Autor Subiect: Despre becuri  (Citit de 10192 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Despre becuri
« : 28.Ian.2011, 06:38:52 p.m. »
E adevarat ca becurile astea mai smechere, care dau lumina mai multa, se ard mai repede ca unele normale? Daca da, cam cu cat mai repede?
« Ultima Modificare: 30.Ian.2011, 10:11:27 a.m. de Andrei Suzuki »

Offline Laurentiu

Re: Despre becuri
« Răspuns #1 : 28.Ian.2011, 06:49:02 p.m. »
Daca da, cam cu cat mai repede?
Cu cit lumina e mai puternica, cu atit viata becului e mai scurta (rezistenta filament mai mica, curent ce trece prin filament mai mare => lumina mai puternica si viata mai scurta).
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2 : 28.Ian.2011, 07:36:55 p.m. »
Adica daca pe bec scrie ca da cu 50% mai multa lumina ca cele normale are durata de viata cam cu 50% mai mica ca acestea?

Offline BXXENL

« Răspuns #3 : 28.Ian.2011, 07:48:45 p.m. »
Cam asa ceva. Si daca te tin mai mult decat atat, dupa cateva luni oricum le cam scade luminozitatea, si ajung sa lumineze tot ca unele standard. Un prieten mi-a donat un H4 Nightbraker, si cand l-am pus pe suza (care avea 1 an jumate pe atunci) era de 2 ori mai chior decat becul meu standard. El le avea de 1 an, si facuse destul de multi km cu ele, dar unul se arsese. El a ales sa-si puna xenoane apoi.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 28.Ian.2011, 08:50:40 p.m. »
... are durata de viata cam cu 50% mai mica ca acestea?
Viata unui bec depinde de curentul ce trece prin filament si-l arde.
Daca iti spun ca am tinut un bec de 100W cuplat zi si noapte la 220V, timp de 2 ani de zile, vei crede ???
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #5 : 28.Ian.2011, 11:30:09 p.m. »
Daca tu-mi spui asta si ma minti, pacatul tau sa fie. Pe mine nu ma interesa ce zice reclama despre aceste becuri, ci ce experienta au cei care le-au folosit. Practic, cum a fost in cazul lor. Chiar daca nu e neaparat cea mai stiintifica abordare, unii pot avea becurile de doi ani dar sa faca doar 10000 km in acest timp si unii pot avea becurile de un an si sa faca 35000 km in acest timp. Statistic vorbind, si perioada in care au fost aprinse becurile in al doilea caz e mai mare.

Nu ma intereseaza sa schimb becurile de pe masina mea, eu sunt multumit de cum se vede noaptea. Dar am tot auzind vorbinu-se despre aceste becuri si m-am gandit ca e interesant de stiut cum se prezinta si la capitolul fiabilitate fata de becurile obisnuite.

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 29.Ian.2011, 08:53:49 a.m. »
1. Daca tu-mi spui asta si ma minti, pacatul tau sa fie.
2.... unii pot avea becurile de doi ani dar sa faca doar 10000 km in acest timp si unii pot avea becurile de un an si sa faca 35000 km in acest timp.
1. Te poti convinge si singur inseriind in circuitul unui bec o dioda (eu am folosit o dioda F 407). Puterea de iluminat va scadea (filamentul nu va arde la puterea maxina ci undeva la mai putin de jumatate) prin diminuarea frcventei.

2. Viata unui bec nu se masoara in nr. de km sau in ani ci in ore de folosire.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #7 : 29.Ian.2011, 10:52:51 a.m. »
2. Viata unui bec nu se masoara in nr. de km sau in ani ci in ore de folosire.

Pai si eu la ce crezi ca m-am referit cand am spus "Statistic vorbind, si perioada in care au fost aprinse becurile in al doilea caz e mai mare."?

Deci, practic, de la cei ce au folosit becuri ce dau o lumina mai puternica decat cele originale, s-a constata sau nu o perioada mai mica de viata a acestora? Si daca da, cam cu cat?

Offline adrian_r5

« Răspuns #8 : 29.Ian.2011, 11:29:13 a.m. »
prin diminuarea frcventei
Care frecventa  :-/ :-/ :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 29.Ian.2011, 11:34:22 a.m. »
Cea de 50Hz din reteaua electrica.