Autor Subiect: Linux  (Citit de 27453 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sanduraveica

Re: Linux
« Răspuns #30 : 12.Iul.2014, 12:49:34 a.m. »
    Si ca sa fiu on topic am trecut acilea,...da, am trecut pe UBUNTU dupa mutle luni, aproape un an de cautari satul de milogeli fata de colegi sa-mi reinstaleze, sa-mi curete, etc, etc. s.a.m.d. gen -da, ce mai vrei bre nea Sandule! Tot citesc si tot citesc, invat din mers, e greu recunosc, ma atrage noul S.O. ...dar si voi ati avut nevoie la un moment dat de un mic ajutor plus ca de mine se prinde mai greu. In cercul meu mic, sunt vazut ca un paria d'aia accept orice gluma .....c-o merit. :-j De cand am dat accept la actualizari nu-mi mai pot personaliza  leptopul, mi se pare complicat, de multe ori imi vine sa dau cu el de pamant. X-( Sa mor de va mint. Acu' scriu aici,  ca daca nu voua atunci cui, chiar daca imi atrag tot rasul  din, sa zicem toata tara. Na, gata m-am descarcat, acu' faceti caterinca cat vreti, nu ma supar. :D   
  • Ignis

Offline shpeedy

« Răspuns #31 : 12.Iul.2014, 08:19:28 a.m. »
    Si ca sa fiu on topic am trecut acilea,...da, am trecut pe UBUNTU dupa mutle luni, aproape un an de cautari satul de milogeli fata de colegi sa-mi reinstaleze, sa-mi curete, etc, etc. s.a.m.d. gen -da, ce mai vrei bre nea Sandule! Tot citesc si tot citesc, invat din mers, e greu recunosc, ma atrage noul S.O. ...dar si voi ati avut nevoie la un moment dat de un mic ajutor plus ca de mine se prinde mai greu. In cercul meu mic, sunt vazut ca un paria d'aia accept orice gluma .....c-o merit. :-j De cand am dat accept la actualizari nu-mi mai pot personaliza  leptopul, mi se pare complicat, de multe ori imi vine sa dau cu el de pamant. X-( Sa mor de va mint. Acu' scriu aici,  ca daca nu voua atunci cui, chiar daca imi atrag tot rasul  din, sa zicem toata tara. Na, gata m-am descarcat, acu' faceti caterinca cat vreti, nu ma supar. :D

Foarte tare !  :good:
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline hugbear

« Răspuns #32 : 12.Iul.2014, 08:55:00 a.m. »
Acu' scriu aici,  ca daca nu voua atunci cui, chiar daca imi atrag tot rasul  din, sa zicem toata tara. Na, gata m-am descarcat, acu' faceti caterinca cat vreti, nu ma supar. :D   
"Nea Sandu", io n-am auzit pana acum despre nimeni sa se fi nascut gata invatat. Sa razi de cineva care vrea sa-nvete (ceva, orice) - abia asta e penibil si condamnabil. Si nu exista sa inveti fara sa gresesti. Pur si simplu, nu se poate! Asa ca fii pregatit sa faci greseli - unele costisitoare! - si sa inveti din ele.

Nu ezita sa ne tii la curent atat cu problemele pe care le intampini cat si cu solutiile gasite - nu se stie, poate cineva gaseste inspiratie in eforturile tale!

Inca o data, felicitari! Si multa rabdare!!!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #33 : 12.Iul.2014, 10:55:07 a.m. »
    Si ca sa fiu on topic am trecut acilea,...da, am trecut pe UBUNTU ...
Cind ma voi hotari sa fac si eu pasul asta (ma cam bate gindul asta), ma bucur ca voi avea un profesor [ bineinteles daca va dori sa ajute un nou paria  :) ].
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline migabi

« Răspuns #34 : 12.Iul.2014, 11:11:43 a.m. »
Mie mi se pare cumplit de neproductiv linuxul pt treaba de birou. Am colegi care folosesc linuxul ca desktop dar mie mi se pare un chin. De Ubuntu nu am trecut de instalare, crapa mereu.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline Laurentiu

« Răspuns #35 : 12.Iul.2014, 12:11:51 p.m. »
Mie mi se pare cumplit de neproductiv linuxul pt treaba de birou.
Din cauza asta ma tot aminat si eu trecerea pe un alt sistem de operare.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #36 : 12.Iul.2014, 01:40:10 p.m. »
Mie mi se pare cumplit de neproductiv linuxul pt treaba de birou.
http://alternativeto.net/software/microsoft-office-suite/?license=free&platform=linux

Am colegi care folosesc linuxul ca desktop dar mie mi se pare un chin.
Acelasi chin pe care il simt cei ce pun mana prima data pe Windows sau pe Mac, fii sigur! Orice lucru nou cere timp pana te inveti cu el. Nici soferia n-ai invatat-o in 2 ore...

De Ubuntu nu am trecut de instalare, crapa mereu.
Schimba ceva: fie hardware-ul, fie distributia, fie amandoua.

Linuxul e prea complex ca sa fie invatat "pe de rost" inainte de utilizarea productiva. Se invata lucrand, adica avand un scop bine determinat. De aceea, daca nu sunteti gata sa renuntati complet la Win, incercati sa NU folositi dual-boot (Win cu Linux) - pentru ca de fiecare data cand veti vrea sa faceti ceva productiv veti apela la "unealta" pe care o cunoasteti si cu care sunteti deja obisnuiti (Win). In loc de dual-boot, faceti rost de un comp mai vechi pe care puneti o distributie Linux si sa-l folositi IN PARALEL.

Pentru cei care insista sa mearga pe Ubuntu, exista forum.ubuntu.ro in limba noastra stramoseasca.

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gala_suzuki

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #37 : 12.Iul.2014, 07:13:52 p.m. »
Eu nu stiu de ce se incapataneaza lumea sa asocieze Linux cu Ubuntu?

O fi el Ubuntu o distributie de linux, dar filozofia celor care se ocupa de distributia in sine nu este chiar asa de departe de cea pe care o are Microsoft.

Linux, in sine, este usor de instalat cand ai interfata grafica, cu conditia sa fi instalat macar o data Windows de la ZERO pe un HDD.

Nu sunteti obisnuit cu "sculele" pentru sunteti invatati cu "crack-uri" pe Windows. Exista alternative viabile la mai toate softurile de birou folosite in prezent.

Firma de la care ati cumparat softul pentru contabilitate se inneaca atunci cand spuneti cuvantul Linux? Gasiti o alta firma (sunt multe), de preferat una care sa ofere o solutie software bazata pe un server web.

Nu mai vreti sa mai "platiti" licenta de Office? Exista LibreOffice.

Inca ceva, programele open source create pentru birou pot rula si pe Windows. Nu trebuie neaparat sa treceti imediat la Linux pentru a putea sa folositi acele softuri.

Daca v-ati prins urechile cu Ubuntu, incercati Fedora sau Mandriva, si mai ales invatati ce este "packet manager" si cum se foloseste.

Offline hugbear

« Răspuns #38 : 13.Iul.2014, 12:13:37 a.m. »
Eu nu stiu de ce se incapataneaza lumea sa asocieze Linux cu Ubuntu?
O fi el Ubuntu o distributie de linux, dar filozofia celor care se ocupa de distributia in sine nu este chiar asa de departe de cea pe care o are Microsoft.
True! Asta insa e doar latura subversiva a lui Ubuntu, care din pacate are importanta ce tinde spre zero pentru cei ce pun mana pentru prima data pe un Linux. Partea cu adevarat perversa a lui Ubuntu e aceea ca inhiba invatarea. De-aia recomandam eu celor care s-au apucat totusi de Ubuntu sa limiteze la maxim acest "experiment".

Daca v-ati prins urechile cu Ubuntu, incercati Fedora sau Mandriva, si mai ales invatati ce este "packet manager" si cum se foloseste.
Umm... nope. Din perspectiva mea de noob, dupa niste ani de distro-hopping "de voie" in care n-am avut de nicaieri nici o presiune care sa ma forteze sa utilizez o distributie sau alta (cum e cazul sysadminilor care in general volens-nolens utilizeaza distributii de nivel enterprise deci au un anumit bias): Stick to Debian-based user-friendly distros:
1. la momentul de fata, una din cele mai complete distributii (ca aplicatii disponibile) e Debian.
2. daca tot vorbisi de filosofia dezvoltatorilor, RedHat si SuSE sunt si ei eminamente comerciali si mai ales orientati pe segmentul enterprise (cu spin-off-uri free ca sa poata accesa in continuare beneficiile a ceea ce inseamna open-source) deci nu tocmai recomandabili pentru "absolute beginners". Mandriva e cu radacini vechi dar minor.
3. desi Debian-ul pur-sange (in ciuda a ceea ce incearca sa afirme dezvoltatorii, sustinatorii si fanboy-ii) NU e tocmai noob-friendly, exista o groaza de derivate care sa umple golul.
4. trecerea de la Ubuntu (in care se presupune ca multi si-au antrenat muschii) la Debian e painless.

In postarile de mai sus oamenii ziceau ca ar renunta la un SO proprietar daca cel free le-ar oferi aceeasi usurinta in a-si atinge scopurile. Stiu ca unii experti in Linux recomanda abordarea directa a unei distributii "dure". Partea proasta e ca acest lucru e valabil doar pentru o (mica) parte dintre utilizatorii unui sistem de operare. Sa fac o analogie. Unii oameni sunt de meserie mecanici auto, deci ca sa-si asigure painea zilnica trebuie sa stie matzele masinii pe de rost. Altii au cu totul alte calificari dar au inclinatii tehnice si curiozitati diverse asa incat "isi baga nasul" si mai invata cate ceva despre masini. Iar altii se folosesc de masina ca de o unealta, invatand sa o utilizeze dar neavand nici o apasare despre modul in care face ceea ce face si nici despre cum s-o repare atunci cand nu mai face (doar pentru asta exista mecanicii, nu?). La fel e si cu sistemele de operare. Pentru unii, scopul e insasi administrarea acelui SO. Pentu altii un SO este (asa cum ar trebui sa fie) doar o unealta. Daca unii vor sa intre in maruntaiele sale, n-au decat. Dar asta nu inseamna ca un sistem de operare trebuie sa-si forteze utilizatorii sa devina experti in administrare. Orice manual despre SO-uri incepe cu definitia care spune ca un SO este doar o interfata intre masina fizica si aplicatii/resurse. Ubuntu e de ocolit nu pentru ca e user-friendly, ci pentru ca e o pacaleala. Insa daca toti utilizatorii ar trebui sa fie experti, atunci singura cale ar fi LFS :D.

Lasa-i sa-si rupa dintii in Ubuntu; or sa simta singuri cand li s-a acrit de monstruozitatea aia si or sa faca pasul catre ceva mai uman. Iar daca nu, atunci asta e! Inseamna ca cei de la Canonical sunt maestri in marketing!

Offline hugbear

« Răspuns #39 : 29.Aug.2014, 02:47:30 p.m. »
Un review bine intocmit:
Si un tutorial:
« Ultima Modificare: 29.Aug.2014, 02:59:36 p.m. de hugbear »