Autor Subiect: Linux  (Citit de 27456 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Gen: Bărbat
  • Membru cu logan
Re: Linux
« Răspuns #10 : 13.Mai.2009, 05:27:14 p.m. »
Fireburn, te cam contrazici singur.
Pe orice distributie de linux poti instala o interfata grafica. Installerul de la debian e in mod text(de fapt am auzit ca ultima versiune are si un sistem de instalare grafic), dar e foarte bine facut si mult mai eficient decat la multe alte distributii. Gentoo nu stiu ce installer mai foloseste, dar Sabayon, care-i bazat pe el se instaleaza foarte usor.
Ubuntu desktop e 99% debian.
OpenSuSE (ca nu am avut ocazia sa ma joc cu ala pe bani) incearca sa fie cat mai stupid friendly si din cauza asta unele lucruri simple in alte distributii devin foarte greu de facut in OpenSuSE.
Mandrake a fost cam prima distributie de linux usor de folosit (asta acum aproape 10 ani). Din pacate au cam ramas in urma si nu au venit cu nimic nou in ultima vreme.
Nu am folosit fedora, dar am folosit CentOS (o clona de RHEL) care mi s-a parut ok.

Din ce am observat, nu exista diferente de performanta semnificative intre distributii, asa ca alegerea depinde de preferintele fiecaruia.
Eu folosesc debian pe server (pentru ca e simplu si merge), ubuntu pe desktop (pentru ca-mi place debian si stiu pe unde isi tine toate fisierele de configurare), dd-wrt pe un router wireless si windows intr-o masina virtuala pentru photoshop. Am descoperit de curand o noua distributie care pare foarte interesanta. Ii zice SliTaz, imaginea are 30 de mega si e un desktop perfect utilizabil (spre deosebire de dsl si puppy).
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline fireburn

« Răspuns #11 : 14.Mai.2009, 08:28:43 a.m. »
Greseala mea.
Am confundat Debian cu Slackware.
In mare, dupa usurinta utilizarii, din punctul meu de vedere cam asa se impart: facute pentru utilizare CLI si pentru utilizare GUI(user frendly).
Ca poti folosi si linia de comanda si interfata grafica pe majoritatea distributiilor e partea 2(nu asta am vrut sa spun in postul de mai sus).

O spun din mica mea experienta cu Linux, nu a altora :D.

Offline deconectat

• Hero Member
  • Membru cu logan
« Răspuns #12 : 14.Mai.2009, 03:20:50 p.m. »
Pe la munca majoritatea folosesc slackware pe desktopuri si sunt foarte multumiti...mie nu-mi place in mod deosebit tocmai pentru ca iti ia o gramada de timp sa instalezi chestii pe el.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'

Offline fireburn

« Răspuns #13 : 14.Mai.2009, 08:04:10 p.m. »
Eu ii spuneam lui @pexic punctul de vedere al unui utilizator(a se citi mic hobby), nu al unui om care face administrare ;)

A facut o alegere buna cu Ubuntu.

N-am folosit slackware (aici experienta e a altora :D).
Lui, ca si mie, ii trebuie un Linux care sa mearga fest, nu sa stea sa faca instalari.
In Fedora tre sa faci inclusiv mount de partitii de windows - e enervant sa stai sa cauti tutoriale cum trebe sa modifici una sau alta, fstab(de exemplu), cand se poate si fara si cand esti obisnuit cu clica-clica din windoze(si aici vorbesc de mine).

Deja sunt off topic.

Offline deconectat

• Hero Member
  • Membru cu logan
« Răspuns #14 : 14.Mai.2009, 09:14:53 p.m. »
Dupa o vreme ajungi sa faci lucrurile mai repede din linia de comanda...dar pana atunci e tare bine sa ai un sistem care merge. Dupa cum ziceam,  si eu folosesc Ubuntu pe desktop si acasa si la munca.

Pe howtoforge se gasesc o gramada de tutoriale foarte bine scrise pentru cei care vor sa invete mai multe.

Offline fireburn

« Răspuns #15 : 22.Mai.2009, 11:07:22 p.m. »
Bre, nu mai zice nimeni, nimic?
Un foreground and debug pe un BIND, ceva? >:)

Offline deconectat

• Hero Member
  • Membru cu logan
« Răspuns #16 : 24.Mai.2009, 09:05:51 a.m. »
Probleme, mister? :P
Probabil ca toti care sunt pe linux sunt multumiti si cei care sunt pe windows sunt prea plini de virusi ca sa mai scrie... :P (glumeam, evident)

Offline miocrl

« Răspuns #17 : 25.Mai.2009, 11:26:36 a.m. »
bai baieti dar eu nu stiu ce faceti voi in plus fata de mine ca sa aveti virusi si sa nu va mearga sistemul.
eu ma impac f bine cu win si chiar si cu ie.

bine, eu nu sunt admin de nimic :P

Offline deconectat

• Hero Member
  • Membru cu logan
« Răspuns #18 : 25.Mai.2009, 11:53:17 a.m. »
Si eu am stat mult timp pe windows fara prea multe probleme. Dupa ce mi-am busit o data windowsul (nu mai tin minte exact cum a reusit), am zis sa-mi instalez ubuntu si acasa (la munca toate calculatoarele sunt pe linux).

Nu folosesc calculatorul la prea multe: Un browser, un messenger si tv in cea mai mare parte a timpului. Imi descarc pozele de pe aparat si o parte le editez. Mi-am instalat windows intr-o masina virtuala pentru ca nu am nimic care sa semene cu photoshop si cu lightroom pe linux.

Offline miocrl

« Răspuns #19 : 25.Mai.2009, 02:00:00 p.m. »
daca mi se buseste si mie o data asa enervant o sa imi pun si eu. am mai pus ca sa ma invat un pic cu el dar am renuntat. aa cred ca inca il mai am pe o partitie.

Nu fac photoshop, nu ma joc, ca sa imi trebuiasca win.