Autor Subiect: De cand aveti carnet de conducere?  (Citit de 19515 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: De cand aveti carnet de conducere?
« Răspuns #80 : 01.Feb.2016, 02:12:12 a.m. »
         Bag seama ca toti care scriseram aci avem carnete, unii numai c-o litera altii cu mai multe ! Nu stiu ce relevanta are de cand le avem, mai important mie mi se pare daca  acum dupa 10-20 de ani de posesie s-o fii "lipit" ceva de noi, mai suntem sau nu mai suntem "incepatori" ? Facem parcare laterala cu fata sau cu spatele? "Montam" sotia intre masini sa ne zica "dai-dai-dai-dai-hopaaa!" pana ii prindem picoare cu bara?
 Pt. ca stiu persoane care si dupa 20 de ani de posesie permis, merg tot ca incepatorii! :pardon:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline hugbear

« Răspuns #81 : 01.Feb.2016, 07:35:31 a.m. »
E doar un subiect 'de conversatie'. Btw, eu de cand ma stiu parchez mult mai bine/usor cu spatele (mai ales in conditii dificile)... :dknw:
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline shpeedy

« Răspuns #82 : 01.Feb.2016, 08:52:08 a.m. »
E oarecum normal... Cred ca ai parca si mai usor cu fata daca si rotile spate ar fi directoare (unii constructori ofera aceasta posibilitate pentru anumite modele).

Sent from my X8 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #83 : 01.Feb.2016, 12:01:31 p.m. »
    Aha, am inteles, mai stam si noi la un pahar de vorba  :) : in iulie 1992, am obtinut permis cat. B , cu examen de sala, poligon si traseu, care traseu l-am dat de doua ori (c-am "taiat" o intersectie), la  sala si poligon fiind chiar "premiant" (ca si alti colegi de altfel). Ce mai pot spune legat de permis, ar fii ca 4 ani am avut si licenta de sofer de taxi (cu testarile corespunzatoare).
     Tot legat de obtinerea permisului de conducere, avand in vedere conditiile actuale de trafic (f.intens) si de nr. de autovehicule (f. mare), ar fii f. buna reintroducerea "poligonului". Sa nu mai vezi atati c.a. (ca nu toti sunt soferi) cum se chinuie sa parcheze, sau ca le ie frica sa treaca pe banda unu (care e libera) iar pe banda doi e ditamai carnatul de masini) si "prinzi" 2-3 semafoare. Oricum, putem spune ca procedura scoala de soferi-examen permis este ca o mica "industrie". :D
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Emilian Sohterus

« Răspuns #84 : 14.Aug.2017, 11:01:08 a.m. »
 B-ul luat in 2.12.1992, sala la a doua incercare, iar poligon si traseu din prima. Stiu ca nu s-a mai postat de mult aici, dar poate nu deranjeaza!  ;)
  • Suzuki Vitara S 1,4 Boosterjet AT allgrip

Offline enicky

« Răspuns #85 : 14.Aug.2017, 01:34:47 p.m. »
   Suntem "de-o seama" ! :)  Dar cred c-ai incurcat ceva cu "sala".

Offline toma

« Răspuns #86 : 14.Aug.2017, 02:00:15 p.m. »
Eu is mai nou. Il am din aprilie 2004.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ...

« Răspuns #87 : 14.Aug.2017, 02:11:37 p.m. »
Eu in martie 2000 am obtinut categoria B.
Il stiti pe Bocanila, din desenul animat Bambi? Cam asa dadeam eu din piciorul stang la proba pe traseu, iar dreptul era aproape anchilozat de un carcel. Din cauza emotiilor. Nici eu nu stiu cum am reusit sa termin cu brio. Memories...

Offline Catalln

« Răspuns #88 : 14.Aug.2017, 02:52:44 p.m. »
Eu am luat carnetul mai tarziu, 2007 imediat dupa revelion.
Prima data am picat chipurile la traseu, motivul am oprit o dată motorul într-o groapa ... :) domnul aștepta să fie „uns” și nu am „vrut să pricep”.
A doua oara am luat pe ghiata si zapada :).

Sala am luat-o de fiecare data cu maximul de puncte, cel de la ghiseu era destul de contrariat :).

Curios a fost cand am mers la o scoala de soferi si am spus ca vreau sa invat sa conduc si cei de acolo ma intreaba daca nu vreau si carnetul :), am plecat in timpul primei ore de conducere, au ramas gura casca.

La a doua scoala am specificat iar lucrul acesta si ...  un singur instructor s-a incumetat sa ma ia :) si mi-a aratat el mie , aam facut poligonul de mi-a iesit pe ochi si cu fata si cu spatele si pe timp de zi si pe timp de noapte, nu mai spun de parcari, garari și jaloane, oricum a fost frumos si mi-a prins foarte bine.

Vorba lui Titi Aur fabrici de carnete, parca am fi la piata.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline enicky

« Răspuns #89 : 15.Aug.2017, 09:09:16 p.m. »
oricum a fost frumos si mi-a prins foarte bine.

Vorba lui Titi Aur fabrici de carnete, parca am fi la piata.
   Sunt convins ca ti-a prins bine ! :)
   Daca ajungi prin bucale iti spun unde este sediul central al fabricii, sa-l vizitezi ! :)