Autor Subiect: Sa cumparam romaneste !!!  (Citit de 10032 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Sa cumparam romaneste !!!
« Răspuns #10 : 26.Ian.2011, 01:04:34 p.m. »
Trecand la chestii mai high-tech, ar fi Nokiile de Jucu: 1650, 1200, 1208, 1209, 2600 Classic, 2630, 5000, 6300 (d'asta am si eu ca telefon de servici), 2700 Classic, 5130 XpressMusic, 2730, 2330 Classic.

Pe langa telefoane, Nokia se pare ca si-a mutat la Jucu si toata productia de accesorii pentru Europa - romania-the-only-producer-of-nokia-accessories-for-europe
« Ultima Modificare: 26.Ian.2011, 01:06:09 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Batranul

« Răspuns #11 : 26.Ian.2011, 01:20:10 p.m. »
Eu dupa o experienta pozitiva, personala, am luat pentru masina baterie CARANDA  ;).

Si chiar de merg la supermarket, prefer sa iau nu neaparat produse romanesti, ci chiar locale - aici ma refer, bineinteles, la produse alimentare (asta in detrimentul link-ului anterior postat  :D).

fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #12 : 26.Ian.2011, 03:26:23 p.m. »
prefer sa iau nu neaparat produse romanesti, ci chiar locale - aici ma refer, bineinteles, la produse alimentare

Asta e un lucru foarte bun. Problema e sa existe o informatie explicita in acest sens pe produs. Pe aici prin Berna vad ca exista anumite produse ce sunt fabricate in zona si pe eticheta e scris ceva de genul "Din regiune, pentru regiune". Sunt de regula produse ale unor firme mai mici dar de calitate.

In plus am observat, nu stiu daca e o lege in acest sens sau e doar initiativa producatorilor, pe fiecare produs scrie tara unde e fabricat si cu ce ingrediente. De exemplu la salm, Fabricat in Elvetia cu carne din Elvetia. Chiar si la fast-fooduri exista afise cu componenta burgerilor, carne de vita din Brazilia, salata din Elvetia etc.

Si eu in Romania preferam sa cumpar produse romanesti, sau care credeam eu ca sunt facute in Romania. Cu conditia ca acestea sa nu fie mult mai scumpe ca cele importate si sa fie de aceiasi calitate.

Offline bogdanb

« Răspuns #13 : 26.Ian.2011, 03:58:20 p.m. »
Cartofi, varza si gogosari de Lunguletu, calitate ECO si preturi mult sub preturile din supermarket. De calitate nu mai vorbim!
Merita un drum de 50 km dus-intors pentru o aprovizionare de toamna :good:
Mai exista, din pacate se gasesc din ce in ce mai greu: robinetii romanesti, singurii care se potrivesc pe bateriile model vechi (si cei mai de calitate). Sau tot ce inseamna cabluri si contactori (pana la banalele prelungitoare).
Din pacate multe intreprinderi s-au dus de rapa, iar in locul lor au rasarit hypermarketuri sau cladiri de birouri.
Neam de intelectuali, ce sa mai...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Batranul

« Răspuns #14 : 26.Ian.2011, 04:01:07 p.m. »
Patriotism local ori regional, exprimat prin afisari 'produs in italia' sau 'produs in alto adige/trento ' e.t.c. (in limba italiana, evident) am intalnit in Italia...in vara, mult mai vizibil decat pana acum (probabil s-au coalizat nitel de cand cu criza).

fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #15 : 26.Ian.2011, 04:01:12 p.m. »
Domnii mei, cred ca problema e falsa. Cumparam romaneste oricum, pentru ca banii cu care cumparam sunt produsi in Romania. Dar cu roadele muncii noastre trebuie rasplatite cu produse de calitate, astfel incat satisfactia noastra ca si cumparatori sa fie deplina. Dar asta nu mai depinde de noi, ci de producatori, comercianti si guvernanti, toti activand in Romania.
Primii trebuie sa produca marfuri de calitate si ieftine, utilizand forta de munca din tara si platind impozitele la stat.
Comerciantii care se aprovizioneaza din productia interna trebuie sa plaseze produsele romanesti cu prioritate in fata celor din import. Nu, ei exporta graul cand nu are cautare pe piata interna si il reimporta atunci cand e cerere pe piata.
Iar guvernantii trebuie sa adopte masuri fiscale si financiare astfel incat nu sa favorizeze producatorul roman, dar cat sa nu-l defavorizeze fata de cel din strainatate.

Acum ma adresez lui @Leutz, cel ce a deschis discutia in cauza. E meritoriu sa cumperi produse romanesti o luna pe an. Noi, cei ramasi acasa, cumparam probabil vreo sase luni. Totusi tu, @Leutz, ai ales un serviciu de lunga durata din strainatate, vaduvind prin asta un distins profesor universitar din Romania sa conduca un doctorand de calitate superioara.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Forte

« Răspuns #16 : 26.Ian.2011, 05:22:01 p.m. »
De ce nu punem combustibil doar de la Petrom?

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #17 : 26.Ian.2011, 05:44:02 p.m. »
Cand eram in tara eu doar de la ei si OMV alimentam. Cand voi veni la intalnirea de iarna tot de la ei o sa alimentez.

Offline sfichiu

« Răspuns #18 : 26.Ian.2011, 08:18:39 p.m. »
poate si de asta Forte:Sa continuam si in luna februarie cu boicotarea totala a statiilor PETROM; sa evitam alimentarea de la PETROM si sa ne servim de celelalte. PETROMUL va inregistra pierderi si va fi nevoit sa dea pretul inapoi. Cind se produce asta, vom migra toti spre PETROM raminind celelalte statii fara consumatori. La inceput boicotam un singur distribuitor pina pica si apoi restul. Avem ceva de pierdut ?
Incercarea moarte n-are !
p.s. postare LAURENTIU
  • VITARA S ,Matiz

Offline Laurentiu

« Răspuns #19 : 26.Ian.2011, 09:00:48 p.m. »
Sa continuam si in luna februarie cu boicotarea totala a statiilor PETROM
Acum e un caz fortuit. De ani de zile numai de la PETROM am alimentat iar de cumparat, am cumparat numai lucruri romanesti in limita a ceea ce am gasit pe piata. Dupa revolutie am putut sa vad diferenta de calitate a marfurilor ce au inceput sa invadeze tara. Daca inainte, China era apreciata pt calitatea marfurilor aduse in Romania, dupa revolutie am ajuns sa le cumparam rebuturile sau ce refuzau altii iar in ultimul deceniu, vad ca am ajuns lada de gunoi a statelor dezvoltate.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!