Autor Subiect: Cd Radio Ignis  (Citit de 55354 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline adrian_r5

audio
« Răspuns #160 : 16.Apr.2009, 08:35:12 p.m. »
Nu vreau sa-mi sara luneta de la basi ;)

... da' de curbele Fletcher–Munson ai auzit ???
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline M_TM

audio
« Răspuns #161 : 16.Apr.2009, 08:38:35 p.m. »
Sa aprinda cineva proiectoarele de ceata.Eu cel putin sunt acolo cu tot cu curbele alea. :D

Offline danker

audio
« Răspuns #162 : 16.Apr.2009, 08:57:00 p.m. »
- Rusinat declar ca nu  :">, recunosc deasemenea ca dorm foarte linistit noaptea pe chestia asta, dar am vazut si masini care zornaie din toate tablele din cauza basilor si uneia chiar i  s-a desprins luneta  =)) , in amanunte nu intru, ca nu ma pricep, dar tu adriane intelegi ce vreau eu de fapt.  ;)
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline adrian_r5

audio
« Răspuns #163 : 16.Apr.2009, 09:17:36 p.m. »
Pai sa stabilim din start ... mi-e lene sa scriu ... asa ca pe scurt: urechea umana e mai putin sensibila la frecventele joase si inalte (cel mai sensibila este undeva pe la 300 - 3000 Hz) ... si cu cit semnalele au un nivel mai mic cu atit "insensibilitatea" asta creste ... . Pt. a compensa acest defect al urechii se folosesc circuite "loudness" care la volum mic accentueaza basul si inaltele. Pt. ca ai difuzoare de diametru mic (si deci deficitare la redarea basilor) se poate compensa cu un subwoofer care la volum mic sa accentueze basii ...

Offline danker

audio
« Răspuns #164 : 16.Apr.2009, 09:56:36 p.m. »
- Am inteles in principiu si mai stiam si eu cate ceva despre subiect, eu insa am sa ma limitez strict la ce pot nenorocitele alea de boxe de 13, care or fi alea, multumesc oricum pentru ajutor, adriane  ;)
- Cobra, clestisorii sunt pentru consola centrala, cei albi sunt cei noi, cei galbeni sunt cei originali, eu mi-am completat piesele lipsa, am sa-mi pastrez unul de rezerva si model, iar 3 buc sunt de dat, nu cred ca are rost sa-ti comanzi 6, cum a trebuit sa fac eu, asa ca daca vrei....
- Poza cealalta este un ciocan de lipit la 12v si 40w ca sa mai cositoresc una alta pe la masinutza ;)

"cobra20"
Da clemele respective cred ca sunt comune la Suzuki si la mine sunt asa, ia priveste aici sunt mai toate elementele de legatura la caroserie
http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0

- Sa stii ca initial si eu le-am cautat la elit, dar nu le-am gasit, pana la urma le-am comandat la radacini..
« Ultima Modificare: 17.Apr.2009, 12:10:29 a.m. de danker62 »

Offline adrian_r5

audio
« Răspuns #165 : 16.Apr.2009, 11:22:43 p.m. »
eu insa am sa ma limitez strict la ce pot nenorocitele alea de boxe de 13,

... acum depinde si ce corectii ai la HU (bass, treble, loudness, EQ) ... care mai pot compensa din "deficientele" difuzoarelor.
« Ultima Modificare: 16.Apr.2009, 11:25:30 p.m. de adrian_r5 »

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • Gen: Bărbat
  • FeeL the SnoW!
audio
« Răspuns #166 : 17.Apr.2009, 10:22:47 a.m. »
adrian ce ne recomanzi pentru boxe spate 13 cm?
Am vazut ca sunt dif cu 2 sau 3 cai. Banuiesc ca 3 cai reprezinta bass, medii si ianalte. Pe mine ma intereseaza sa scoata bass cat mai mult pe spate, pe fata o sa am medii + inalte + twitere.
Eu am un casetofon vehciutz marca Grunding (multumesc pexic) dar bun. Are reglaje pe bass si inalte. Prin el amplific sunetul de la un GPS. Difuzoarele originale nu au nici o treaba cu sunetul, distorsioneaza ca toti dracii  cu toate ca acel casetofon scoate 4 x 15 w.
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline adrian_r5

audio
« Răspuns #167 : 17.Apr.2009, 11:22:03 a.m. »
adrian ce ne recomanzi pentru boxe spate 13 cm?

Va recomand sa mergeti la un magazin la care puteti instala boxele pe masina voastra astfel incit sa le puteti asculta in locul in care si cu HU cu care vor fi exploatate. Daca va plac le cumparati ... daca nu incercati altele ... (s-ar putea ca pe stand la magazin sa sune ok iar pe masina sa nu va placa deloc ...).

Offline danker

audio
« Răspuns #168 : 17.Apr.2009, 12:07:32 p.m. »
- Help! pentru ca la boxele din spate firele arata asa.  :( , as avea si eu rugamintea la cei care stiu sau si-au montat deja, care este + si care - , in poza nu se vede prea bine dar unul este gri cu dunga albastra, iar altul este alb cu dunga albastra ? :pardon:
- Faza cu te duci la magazin si tot incerci la boxe pana-ti place.... poate daca traversezi granita spre vest,in romanica se prezinta asa:  eu nu aveam boxe nici pe fata,deci,  m-am programat cam 3 zile, la o firma de monaj boxe alarme, am luat ce aveau ei in "magazin" din ce s-a potrivit, am dat cu 30% mai mult pt niste boxe slabutze, am platit 50roni montajul, baietii nu prea aveau chef, fumau des, beau suc, se aberau in tot felul de discutii sterile, iar cand a trebuit sa cositoreasca un papuc a reusit sa-l cositoreasca de finitia de plastic, "eee , nu se vede sefu' " nu mi-au dat capacele de la boxe si nici cablurile din cutie, soltzsuruburile etc.  ca de, la final astepta si un ciubuc, asaaa, pentru baiatu'  X-(
 Daca vreti va mai povestesc cum incerc de o saptamana sa vad daca un anumit model care se aude binisor incape in locasul ala special amenajat din spate.....
« Ultima Modificare: 17.Apr.2009, 07:33:11 p.m. de danker62 »

Offline DjLuciano

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 250
  • Gen: Bărbat
audio
« Răspuns #169 : 17.Apr.2009, 12:18:59 p.m. »
eu cred ca am incercat 5 modele de boxe(de firma) pentru spate ,cu acelas diametru ma refer si nici o pereche nu mi-a placut cum suna,am fost nevoit sa decupez putin pana la urma acel locas ca sa pun niste boxe ceva mai mari si nici asa nu dadea basul  satisfacator...m-am lasat pagubas si am montat un buffer in portbagaj.....cat despre domnii cu sonorizarile aceasi poveste...te duci ....o ard domnii din tigare in tigare din discutii in discutii si la final o carca de bani manopera....
enjoy clubbing!!!