Autor Subiect: Vecinii mei  (Citit de 5453 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sfichiu

Re: Vecinii mei
« Răspuns #10 : 20.Feb.2011, 09:24:14 a.m. »
...eu am vecini care nu mi-au facut probleme,exeptie face ce-l deasupra care are prostul obicei sa-mi tot aminteasca cum e sa ai inundatie,asta cam o data pe an.Acu  6-7 ani mi-a produs o asa inundatie ca in sufragerie la un  bec am observat ca intrase apa inauntru,nu-mi explic cum !! :-?
  • VITARA S ,Matiz

Offline bogdanb

« Răspuns #11 : 20.Feb.2011, 09:56:42 p.m. »
[...] mi-a produs o asa inundatie ca in sufragerie la un  bec am observat ca intrase apa inauntru [...]

Asta e culmea statului la bloc, sa-ti inunde becul  :-O  Te pomenesti ca s-a mai si aprins dupa aia!  =))
Eu am scapat de o parte din probleme, fiindca stau la 10  :D  Vecinii de dedesubt sunt oameni maturi care doar se cearta din cand in cand, doar o vecina de pe etaj o tot prinde nevasta-mea ca asculta pe la usa!  :-j

In rest, singurul vecin care ma deranjeaza e nesimtitul ala de popa de la biserica de peste drum, care bate clopotul la 7:30 dimineata, sa-i bata si lui clopotul cum ne bate el noua de scoala tot cartierul duminica cu noaptea in cap!  >:)
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #12 : 21.Feb.2011, 10:20:41 a.m. »
...sa-i bata si lui clopotul cum ne bate el noua ...
Cind ii va bate lui clopotul, el nu va mai auzi de ceva vreme. :D
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #13 : 14.Nov.2011, 06:19:55 p.m. »

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline miaunica

« Răspuns #14 : 14.Nov.2011, 08:50:42 p.m. »
si vecinii mei sunt foarte "simpatici"...m-au reclamat ca-mi scartaie patul (cu duhul sfant a mers o data...), ca-mi plage copilul noaptea( kiki are 8 ani, iar eu nu am pierdut o noapte din cauza nesomnului....din punctul asta de vedere a fost si este copilul ideal...) si ca fac dus seara...(asta e...nespalati nu ne putem culca...)...bine ca voi scapa in viitorul mai mult decat apropiat de ei si ei de mine!
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline Leutzu

« Răspuns #15 : 14.Nov.2011, 11:25:03 p.m. »
Eu pot sa spun ca am niste vecini super. Stau la ultimul etaj, deci de deasupra nu ma supara nimeni, in stanga apartementului meu este o camera goala caci avem uscatoria iar sub mine vecinii sunt plecati cam de 2 ani la copii lor in Belgia, desi nici cand erau acasa nu stiam de existenta lor.  Iar vecina de palier...este de nota 11. Pensionara, insa una citita si educata cu care ai ce sa discuti si in plus de asta face si niste prajituri super bune - cum face imi aduce si mie sa am la micul dejun a doua zi :)).  Si restul vecinilor de pe scara sunt niste oameni foarte ok, probleme nu am avut niciodata - e drept ca sunt doar 10 apartamente pe scara si sansele sunt mai mici de a avea vecini zgomotosi mai multi.

Offline macmat

« Răspuns #16 : 14.Nov.2011, 11:27:22 p.m. »
..........si zici ca e libera uscatoria aia? :D

Offline Leutz

« Răspuns #17 : 16.Nov.2011, 02:17:01 a.m. »
Am si eu o poveste aici care-i din cu totul alt registru, mai degraba la cascadorii rasului  :-)) desi cu ceva ghinion s-ar fi putut termina chiar cu cascadorii ... plansului. Titlul povestii ar fi:

"Cum m-am imprietenit definitiv si irefutabil cu vecinul de sub mine"  :clap:

Se face asadar ca acum vreo 2 ani si ceva, cand inca locuiam in zona Panduri (Bucuresti) ... ne trezim intr-o seara, destul de tarziu - pe la 10-11, cu vecinul de jos la usa. Vecinul de jos: un tip de treaba, dar un pic cam stressat. Ca o paranteza, inainte de noi acolo a stat cumnatul meu si pe vremurile alea, fiind si cumnatu'meu la fel de stressat ca si vecinu' ... erau intr-o relatie dintr-asta ... aproape cimpanzeica: amandoi nutreau sentimente de prietenie deosebita, dar nu si le puteau exprima decat cu ciomagu'. Dupa ce ne-am mutat noi, lucrurile au intrat pe un fagas relativ normal, in care vecinul venea la usa noastra cel mult o data pe anotimp ... si atunci pe buna dreptate as zice, in rest noi reusind sa nu-i dam motive de stress. Asadar relatia s-a transformat in timp intr-una in care ne respectam asa in tacere si nu ne deranjam unul pe altul; basca ... am reusit sa si ingropam cumva ciomagul discordiei pe care il "impartise" cu cumnatu'. Foarte frumos pana aici.

Deci astea fiind datele ... anterioare ale problemei, iata-ma deschizand usa la 11 noaptea si, vazandu-l  pe vecinu' cu paru' valvoi in pijamale si-n papuci, zic "bai ce dracu' o mai vrea asta. Si la ora asta manca-tzi-ashhh...".
Vecinu': "dom'le ce naiba faceti in casa, ca mi-a cazut tavanu' in cap ...". Eu, absolut halucinat, ingaim cate ceva fara noima si devin brusc "interesat"  (:| de problema. Si se apuca omu' sa explice ce si cum, unde si cand s-a intamplat ... intr-o avalansa verbala de nedescris cu gesticulari, desene in aer si tot tacamu'; si da-i si da-i cu explicatiile. Eu, inca neitelegand despre ce-i vorba si stiind cu cine am de a face, n-am putut decat sa ma gandesc ca i s-o fi desprins omului vre-o bucatica din gletul de pe tavan sau ca i s-o fi scorojit varul. Zic ... "io-te bah, asta nu-i in stare sa-si intretina peretii cum trebuie si-acum vine sa-mi faca mie capu' tandari la crucea noptii". Ne ducem asadar in dormitorul mic (al nostru) sa ne arate zona in care se intamplase evenimentul. Zona era sub un pat dintr-ala de tip masiv, incadrat de o mobila masiva ... lucruri care nu mai fusesera miscate din loc de zeci de ani; plus ca ...  :-)) in acel dormitor nu statea nimeni, il foloseam doar pe post de garderoba. Ii explic omului situatia ... el nimic: "dom'le mi-a cazut tavanu'n cap, da patu' la o parte sa vezi ...". Eu, in continuare halucinat, zic "bun, hai sa dam patu' la o parte". Ne punem asadar amandoi si dupa un mic hei-rup eliberam zona cu pricina. Eu in timpul asta recunosc ca deja aveam vise erotice inchipuindu-mi cum o s-o vad pe nevasta-sa dezbracata in dormitorul lor  B-) prin ... gaura din podeaua mea. Nebunie nu alta; numai ca ghinion, nu era nici o gaura si prin urmare nu se vedea nimic. Zic "asta e! Am ratat si ocazia asta. Poate o s-o vad alta data in alte conditii  >:)", nu de alta da' poate merit si eu niste despagubiri cumva ... dupa sexiunea de mutat mobila la ora 11 noaptea. Si cum ma gandeam eu asa, cu un zambet pervers in coltul gurii si ma pregateam sa-l poftesc afara de domnul vecin, il vad p-asta ca se repede sa palpeze linoleumul din zona XXX: "dom'le nu se vede pentru ca-i linoleumu' deasupra, da' sa vezi ca acolo-i gaura." Si da-i si loveste cu mana, apoi cu picioru', apoi cu 2 picioare ... si tot asa. Nici vorba de gaura, era tare ca ... betonu'  :-)). Omu' ... nimic, "dom'le mi-a cazut tavanu'n cap". Atunci zic "bai nene, ne lasi ?? hai dracu' jos sa vad si io care-i problema !!!"

Si zis si facut, hai jos. El bezmetic si cu parul valvoi, pravalindu-se pe scari ... eu halucinat si deja cu carcei la buze de cat ma straduisem sa nu rad cu gura pan' la urechi. Si-ajungem dom'le la el in casa si ... mi-a picat fata ca la desene animate: II CAZUSE TAVANUL IN CAP  :dknw: nici mai mult nici mai putin.

Deci stateam in pragul dormitorului mic (al lui) si nu stiam daca sa ma bufneasca rasul sau sa incerc sa fiu serios. In cele din urma  =)) M-A BUFNIT rasul. Nu s-a suparat, pentru ca si el si-a dat seama ca mai mult decat haz de necaz n-are ce sa faca. Oricum, cert este ca ne aflam amandoi in usa dormitorului lui si in camera se vedeau urmatoarele: in coltul cel mai indepartat al patului o fatuca de 15-16 ani ingrozita statea cu genunchii la gura si se uita catre cele ce fusesera lucrurile ei: truse, sticlute, farduri etc., niste electronice mai marunte, un sistem audio, corpul de mobila corespunzator pe care acestea se aflasera s.a.m.d. Peste astea toate trona o bucata consistenta de ... PLANSEU, dragii mosului, mai ceva ca-n basmele cu Fat-Frumos. Deci o bucata considerabila din planseu (cu grosimea de rigoare ... ~20-25-30 cm) cazuse din senin fix peste zona respectiva si a facut praf tot ce se afla acolo. Din fericire a ratat la milimetru un LCD maricel si ... cel mai important ... mare noroc ca patul fetei nu era asezat la fel ca cel din dormitorul nostru, altfel i-ar fi picat exact pe cap si ...  :popa: aleluia. Doamne fereste. Prin urmare ceea ce mai ramasese din plafon si care nu m-a lasat s-o vad pe nevasta vecinului (pe fata in cazul nostru) dezbracata era doar sapa de pe podeaua din apartamentul nostru si linoleumul de deasupra. Restul era tot cazut ... Partea interesanta e ca bucata cazuta era executata chirurgical, un paralelipiped cu marginile perfect drepte si netede, la fel ca si marginile gaurii ... si, respectiv, nici urma de armatura metalica in planseu. Acestea au fost constatarile de la fata locului. In urma lor ... ce sa facem decat sa ne dam cu presupusul. Am stat si-am ras pana la crucea noptii emitand fel de fel de teorii savante cu si despre ingineria constructiilor ... reusind in final s-o calmam si pe fata si chiar s-o facem sa zambeasca si sa se culce linistita. Bun ... si astfel am ramas dupa aceea in relatii foarte bune cu vecinii, pentru ca de cate ori ne intalnim ne-aducem aminte de chestiunea cu pricina si ne-apuca rasul. End of story.

Ceea ce a urmat este ca ne-am apucat de investigatii, da-i si intreaba in stanga si-n dreapta de si cum ... sa stim ce primejdii ne pasc pe viitor. Si asa am ajuns la o doamna mai in varsta care fusese inginer proiectant in constructii si care lucrase cu multi ani in urma pe santierele din cartierele bucurestene din perioada comunista. Si fiti atenti aici. Poate unii dintre voi stiti, dar pentru mine a fost o noutate ... nu prea placuta.

Se face asadar ca pe vremuri (si daca pe vremuri era asa, ma gandesc cum e la blocurile astea construite in era foamei de bani din perioada boom-ului imobiliar romanesc  :() cum erau blocurile facute din placi ... uneori se mai incurcau transporturile si ajungeau la un bloc de tip X placi de la un bloc de tip Y, care avident nu se potriveau. SAU nu mai erau placi de dormitor dar erau in plus niste placi de baie sau bucatarie. NICI O PROBLEMA. Muncitorul roman avea intotdeauna sarma si patentul la indemana, care in cazul de fata se traduceau prin  :popa::
- placi care se imbinau la jumatea camerei in loc sa se imbine pe peretii sau stalpii de rezistenta, dupa caz
- placi pentru bucatarie/baie folosite la dormitoare, sufragerii ... etc.; sau invers. In cazul asta gaurile pentru erisire, scurgere cu care veneau placile se acopereau ad-hoc prin infundare su ziare si reviste  :-O peste care se turna ciment. Rezulta astfel o placa intreaga dar cu un gen de dop in ea, care se punea la dormitor ... urmand ca apoi in anul 2009 dopul sa-i cada in cap vecinului meu ... Si uite-asa am elucidat misterul.

Ce pot sa mai spun acum ... doamne fereste. Acum rad cand postez pe forum, dar ... putea sa fie de rau. Sa speram asadar ca lucruri de genul asta nu se vor mai intampla.
« Ultima Modificare: 16.Nov.2011, 02:22:06 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline miocrl

« Răspuns #18 : 16.Nov.2011, 09:08:35 a.m. »
incredibil :(

cred ca in boom nu se mai folosea metoda placilor prefabricate sau?

Offline Leutzu

« Răspuns #19 : 16.Nov.2011, 10:12:33 a.m. »
..........si zici ca e libera uscatoria aia? :D

Nu, ca se usuca rufe in ea :)))