Autor Subiect: E-book  (Citit de 7549 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline M_TM

Re: E-book
« Răspuns #10 : 21.Ian.2011, 03:41:23 p.m. »
Am pe Galaxy S : Mandrie si prejudecata si S.Holmes..in engleza,ofcorse  ;) .
..se poate citi dar..zau ca e cam incomod si parca nu are nici un farmec..
As prefera audiobook..
Ceva link-uri pentru audio-books ????

Offline LTD

« Răspuns #11 : 21.Ian.2011, 05:24:23 p.m. »
am vreo 3 Gb de carti (beletristica, tehnice, etc) in diverse formate, marea majoritate in lb romana. exista aplicatii mici pe net care fac conversia dintr-un format in altul... daca vrea cineva, le aduc pe DVD la intilnirea din 18-20 feb 2011...
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline xim

« Răspuns #12 : 27.Feb.2011, 11:40:29 a.m. »
a achizitionat pina la urma cineva vreun e-reader...de acesta ce ziceti ?   

http://www.efox-shop.com/e-book-leseger-t-7-zoll-touchscreen-ceb8808we-wifi-china-pocket-jetbook-windows-ce-system-p-97084

..pretul pare ..incredibil
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #13 : 27.Feb.2011, 12:25:10 p.m. »
De ceva vreme jumatatea mea mi-a adus la cunostinta ca vrea un e-book.

Din fericire  :)  i-a trecut.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #14 : 05.Iul.2012, 10:15:19 p.m. »
Salutari! M-am decis de curand sa achizitionez un ebook reader, iar astazi am prospectat putin piata. M-am oprit la urmatoarele 2 ebook readere, si vroiam sa va cer si voua parerea:

Kindle Touch

Nook Simple Touch

Le-am gasit pe ambele pe emag, preturi asemanatoare (in jur de 550 lei) si probabil de acolo voi achizitiona una sau alta.
Treaba este in felul urmator, cele doua sunt foarte asemanatoare, cu cateva plusuri pentru Kindle, insa nu stiu daca sunt foarte relevante ori utile:
- memorie interna mai mare 4GB vs 2 GB (insa Nook are slot pentru card).
- Kindle citeste si audiobook si poate transforma text in audio, citindu-ti practic pdf-ul ori documentul dorit. In acest sens are si boxe si slot pt casti.
- Kindle poate transforma text in audio, citindu-ti practic documentul pdf sau cartea.
- Kindle are web browser, la un nivel minimalist, desigur.
- pt Kindle se gasesc huse in Ro, pt Nook... pauza. Se gaseau inainte insa erau la niste preturi destul de piperate.

Deci... in concluzie, Kindle are niste feateruri in plus, insa nu stiu daca le-as folosi prea mult. Memoria interna nu conteaza prea tare (cate carti oi tine pe el?!), audio book nu stiu daca ascult, pana una alta il iau pt citit, pe net probabil n-o sa navighez de pe el, pt asta am telefon/tableta/laptop.
Despre biblioteci am inteles ca atat Amazon (Kindle) cat si Barns and Noble (Nook) au foarte multe carti ce pot fi descarcate, gratis sau pe bani. Ce m-ar interesa este daca pe vreunul din aceste deviceuri pot pune carti de pe PC, descarcate de mine si eventual in romana. Pt Kindle am citit ca poti trimite la amazon cartea in formatul pe care il ai, iar ei ti-o trimit inapoi convertita Kindle. Ma intreb oare la Nook daca pun cartea pe card in formatul care trebuie, desigur, ar merge sa o citeasca?
Daca are cineva sugestii/propuneri/reclamatii, le astept cu interes. :)

PS: azi am butonat un Nook si mi-a placut tare mult. Este foarte misto la atingere, dintr-un fel de cauciuc fin, si este destul de user friendly. N-am avut ocazia sa pun mana si pe un Kindle, din pacate.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #15 : 06.Iul.2012, 03:30:50 a.m. »
Nu am pus mana pe un Nook, asa ca nu stiu ce sa iti spun despre el. Intr-adevar Amazon iti transforma for free cartea in formatul Kindle, dar exista si multe aplicatii care fac treaba asta si off line.
Audiobook n-am incercat inca, deci nu ma pot pronunta. Imi place la Kindle:
- Look up (disponibil doar pentru limba engleza (acu' e posibil sa fie si pentru alte limbi, dar pe al meu l-am cumparat din US);
- Ca imi pot "marca" fraze pe care le consider interesante pentru mai tarziu;
- MP3 player;
- Mark & Share (si uite asa mai am si eu cate un status "destept" pentru Facebook si/sau Twitter :D)
- Bateria care e super ok. (practic consuma curent doar in momentul in care schimbi pagina)
Acum e chestie de preferinta, cred, dar eu as merge in continuare pe mana Amazon, cum cand vine vorba de telefoane merg pe mana Apple :P

Succes!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline LTD

« Răspuns #16 : 06.Iul.2012, 11:08:42 a.m. »
la showroom-ul emag poti butona si un kindle...
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

• Hero Member
« Răspuns #17 : 06.Iul.2012, 11:45:19 a.m. »
Chiar ma gandeam sa dau o tura si pe la emag. Merci pentru confirmare LTD!

Cristi, inteleg ca ai un Kindle :) si esti multumit. Asta e bine. Am mai citit pe ici pe colo de oameni care nu au nimerit o baterie buna din prima, si au trebuit sa schimbe chiar si de 2 ori device-ul... De asemenea am mai citit de vreo 2 persoane carora li s-a crapat ecranul :-S fara sa fie lovit. Pur si simplu il avea in buzunar, s-a aplecat putin si crrchh! Oare asta o fi o problema la Kindle, sau sunt in general sensibile ecranele astea de la ebookuri?

Imi place la Kindle:
- Look up (disponibil doar pentru limba engleza (acu' e posibil sa fie si pentru alte limbi, dar pe al meu l-am cumparat din US);
- Ca imi pot "marca" fraze pe care le consider interesante pentru mai tarziu;
- MP3 player;
- Mark & Share (si uite asa mai am si eu cate un status "destept" pentru Facebook si/sau Twitter :D)
- Bateria care e super ok. (practic consuma curent doar in momentul in care schimbi pagina)
Toate chestiile astea le face si Nook, am vizinat ieri niste reviewuri Nook vs Kindle. Singura chestie e ca nu are mp3 player pentru ca nu citeste audio. Si ar mai fi o diferenta - Nook vede foarte naspa pdfuri, in sensul ca nu poti da zoom si daca scrisul e mic, nu poti citi. La Kindle merge zoom; nu e ideal nici aici, dar merge cat de cat sa citesti. Presupun ca oricum pot converti un pdf in formatul necesar, daca e cazul...
Merci frumos pentru feedback! :)

Daca mai exista si alte pareri ori experiente, le astept cu placere.

PS: Cristi, stii ce m-ar interesa, daca tot ai Kindle - poti copia pe el carti direct de pe PC, fara sa treci prin Amazon? Gen prin cablu de date, ori...? Intreb pentru ca poate n-o sa am tot timpul carti cumparate, if u know what i mean :P, si sa nu se sesizeze Amazonul cu vreo chestie de copyright.
« Ultima Modificare: 06.Iul.2012, 11:47:46 a.m. de ..::Khaos::.. »

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #18 : 06.Iul.2012, 11:49:48 a.m. »
Iara...habar n-am cum e Nook... dar despre Kindle eu iti pot spune ca este genial contrastul ecranului. Poti sa citesti un articol, blog, carte, etc in orice conditii! Daca soarele bate in ecran vezi si mai bine ;-)
Hmm....io n-am auzit pe nimeni cu Kindle sa aiba problemele astea...e ca si cum ar intra cineva pe SCR si nu si-ar mai cumpara pentru ca din 1000+ membri cu SX4 30 au avut probleme cu casetele de directie.

P.S. La noi in familie sunt doua Kindle, unul chiar de la lansare, si nici unul n-a avut probleme.

SPOR!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

• Hero Member
« Răspuns #19 : 06.Iul.2012, 11:56:33 a.m. »
Hmm....io n-am auzit pe nimeni cu Kindle sa aiba problemele astea...e ca si cum ar intra cineva pe SCR si nu si-ar mai cumpara pentru ca din 1000+ membri cu SX4 30 au avut probleme cu casetele de directie.
Da, sunt de acord.

Ce-mi place maxim la Kindle (iar asta poate ca e o chestie feminina :">) este ca pot gasi husa foarte misto pentru el! Imi place modelul asta foarte mult. Pentru Nook... in Ro nu, iar cele care sunt in US imi par un pic mai butucanoase :dknw:

Cristi, vezi ca mai adaugasem un PS la postarea de mai sus, pentru tine :)