Autor Subiect: Anvelope MODIFICATE pe Jimny  (Citit de 33824 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shoricelu

• Full Member
  • Mesaje postate: 179
  • Gen: Bărbat
  • No cat should stay in my way!
Anvelope MODIFICATE pe Jimny
« : 25.Ian.2011, 10:07:57 a.m. »
Salut. In urma unor experiente fenomenale pe care le-am avut cu anvelopele INSA TURBO SAHARA (http://www.insaturbo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=99&Itemid=106&lang=en) dar pe care le-am utilizat necorespunzator (a se citi "le-am abuzat) pe temperaturi mari si asfalt) - sfarsind aventura prin a le vinde, am inceput sa caut ceva care sa ma tina mai mult la asfalt dar sa fie foarte bune si in teren.

Ca optiuni am gasit BF Goodrich KM2 (http://www.bfgoodrichtires.com/tire-selector/name/mud-terrain-t-a-km2-tires) pe care le-am vazut in teren la treaba dar la namol nu m-au impresionat decat negativ (fata de Sahara sunt mici copii) si tot ceva frumusel de la Federal Couragia (http://www.federaltire.com/en/html/pdetail.php?DB=suv&pdline=2&ID=28) pe care, insa,  nu le cunosc de niciun fel.

Bazandu-va pe experienta avuta cu anumite anvelope pentru namoale (purtate "personal"  sau vazute in actiune) stiti vreun tip mai acatarii pentru a-l echipa pe Jimny pentru aventuri IN NAMOALE?
« Ultima Modificare: 25.Apr.2013, 10:52:14 a.m. de VAXXi »

ремонт зонтов
SX4 2008 - 1.9 ddis... o bestie pentru o bestie!

Offline unde

Re: Cele mai bune gume pentru namoale... Experience based.
« Răspuns #1 : 25.Ian.2011, 10:48:22 a.m. »
 Nici una din anvelopele astea nu se fabrica nici macar la o dimensiune apropiata de cea stock. Deci ce marime ai vrea sa montezi la tine?
 Nu m-am dat cu nici una din ele, dar despre KM2 se spune ca se descurca decent in noroi si ca au scos modelul asta pentru ca nu mai puteau vinde modelul KM pentru ca nu se incadra in specificatiile de zgomot pe asfalt ale (mu)UE.
 Eu la Jimny m-am oprit la Maxxis Trepador care se fabrica la dimensiunea 205/70R15, insa nimeni nu mi-a putut sa un feed-back nici negativ, nici pozitiv. Am gasit un tip pe YT care a pus asa ceva pe Jimny, i-am scris, insa nu mi-a raspuns. Deci mai sapam  :dknw:
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline shoricelu

• Full Member
« Răspuns #2 : 25.Ian.2011, 11:13:52 a.m. »
mda, asa e, minimum si la una si la alta e de 215/75/15. Dar in urma unui lift de 2 inch o sa incerc si size-ul asta. Sa vedem cat ma mai tin kinpinurile, ca directia deja flambeaza de la Sahare care, reesapate fiind, si-au cam spus cuvantul... Am mai gasit niste Yokohama Geolandar M/T (http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/Yokohama_Geolandar.htm...

Chiar avem de sapat....

ремонт зонтов

Offline unde

« Răspuns #3 : 25.Ian.2011, 04:32:41 p.m. »
 Pai nu e clar ca daca pui niste dimensiuni mai mari vor fi si mai grele?
 Alternative mai sint asa: Goodyear Wrangler MT, Kumho KL71, Silverstone MT-117, Maxxis MT762 Bighorn (astea chiar sint mari), Bridgestone Dueler 673.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline shoricelu

• Full Member
« Răspuns #4 : 13.Apr.2011, 10:59:55 p.m. »
am pus KM2-urile de la BF Goodrich (215/75 R15) si se comporta superb in oras  :good: cam 1l in plus la consum insa "curg" fantastic cand las masina pe liber (cu 2 atm). In teren nu am apucat sa le testez deoarece in urma unui suspension-lift de 2 inch mai am de pus prelungitoarele de conducte de frana. De atins nu mi-au atins decat o data (intr-un viraj maxim) desi s-ar putea sa ma fi inselat la zgomotul ala... Putin incantat deocamdata.

ремонт зонтов

Offline VAXXi

« Răspuns #5 : 14.Apr.2011, 01:18:16 p.m. »
cu 2 atm

Mai ai plombe ? pietre la rinichi ?  :D
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline shoricelu

• Full Member
« Răspuns #6 : 15.Apr.2011, 10:05:18 p.m. »
surprinzator... ar merge ok si cu 2.5 :))))  Sa fie si din cauza lui ProComp ES3000?   :happy: Stii tu.... cui pe cui se scoate  =))

ремонт зонтов

Offline Green Goblin

• Full Member
  • Mesaje postate: 123
« Răspuns #7 : 15.Apr.2011, 10:59:01 p.m. »

Cauciucurile din imagine au fost cumparate acum 2 ani 1/2 de pe un site 4x4 din Ardeal.
Au venit direct acasa.
Nu puteau fi echilibrate,cantareau cat 2,pe asfalt faceau zgomot inferna,80km/h viteza maxima reusita,franarea era o utopie.
In schimb pe noroi erau excelente.
Si chiar am fost pe noroii cu ea.

Offline unde

« Răspuns #8 : 19.Apr.2011, 12:06:23 p.m. »
 Cauciucurile din poza sint profil Simex si sint cam ilegale pe strada. Intr-adevar pe noroi sint incredibile.
 La Jimny sint chiar periculoase din cauza ca masina e usoara pe spate.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Emi

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
« Răspuns #9 : 04.Mai.2011, 09:14:24 p.m. »
De ce sunt ilegale simexurile pe strada? ;-)

Eu am simexuri de 205/75/15 de vreo 1an si ceva, resapate de la lerma gomme si sunt super mega multumit de ele. Nu s-au tocit nici 1cm, doar s-au rotunjit putin crampoanele. Nu stiu de ce toata lumea zice ca franeaza,vireaza greu si ca le e frica cu simexu pe sosea. La inceput in primii km si primele curbe mi-a fost un pic frica, dar dupa asta am mers si eu si taicamiu fara absolut nici o problema. Ma rog, mereu zic astia prin statie sa o lasam mai usor sa-i asteptam si pe ei.
Despre comportamentul simexului in teren nu mai are rost sa discutam. La traseele pe care le facem noi, cei din Ploiesti, fara simex esti mort, devii troliatul zilei sau tras la sufa non stop.
De multe ori imi vine sa pun niste Mt-uri simple ca sa mai simt si eu cum patineaza masina si trece mai greu prin noroi :-)) :-)). Unora chiar ne face placere cand mai apare cineva cu MT-uri si ramane intelepnit . Avem si noi material pt filmat, pozat, ras :-)).  Desigur, mai sunt si exceptii care au simex si raman pe burta aprox la fiecare iesire ca de , ii zici sa faca stanga si el face dreapta si hop a ramas pe burta suspendat =))