vad o scadere a pietei cu 31.8% de autoturisme noi înmatriculate.
   Pai cam uiti de cele 2 luni de stare de urgenta+urmatoarele 2, momente cand doar mancarea si medicamentele au prosperat !
 Si daca ii mai bagam in ecuatie si pe cei cu drobul de sare, socoteala este corecta.

Deci depinde unde te uiti in tabel : eu m-am uitat la plus iar tu ai cautat insistent minusul !
Off topic :
   Bine, cei ca tine care (pre)vad dezastrul la fiecare colt de strada, nu si-ar cumpara o masina sh nici daca ar avea bani de trei, ca sa nu mai spun de una noua !! :)
  Binenteles ca pandemia va avea si ea efecte economice, dar nimeni nu cred ca are interes sa blocheze  totul. Pentru a produce, mecanismele trebuie sa se miste...

Cat despre bipedul ala(care imi declanseaza instant greatza!) de care pomenesti ca a taiat cat a putut, cred ca, chiar el a declansat criza...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: vali22