Ei bine dupa ce de mai multe ori mi-am "stricat" iPhone-ul (si 3GS si 4), dar tot de atatea ori le-am si resuscitat (ajutat de cele mai multe ori si de prietenu' @SGD) aseara m-am bagat la un iPhone 3G care era ca nou ca sa zic asa, adica era cu softul de nou, blocat in reteaua ORANGE dar functiona pe Vodafone cu folie "unlock" pe SIM care pacalea telefonu'.
In prima faza am "urcat" 3G-ul la 4.1, moment in care s-a facut si upgrade de baseband 05.12.04, si culmea (desi era de asteptat) nu a mai mers pacalit telefonul cu folia de "unlock" nici macar dupa ce a fost Jailbreak-uit cu redsn0w. Cu 4.1 pe el 3G se misca ca un ..., deci e aproape, din punctul meu de vedere, degeaba telefonul.
Pentru ca propietarul telefonului avea Vodafone a trebuit sa studiez problema si sa-i fac unlock. Cum se face asta? Pai in primul rand a trebuit sa-l duc la ultimul soft Apple, adica 4.2.1. Dupa asta urmeaza una bucata JailBreak si un update de baseband (atentie! daca faceti treaba asta o faceti pe proriul risc, actiunea fiind irevocabila si fiind una din operatiunile care pot duce la "adio iPhone") pana la 06.15.00 (acesta fiind baseband-ul de iPad, baseband in care poti folosi absolut orice SIM!
Dupa ce bucuros am reusit sa bag in iPhone 3G una bucata SIM COSMOTE am descoperit ca ce mergea el greu pe 4.1 dar pe 4.2.1 era aproape inutilizabil
.
Asa am inceput sa ma informez si am descoperit ca cel mai bun sistem de operare pentru un 3G este 3.1.3. Usor de zis, greu de facut
Pentru asta trebuie sa cauti una bucata 3.1.3 la care sa faci downgrade. Dupa ce ai facut acest downgrade telefonul va ramane blocat in Recovery Mode, mod din care iesi relativ usor (un singur click) numai dupa ce ai instalat RecBOOT si un programel adiacent care mi-a mancat ficatii, LibUSB.
A rezultat una bucata iPhone 3G cu downgrade la 3.1.3 dar blocata in ORANGE. Dupa l-am JailBreak-uit am reusit folosind acelasi redsn0w sa-l aduc disponibil in orice retea.
Acu' telefonul merge perfect in Cosmote, cu siguranta va merge perfect si in reteaua Vodafone.
Surse de inspiratie:
RedMondPieDkZoneJaxoviHackingtosh