Autor Subiect: Despre becuri  (Citit de 10195 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Despre becuri
« Răspuns #40 : 07.Feb.2011, 12:16:24 p.m. »
becul de 22W consuma mai putin sau mai mult decat ledul + rezistorul aferent?
LED-ul va consuma un curent mult mai mic decit un bec. LED-ul va consuma ceva de ordinul miliamperilor iar becul va consuma in jur de 2 A(mperi).
Pt un LED normal ce-l alimentez la 12V, folosesc o rezistenta de 1-1.2 kohm  (0.5W).
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #41 : 07.Feb.2011, 12:26:24 p.m. »
LED-ul va consuma ceva de ordinul miliamperilor
Nu cred ca un LED cu consum de ordinul miliamperilor poate oferi un flux luminos echivalent celui dat de un bec de 22-30W.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #42 : 07.Feb.2011, 12:36:48 p.m. »
..un LED cu consum de ordinul miliamperilor poate oferi un flux luminos echivalent celui dat de un bec de 22-30W.
Da, stiu asta. Eu m-am referit la un LED normal de 1.2 V.

Eu cred ca Lucian doreste sa inlocuiasca becurile de semnalizare, cu LED-uri insa se va lovi de o alta problema: functionarea releului de semnalizare; este calculat sa functioneze pt 42W pe ramura (cu un curent de 3.5A).
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miocrl

« Răspuns #43 : 07.Feb.2011, 12:56:07 p.m. »
Eu cred ca Lucian doreste sa inlocuiasca becurile de semnalizare,

nu vreau sa inlocuiesc nimic. dar am un coleg super incantat de a inlocui toate becurile normale cu leduri .. si ma intrebam daca dpdv energetic e o imbunatatire sau nu.. mai apoi intervin si problemele chinezesti ... adica din un set de leduri pe stopul de frana(sa zicem) incep sa se mai arda leduri, trebuie sa schimbi tot ansamblul cu leduri si pana la urma masina ta poate chiar sa consume mai putin dar dai 20 de lei in plus pe un "bec" pentru care ai consumat cine stie cata energie. ansamblul cu 1 led stricat nu il mai folosesti.. il arunci.. cred ca pentru natura tot nu se reuseste un beneficiu. dar pana la urma cui ii pasa de natura..

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #44 : 07.Feb.2011, 12:59:59 p.m. »
pai moda asta cu ledurile nu prea are treaba cu natura...  cel putin nu in intentia majoritatii celor ce isi pun leduri pe masina, e mai mult un moft...   :)

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • Gen: Bărbat
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #45 : 07.Feb.2011, 01:12:18 p.m. »
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline hugbear

« Răspuns #46 : 07.Feb.2011, 01:52:50 p.m. »
ansamblul cu 1 led stricat nu il mai folosesti.. il arunci..
De ce? Intr-o configuratie serie/paralel, la un "ansamblu" de 9 ramuri cu cate 3 LED-uri in serie arderea unui LED duce la pierderea doar unei ramuri, ramanand 8 din 9. Spre deosebire de bec.

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline hugbear

« Răspuns #47 : 03.Sep.2011, 12:50:00 a.m. »
E adevarat ca becurile astea mai smechere, care dau lumina mai multa, se ard mai repede ca unele normale? Daca da, cam cu cat mai repede?
Uite cam cat de repede se arde un bec (si nu numai...):

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ntire2000

« Răspuns #49 : 25.Nov.2019, 09:23:05 p.m. »
Din ciclul :ASA NU!!
...cu DLR-urile nu mergi pe intuneric/seara. Avem aici un clasic printre mulți ca el :(

Ha, ha, tocmai am vazut si eu unul în seara asta.
Cred ca DLR-urile alea lumineaza totusi prea tare pentru unii care astfel nu-si dau seama ca au uitat sa aprinda farurile.
« Ultima Modificare: 26.Nov.2019, 10:45:08 a.m. de toma »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού