Autor Subiect: Intra apa  (Citit de 3930 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

Re: Intra apa
« Răspuns #10 : 05.Feb.2011, 07:23:46 p.m. »
La voi e la fel?
cred ca la toti e la fel. la mine asa e.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #11 : 05.Feb.2011, 07:25:23 p.m. »
Imbinarea chederului cred ca e la fel la toti, dar cu toate astea problema cred ca e in alta parte. La mine nu am gasit pana acum nici o data apa in portbagaj.

Offline miocrl

« Răspuns #12 : 05.Feb.2011, 07:30:16 p.m. »
si intr-adevar daca imi aduc bine aminte si la mine intra apa.. am vazut doar de cateva ori.. dar ce e drept nu o  prea spal cu presiune

Offline marius34

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #13 : 06.Feb.2011, 08:08:11 a.m. »
   Am luat sx-UL in decembrie. Am mers la spalatorie. L-am"cinstit" pe baiatul de acolo sa mi-o spele "fara perii"(deh!masina noua). La plecare, cand am deschis hayonul am constatat surprins ca pe rama de jos a acestuia si a ramei de pe caroserie unde se prinde, unde e inchizatorul , era"inundatie". Am considerat-o o intamplare. Insa s-a intamplat si a doua si a treia oara. Va rog sa-mi spuneti daca vi s-a intamplat, care ar fi cauza si modul de remediere?!?  Multumesc frumos! :pardon: :) :-/
Eu am patit de cateva ori sa nu se inchida bine haionul in sensul ca parca se inchide in doua trepte ca o portiera.Sa fii atent sa nu ramana pe prima treapta si de aceea sa intre apa.Daca se inchide bine atunci ai o alta problema.

Offline bogogica

« Răspuns #14 : 06.Feb.2011, 10:22:57 a.m. »
Da, si la mine este imbinarea celor 2 capete ale chederului facuta doar prin apropierea lor, fara a fi lipite unul de altul (ca o mentiune, cred ca asta tine de la un producator la altul, Chevroletul, spre exemplu, avea capetele lipite).
Ca si reglaj al haionului, se poate face prin 2 puncte:

1. prin intermediul agatatorii de pe marginea fixa de jos de la incuietoare, este fixata cu 2 suruburi cu cap imbus american. Se slabesc acele suruburi si astfel acea za de care se prinde haionul se misca pe adancime;
2. in lateralele haionului, cam prin dreptul stopurilor sunt 2 tampoane de caucic, care se pot infileta/desfileta cu mana. Ca si reglaj eu folosec o bucata de hartie/ziar pe care o asez acolo unde calca tamponul si apoi inchid haionul. Tamponul trebuie sa apese pe ziar astfel incat sa nu il mai poti scoate foarte usor (dar nici sa se rupa, sa nu mai iasa) pentru ca daca preseaza prea tare, inseamna ca obstructioneaza inchiderea haionului; ceea ce va duce la necesitatea unei forte mai mari la inchiderea acestuia (te va obliga sa il trantesti mai tare), iar daca iese prea usor, inseamna ca la gropi/zgaltaieli haionul va trepida si va zdrangani.

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 06.Feb.2011, 11:55:01 a.m. »
Pt a vedea unde "calca" haionul pe cheder, se da pe conturul haionului cu pudra de talc si se inchide haionul. La deschidere, pe cheder trebuie sa existe urma de praf acolo unde haionul se atinge de cheder.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline macmat

« Răspuns #16 : 08.Feb.2011, 06:05:33 p.m. »
Proba proaspata,spalat azi la presiune.DA, este apa pe portiunea orizontala de plastic(protectia) de la pragul de incarcare portbagaj.Nu cred ca intra printre capetele neunite ale chederului intrucit era cam pe toata lungimea. Nu curgea spre interior.Eu nu ma impacientez inca pentru ca dau vina pe presiunea mare a pompei de spalare+directionarea insistenta spre fanta dintre hayon si bara spate a jetului(.... stim noi dom'le ca acolo se stringe murdaria...).Cauciucul din cheder e f.moale asa ca ,daca cineva insista ,poate strecura niste picaturi pe acolo.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #17 : 09.Feb.2011, 09:40:49 a.m. »
Eu am bagat si mama presiunii pe-acolo,si la Swift si la Ignis,si n-a intrat nimic. Deci nu cred ca presiunea aparatului e problema.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline macmat

« Răspuns #18 : 09.Feb.2011, 05:10:59 p.m. »
Daca nu a intrat apa nici la SWIFT nici la IGNIS cumpara-ti SX4!!! :D

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #19 : 09.Feb.2011, 08:46:35 p.m. »
    Am fost la service. Un inginer amabil a pus apa cu presiune pe ea si a zis ca intradevar e o problema ,nu e  de la presiunea apei pentru ca e destul de multa. A umblat la suruburile inchizatorii. Tot intra dar mai putina. I-am zis de cele 2 "dopuri " de cauciuc laterale, le-a mai strans; a facut iar proba si se pare ca s-a rezolvat, cel putin pe moment. Mi-a zis sa o tin sub observatie si daca mai intra sa las masina intr-o dimineata acolo s-o ia la"bibilit".  Eu nu-mi las masina nesupravegheata nici in service. Oricum o s-o tin din scurt. Ma gandesc ca problema asta poate a mai fost si a altii dar nu au observat-o. Daca DA poate ne spun cauze si solutii constate/descoperite de ei. Multumesc!
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț