Autor Subiect: Muzica  (Citit de 30836 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

razak

• Vizitator
Re: Muzica
« Răspuns #20 : 24.Aug.2009, 10:22:29 a.m. »
Daca nici Andrei nu stie ce-ti zice pe parte de muzica ...

Ce documentatie ai nevoie? Ce manual? N-are si punct! Singura mufa care se gaseste pe spatele mp3-ului din masina ta este mufa de alimentare, boxe, comenzi pe volan si cam atat. N-ai iesire separata de Woofer.

Eu am un Blaupunkt THB-200A pe masina, activ cum zici ca-l ai si tu si este legat la boxele din spate, nu preia nici o distorsiune, dar nici nu ma duc cu volumul peste 50 cu ce am acum pe masina ;)

Offline rgb

• Full Member
  • Mesaje postate: 113
  • Gen: Bărbat
  • Swift 2007 1.3 GLX - B 68 ZOC
« Răspuns #21 : 24.Aug.2009, 11:37:05 p.m. »
ai vreo schema de la mufa respectiva ? sau cum se numeste tipul de mufa ?
bai sa nu intelegeti gresit, nu sunt gica-contra si nu caut sa va enervez.. pur si simplu vreau sa fiu foarte sigur ca nu se poate.

exista o pagina pe net care iti spune cam tot ce vrei sa stii despre toate tipurile de mufe de pe lumea asta
http://www.hardwarebook.info/
acum ma gandesc ca daca stim tipul de mufa si ce functie are fiecare pin, s-ar putea sa avem surpriza ca iesirea asta de linie sa existe.

razak > m-am referit la iesire de linie adica semnal nefiltrat, nu de subwoofer, subwooferul are filtru activ trece jos (termenul de crossover)

Post Merge: 24.Aug.2009, 11:38:37 p.m.
offtopic > daca exista buton de edit al postului sa-mi zica si mie cineva care e... ca nu reusesc sa-l gasesc

le : l-am gasit
« Ultima Modificare: 25.Aug.2009, 12:09:51 a.m. de rgb »
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot

Offline adrian_r5

« Răspuns #22 : 24.Aug.2009, 11:49:49 p.m. »
este legat la boxele din spate, nu preia nici o distorsiune

De preluat preia ... ca nu-ti dai tu seama e altceva  ;)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

razak

• Vizitator
« Răspuns #23 : 25.Aug.2009, 10:19:43 a.m. »
are intrare de semnal mare, daca nu dai in el peste capacitatile HU nu gajaie, nu baraie ...

Inainte sa-l cumpar am citit o tona de review-uri si toata lumea era incantata de el, n-am gasit nici macar o persoana care sa-l fi pus pe masina si sa se planga de el.

Offline rgb

• Full Member
« Răspuns #24 : 25.Aug.2009, 01:05:47 p.m. »
eu il am pe asta
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Infinity/Basslink/
si ca sa ma pot bucura de volum 60 fara distorsiuni tin basul pe 0 din radio-cd player.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #25 : 25.Aug.2009, 01:13:50 p.m. »
Orice aparat,fie el low sau hi end spre volumul maxima va distorsiona.Ca unele mai putin sau altele mai mult,e altceva. Cat e volumul max la cd playerul stock?
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline rgb

• Full Member
« Răspuns #26 : 25.Aug.2009, 04:46:18 p.m. »
62

andrei > intr-adevar asa este DAR  cdplayerul fiind spre maxim , apar distorsiunile , subwooferul le preia si le amplifica rezultatul fiind simplu de imaginat.

ai 10% distorsiune de la ampliful de la cdplayer stock, amplif de sub il ia asa , mai adauga si el inca 10% spre maxim (si asta in cazurile cele mai bune) ...
initial ai spune ca nu e mare lucru sau ca nu le auzi...
diferenta se simte in momentul in care auzi subul cu intrare de linie... o sa spui ca s-a intamplat o minune de e asa clar si percursiv.
in loc sa te bucuri de toata puterea pe care o poate debita subwooferul , de fapt te bucuri de 50-60% din ea.

poti face experimentul in casa, nu e greu de realizat.
« Ultima Modificare: 25.Aug.2009, 04:55:18 p.m. de rgb »

razak

• Vizitator
« Răspuns #27 : 25.Aug.2009, 05:08:01 p.m. »
daca vrei performante audio scapa de HU stock si gata, eu nu depasesc 50 la volum si mi se pare un sunet decent, o sa fac upgrade-uri mai consistente dar abia dupa ce termin exteriorul la masina

Offline rgb

• Full Member
« Răspuns #28 : 25.Aug.2009, 05:23:10 p.m. »
pai aici e toata durerea, n-as vrea sa stric aspectul bordului :)
daca as avea iesire de linie , as pune amplificatoare pentru difuzoarele din usi poate chiar si un crossover cu dsp.
cum ar fi sa ai in masina 1 kW de sunet (poate si mai bine) de calitate si sa ai acelasi aspect in interior ? :)

le : un sfat in privinta achizitiei difuzoarelor de usi

1.  cautati difuzoare de calitate care specifica sensibilitatea difuzorului, asa numitul SPL , cu cat mai mare cu atat mai bine , difuzoarele mediocre au un SPL de 70-80 dB, difuzoarele de calitate au de la 90-100 dB in sus.  cu cat aceasta sensibilitate este mai mare cu atat mai mult veti obtine volum mai mare cu o putere mica. un difuzor de 50 W cu SPL ~100dB se va auzi mai tare decat unul cu SPL 80dB si veti fi uimiti ce tare se aude ampliful stock ;)
2. banda de frecvente reproduse de difuzor iarasi este foarte importanta. majoritatea producatorilor specifica 40 - 500 Hz sa zicem pentru un woofer, tot ei specifica si atenuarea in capetele bandei. un woofer bun are 35 - 500 cu atenuare de 3dB in capete, este al dracu de bun dar si al dracu de scump. o sa vedeti atenuari de 6dB in limita inferioara, ceea ce inseamna ca la 40 Hz de exemplu , trebuie sa ai un egalizor care sa amplifice cu cel putin 4dB pentru a reproduce cei 40 de Hz.

Marketingul e in floare si tzepele sunt mai multe ca niciodata...

« Ultima Modificare: 25.Aug.2009, 05:53:54 p.m. de rgb »

Offline rgb

• Full Member
« Răspuns #29 : 13.Oct.2009, 07:40:55 a.m. »
la astia http://www.prescomaudio.com/?ppage=15&rchapter=3&subchapter=61&prodID=178
am gasit difuzoare de calitate, reducerile vad ca sunt semnificative la unele, nu stiu cat de reale sunt preturile
dar merita aruncat un ochi.