Autor Subiect: E-book  (Citit de 7551 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

E-book
« : 18.Ian.2011, 12:48:16 p.m. »
De ceva vreme jumatatea mea mi-a adus la cunostinta ca vrea un e-book. Din exeprienta voastra la ce trebuie sa fim atenti cand cumparam asa ceva? O recomndare?

Offline shpeedy

Re: E-book
« Răspuns #1 : 18.Ian.2011, 01:32:35 p.m. »
Banuiesc ca vrea un eBook ... Reader.

Si eu eram interesat de unul pina sa primesc Galaxy S-ul care are o aplicatie de citit eBook-uri (in format ePub) si cu care ma descurc foarte bine.

Din ce am citit despre subiect, ai mai multe alternative:
- un dispozitiv dedicat, cu display monocrom - chiar daca nu recomand magazinul din cauza preturilor, uite cam ce se gaseste la noi;
- un tablet care - printre altele - are si aplicatii dedicate eBook-urilor - aici ai de ales intre "faimosii" Apple iPad, Samsung Galaxy Tab si alte marci mai mult sau mai putin cunoscute si mai mult sau mai putin fiabile; tot aici vorbim deja de sisteme de operare (iOS, Android, Win7). Din categoria asta, pe piata din Romania mi se pare ca asta are un pret bunicel pentru ce ofera.

Dar daca vrei ceva simplu, ieftin si  care sa fie dedicat in principal citirii eBook-urilor si ocazional ascultarii unui mp3 sau vizionarii unui DivX, iti recomand asa ceva: eu o chestie d'asta vroiam sa-mi iau (si poate o sa-mi si iau). O poti comanda de aici. Stiu ca e o chinezarie, dar la pretul de 65 Euro (cu tot cu transport), nu mi se pare o paguba chiar asa de mare in cazul in care nu merge (ceea ce nu prea am gasit sa se fi intamplat). Se pare ca are un tip de display care nu este obositor la citirea eBook-urilor, iar formatele acceptate sunt destul de variate (atat pe parte de eBook-uri, cat si audio-video).

Citeste si tu review-ul si comentariile de pe blogeee si bafta in luarea deciziei !

« Ultima Modificare: 18.Ian.2011, 01:37:44 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2 : 18.Ian.2011, 01:52:47 p.m. »
Asa e, vrea un E-book Reader. Cum eu nu prea le am cu astea, m-am incurcat.  :">

Merci pentru raspuns si pentru linkuri. Am sa studiez problema. Totusi persista o intrebare. Am vazut ca se pot cumpara diferite "carti" de pe net care sa poata fi apoi citite cu aceste aparate. Aici iarasi nu stiu daca tote cartile merg pe toate apartele, de exemplu parca am citit undeva ce pe Kindle  merg doar "carti" cumparate de pe Amazon.  Sti cumva daca aceste "carti" se gasesc si pe torenti sau DC?

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 18.Ian.2011, 01:55:19 p.m. »
KINDLE 3G. E cel mai bun in materie de eBook Reader!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #4 : 18.Ian.2011, 02:08:25 p.m. »
Cum ramane cu "cartile". Se gasesc doar oficial sau si pe cai mai putin ortodoxe?

Offline shpeedy

« Răspuns #5 : 18.Ian.2011, 02:33:20 p.m. »
Legat de carti, ePub vad ca e standard-ul general acceptat pentru eBook-uri (asta pe langa clasicele .pdf si mai rarele .mobi). Se gasesc si legal (Amazon, Google, Humanitas etc), si mai putin legal. Uite niste link-uri pentru a doua categorie:
- http://romania-inedit.3xforum.ro/topic/83/Romanian_E-Books/
- http://romania-inedit.3xforum.ro/post/369430/1/EBooks_in_format_ePUB/

KINDLE 3G. E cel mai bun in materie de eBook Reader!

O fi Kindle cel mai bun, dar costa si 700 RON. Asta in conditiile in care doar afiseaza carti.
« Ultima Modificare: 18.Ian.2011, 02:43:52 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 18.Ian.2011, 09:55:05 p.m. »
Carti, bloguri, stiri si email. Toate astea gratis oriunde exista semnal de telefonie mobila (nu conteaza local ori roaming).
Unde mai pui ca are o tehnologie revolutionara (poate exagerez), autonomie de invidiat - consuma numai cand dai pagina.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #7 : 18.Ian.2011, 10:17:43 p.m. »
Uite ce am gasit aici despre Kindle. (tradus din germana in engleza cu google)  :(
 Oare in practica e chiar asa de suparatoare aceasta incompatibilitate?

The Kindle Store uses DRM. About the Kindle Store purchased books can be read only on devices that are registered on a common Amazon account. A transfer is not possible. Amazon reserves even to prohibit access to previously purchased books there, if you suspect that a user wants to bypass the DRM. In this way, the books of the Kindle Store no resale value and access to information may be limited later. [25] Some features of the Kindle are with or without a blocked account is not usable at Amazon. [26]

Ebooks German publishers mostly use the EPUB file format that does not support the Kindle. Only after conversion to the free software Calibre, such books are read on the Kindle. The conversion will only work if the e-books are not copy protected (DRM, etc.). Since a majority of commercially available German Ebooks is copy protected, these books are not readable on the Kindle. [27]

Offline VAXXi

« Răspuns #8 : 18.Ian.2011, 10:42:42 p.m. »
Kindle e un device misto, l-am vazut si eu p-aici, dar daca mergi pe calea oficiala esti la mana lor (la fel ca si iPhoneu'). Cauta nitel si-o sa vezi destule scandaluri in care unele carti au fost "sterse" de pe device-urile populatiei pentru ca nu le convenea ceva alora de la Amazon.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #9 : 18.Ian.2011, 10:54:36 p.m. »
Am citit ca au fost astfel de cazuri, la baza stand lipsa drepturilor de autor. O facilitate a Kindle era si previzualizarea unei parti din carti, un capitol sau cam asa ceva, inainte de cumparare. Acum se pare ca se va renunta si la asta, tot din cauza lipsei drepturilor de autor.  :(