Autor Subiect: Cultura japoneza  (Citit de 10221 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline hepure

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 50
  • Gen: Bărbat
Re: Cultura japoneza
« Răspuns #10 : 25.Ian.2011, 10:38:10 a.m. »
Pai daca Google Translate nu se insala, astea ar trebui sa fie スズキ
"If you hold a sword with both hands, it is difficult to wield it freely to left and right, so my method is to carry the sword in one hand" - Miyamoto Musashi * The Book of Five Rings

Offline shpeedy

« Răspuns #11 : 25.Ian.2011, 10:41:41 a.m. »
スズキ株式会社 - Suzuki Kabushiki-Kaisha (Suzuki Motor Corporation) - potrivit Wikipedia.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline hubbabubba

« Răspuns #12 : 25.Ian.2011, 10:58:19 a.m. »
What goes around comes around ...

Offline hepure

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #13 : 25.Ian.2011, 11:01:58 a.m. »
Multumim.
E superb peisajul din primele poze.  :x
Cum e mancarea? Unele feluri aratau mai ciudat...  :P
"If you hold a sword with both hands, it is difficult to wield it freely to left and right, so my method is to carry the sword in one hand" - Miyamoto Musashi * The Book of Five Rings

Offline hubbabubba

« Răspuns #14 : 25.Ian.2011, 12:39:13 p.m. »
Peisajele sunt de vis ... cel putin pe unde am fost eu - si n-am vazut decat o mica parte  ;). Mancarea este foarte buna, foarte sanatoasa si super proaspata insa la preturi nu foarte accesibile pentru noi :D (pentru ei sunt ok insa). O sa povestesc mai multe intr-o seara, cand voi fi acasa si voi avea timp, ca la birou, "e cu portia" forumul  :-))
What goes around comes around ...

Offline sanduraveica

« Răspuns #15 : 25.Ian.2011, 12:45:53 p.m. »
    Multumim, toate sunt frumoase :good: Aia facuta in avion la amurg a iesit super!
Am facut bine ca v-am intrebat cum arata scris in japoneza Suzuki. acu' 2 ani am cumparat de la B.S. covorase care au venit insotite de o eticheta de metal

Asta e, ce scrie la mine nu stiu, da' ma gandeam sa fac caractere mari de plastic sau metal nichelate, in relief si sa le lipesc langa stiker. Mai ma interesez sa fiu sigur.
Pana la urma asta conteaza, sa fie proaspata si sanatoasa nu? La ce varste ajung sigur e sanatoasa.
  • Ignis

Offline hepure

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #16 : 26.Ian.2011, 11:15:57 a.m. »
Cred ca am putea introduce caracterele respective in noua transa de stickere Suzuki Club Ro. Ce ziceti?

In alta ordine de idei, Japonia a ajuns in finala Asian Cup, la fotbal, si va juca contra Australiei  :good:

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #17 : 26.Ian.2011, 11:48:29 a.m. »
In alta ordine de idei, Japonia a ajuns in finala Asian Cup, la fotbal, si va juca contra Australiei  :good:
Daa, am auzit si eu. Cred ca japonezii vor castiga :->
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Leutz

« Răspuns #18 : 26.Ian.2011, 12:36:54 p.m. »
スズキ株式会社 - Suzuki Kabushiki-Kaisha (Suzuki Motor Corporation) - potrivit Wikipedia.

In poza postata de @sanduraveica e Suzuki scris in Kanji (caracterele chinezesti ... japoneze)
In postarea lui @shpeedy e Suzuki scris in Katakana (un alfabet fonetic in care se scriu neologismele si cuvintele straine)

Exista unele exceptii, in care cuvinte pur japoneze se scriu in Katakana, mai ales in mediul de afaceri. Acum imi vin in minte Toyota, Suzuki si Sony, care oficial nu au scriere in Kanji. Am impresia ca si Mazda (Matsuda in Jp) se scrie tot in Katakana, dar nu sunt sigur. Spre deosebire de astea (doar ca un exemplu, tot din lumea auto) Nissan si Daihatsu se scriu oficial in Kanji.

Deci scrisul lui @sanduraveica nu e gresit, categoric ... insa daca e de pus pe sticker sau undeva vizibil pe o pagina web ... etc. e mai bine スズキ. Este scrierea oficiala. Scrierea cu kanji in cazul asta ar fi deja ... ultra-patriotism ??!! :D, avand in vedere ca nici in Japonia nu se scrie cu Kanji.

Inca o chestie: kabushiki-kaisha inseamna S.A. (societate pe actiuni) d.p.d.v. juridic. S-a impamantenit insa traducerea cu "corporation". In realitate "Suzuki Corporation" e asta: スズキ 企業
« Ultima Modificare: 26.Ian.2011, 12:42:59 p.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline sfichiu

« Răspuns #19 : 26.Ian.2011, 06:19:28 p.m. »
  cred ca foarte multi dintre noi am citit renumitul roman de JAMES CLAVELL intitulat SHOGUN roman pe care unii l-au comparat  cu PE ARIPILE VINTULUI la maniera orientala.De asemeni cred ca si filmul dupa acelasi roman v-a atras atentia! :inteligent:
  • VITARA S ,Matiz