Un salut calduros SX4-istilor. Am si eu o problema si o sugestie.
Problema:
detin un SX4 1.6 GS AT 2WD achizitionat in mai 2010 (este facelift). Incepand din vara lui 2010 am auzit un zgomot care seamana, intr-o oarecare masura, cu cel provocat de o toba sparta. Mai exact, in special cand masina are nevoie de putere (de exemplu prin oras cand vreau sa maresc viteza, sau cand urc un deal), se aude ca un tractor (nu atat de tare, evident). Daca stau pe loc si turez motorul acest zgomot nu apare (indiferent de turatie) se aude doar cel provocat de rezonanta motorului (pe la 1500 si 2500 de ture). Am fost la service (si in Romania si la Debrecen-Ungaria) si nu au reusit sa diagnosticheze problema.Ca o paranteza (considerata gluma de cei de la service) romanii mi-au spus sa dau radio-ul mai tare (ca sa acopere zgomotul) iar ungurii mi-au zis sa merg pana cade cu totul vre-o piesa si atunci (fiind in garantie) o sa vada ce e si o sa o schimbe.
Cei din Romania au verificat si clapetele de la admisie (si cu tester si prin demontare) si-au zis ca sunt ok. Daca (nu doresc, dealtfel, nimanui) a mai avut cineva o astfel de problema rog sa-mi dea o idee: ce sa mai verific?
Sugestie:
Poate ca ar fi bine ca administratorii sa deschida si un topic pentru posesorii de SX4 cu cutie automata. E posibil, de exemplu, ca problema mentionata anterior (sau altele) sa nu se intalneasca decat la SX4 automat.
Multumesc celor ce au rabdarea de a citi si, mai mult, celor care au sugestii.