Autor Subiect: Intrebare de incepator  (Citit de 7449 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Batranul

Re: Intrebare de incepator
« Răspuns #20 : 18.Feb.2012, 03:22:21 p.m. »
Fugitul de spate este farmecul masinii  :D.

De aia zic de antrenament. Specificul tractiunii cu vascocuplu: puterea se transmite puntii spate cand exista diferenta de viteza(rotatii) intre puntea fata si cea de spate. In momentul in care masina fuge nitel de spate, exact asta se intampla... ma rog, s-ar intampla daca in loc de franat ai mentine acceleratia constanta sau ai accelera putin. SI ai simti ceva de genul ca masina se .. repune pe traiectoria initiala.

Asadar, fuga de spate se poate ameliora mentinand acceleratia sau accelerand usor. Nu vorbim aici de situatii extreme de viteza si 'fuga'. Insa in limite rezonabile, treaba e cat se poate de distractiva. Insa toata treaba asta tine de antrenament si de exersare in pasi mici a situatiilor de mai sus. Daca reusesti ca in situatii de genu 'fuge nitel spatele' sa stapanesti masina prin acceleratie, o sa vezi cat de distractiva poate fi masina, cautand parca si asezandu-te pe traiectoria corecta.

p.s. sa nu incerci intoarceri cu frana de mana sau alte chestii. trasul franii de mana iti asigura oprirea cu mare succes a masinii, in nici un caz nu-ti blocheaza rotile spate sa faci tu giumbuslucuri pe zapada/gheata (masina intra intr-un ciclu rapid de franare: cu cat e mai trasa frana de mana cu atat mai multa putere se transmite pe puntea spate (cea pe care actioneaza frana de mana))
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline Marci

« Răspuns #21 : 20.Feb.2012, 07:56:09 p.m. »
,,Batrane'' merci de sfaturi,sunt binevenite. Problema e urmatoarea;eu chiar nu franez in curbe,schimb viteza inainte de a intra in curba dupa care accelerez usor.Si totusi se intampla....uneori fuge spatele,nu ma asculta.Poate accelerez prea putin,poate trebuie mai ferm,nu stiu exact de ce se intampla. Poate cu timpul o sa invat sa o controlez mai bine,sau poate am asteptari prea mari de la ea.
  • S-Cross 1.4 AllGrip, ex. S-Cross1.6 Premium AllGrip

Offline M_TM

« Răspuns #22 : 20.Feb.2012, 08:28:18 p.m. »
..desi,in general se comporta foarte bine,Ignisul este o masina foarte usoara(si usuratica)in acelasi timp.
Trebuie sa o cunosti foarte bine ca sa sti pana unde poate fi fortata fara sa rupa aderenta...
O problema rezolvabila ...doar de timp si km parcursi..parerea mea.. :-?

Offline miocrl

« Răspuns #23 : 21.Feb.2012, 10:05:12 a.m. »
...uneori fuge spatele,nu ma asculta.

am dat o tura cu junk-ul lui Cristyyy in weekend si intr-adevar cand accelerezi in curbe intra spatele si parerea mea e ca si tie iti aluneca doar cand intra tractiunea spate in functiune
aceeasi experienta am trait-o si cu un samurai.

oare la masinile noi tot asa se intampla?

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #24 : 21.Feb.2012, 10:14:23 a.m. »
La masinile noi de la Suzuki, da! Si aici ma refer la JIMNY, la care sistemele tip ESP lipsesc.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!