Autor Subiect: Despre becuri  (Citit de 10191 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Despre becuri
« Răspuns #10 : 29.Ian.2011, 11:35:52 a.m. »
Iarasi o dam in diverse?   :(  Inca un topic de genul celor in care ne citam la nesfarsit?  :notlst:

Offline adrian_r5

« Răspuns #11 : 29.Ian.2011, 11:38:46 a.m. »
Cea de 50Hz din reteaua electrica.
Cine si cum o diminueaza ?

Iarasi o dam in diverse?   
Eu (inca) consider forumul o sursa de informatie si mi se pare firesc ca atunci cind nu inteleg ceva sa intreb  >:D<
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #12 : 29.Ian.2011, 11:44:51 a.m. »
@adrian_r5
Forumul e o sursa de informatie dar daca e alandala nu intelege nimeni nimic din ea. Cu atat mai mult daca se dilueaza prin tot felul de orgolii si de intrebari puse doar de dragul discutiei, de obicei in contradictoriu. Vorbeam de becurile de la masina si ajungem la frecventa curentului electric din retea, la cine si cum o diminueaza, la diode F407 etc. E adevarat ca si becurile cat si celelate amintite mai sus au legatura cu curentul electric, dar in mod clar nu au legatura cu subiectul topicului.

Unde mai pui ca tu esti si moderator. Jalnic.

Offline adrian_r5

« Răspuns #13 : 29.Ian.2011, 11:53:00 a.m. »
Unde mai pui ca tu esti si moderator. Jalnic.
- n-am nici o vina pt. faptul ca sint moderator (jalnic)  >:D<
- nu eu am inceput sa vorbesc despre frecventa curentului electric din retea si despre diode F407
- care dintre noi doi e mai "off topic"    :-/ :-/ :-/
« Ultima Modificare: 29.Ian.2011, 11:59:50 a.m. de adrian_r5 »

Offline Laurentiu

« Răspuns #14 : 29.Ian.2011, 01:27:31 p.m. »
E adevarat ca si becurile cat si celelate amintite mai sus au legatura cu curentul electric, dar in mod clar nu au legatura cu subiectul topicului.
Daca ne gindim mai bine, exista o legatura cu topicul: e vorba de curentul ce trece prin filament si implicit viata becului.

Cine si cum o diminueaza ?
Diminuarea o face dioda. Cum ? Nu stiu. Sint alti teoreticieni mai buni ca mine pe forum ce ar putea explica ce se intimpla. Pe mine ma interesa doar efectul.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline adrian_r5

« Răspuns #15 : 29.Ian.2011, 01:48:41 p.m. »
Date fiind cele din postul anterior ... rog acei "teoreticieni ai forumului" sa ma ajute si pe mine sa pricep ce vraji face sus numita dioda F407 de reuseste sa diminueze frecventa "de 50Hz din reteaua electrica"   ;-)

Offline hugbear

« Răspuns #16 : 30.Ian.2011, 08:14:09 p.m. »
Nu e despre becuri (deci e off-topic):

Dioda nu scade frecventa retelei (cel mult dubleaza frecventa fundamentala) ci scade tensiunea efectiva pe bec. In aceste conditii, asertiunea
am tinut un bec de 100W cuplat zi si noapte la 220V, timp de 2 ani de zile
e falsa prin aceea ca cei 220V nu mai sunt 220V. Implicit curentul prin sarcina scade crescand durata de viata a filamentului dar in  acelasi timp intensitatea luminoasa a acelui bec nu mai e cea normata ceea ce in contextul topicului de fata (ce discuta eficacitatea iluminarii) anuleaza utilitatea solutiei.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #17 : 30.Ian.2011, 08:24:32 p.m. »
Dioda nu scade frecventa retelei (cel mult dubleaza frecventa fundamentala) ...
Pun si eu o intrebare in acest caz: de ce se observa cu ochiul liber pilpiirile filamentului daca frecventa creste ?
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline hugbear

« Răspuns #18 : 30.Ian.2011, 08:36:17 p.m. »
Pentru ca prin bec circula curent doar o semialternanta din doua.

L.E. CORECTIE:  redresorul monoalternanta NU dubleaza frecventa fundamentala ci o lasa nemodificata. Dublarea frecventei se intampla la cel bialternanta, dar "din goana calului" :) am confuzat lucrurile. In orice caz, frecventa nu scade...
« Ultima Modificare: 30.Ian.2011, 08:41:13 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #19 : 30.Ian.2011, 10:03:37 p.m. »
In orice caz, frecventa nu scade...
Daca ramine doar o alternanta (pozitiva) din doua (pozitiva si negativa), nu inseamna scaderea frecventei ?