Autor Subiect: "Carton" in fata vasului de parbrizol  (Citit de 2332 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline unde

"Carton" in fata vasului de parbrizol
« : 11.Ian.2011, 11:22:41 a.m. »
 Anul trecut m-a prins frigul cu un amestec de zeama de vara cam 3 sferturi din rezervor, care bineinteles ca a inghetat imediat. Am completat cu zeama de iarna de -30 de grade, in speranta ca amestecul asta + temperatura de la motor (evacuarea e tot pe dreapta) isi vor face treaba, numai ca socoteala mea nu s-a potrivit si la un moment dat stropitoarele nu mai scuipau nimic, desi motorasele se auzeau. Partea interesanta e ca intr-o localitate, in spatele unui camion in spatele caruia am ramas intentionat, stropitoarele au inviat. Atunci a fost clar ca (virgula) curentul de aer din fata raceste si vasul cu zeama de parbriz.
 Temporar am rezolvat problema asa: am oprit intr-o benzinarie si am pus 1l de zeama de -60 de grade si restul de -20. Avind in vedere ca zemurile adaugate aveau cam 20 de grade + caldura de la motor, gheata ramasa a fost topita si nu am mi avut probleme dupa.
 Weekendul asta am montat un material in fata rezervorului si l-am prins de tortita care se afla pe rezervor chiar catre partea fata. In felul asta curentul de aer din fata nu "bate" in rezervor, ci este oprit de placuta mea.
 Daca nu e clar o sa pun si poze in viitor, acum nu am.

"Inventia' mea nu e cine stie ce, dar a fost foarte enervant la drum lung sa nu pot curata parbrizul din cauza ghetei din rezervor.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline rexkrokiDAU

Re: "Carton" in fata vasului de parbrizol
« Răspuns #1 : 11.Ian.2011, 11:31:27 a.m. »
Ideea nu e rea, sigur are ceva efecte pozitive.  :good:
Ramane totusi problema lichidului care daca nu e corespunzator anotimpului si afara e foarte frig poate sa inghete pe conducte si pe duzele ce stropesc pe parbriz, chiar daca in rezervoe el e inca lichid.

Offline >pexic<

« Răspuns #2 : 11.Ian.2011, 12:52:09 p.m. »
si vezi unde se redirectioneaza curentul de aer acum, sa nu dai in alte belele ... bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #3 : 11.Ian.2011, 01:52:07 p.m. »
Depinde si de pozitionarea vasului.La Mercedes din ce am vazut(un 600 SEL care m-a lovit in spate)Eu am un mic avantaj : nu am oglinzi,scaune incalzite ,in schimb imi incalzeste lichidul din vasul de zeama ptr parbriz+ rezistenta pe marginea parbrizului si ceva mai mult in dreptul stergatoarelor.
Go Terios!!!:)

Offline unde

« Răspuns #4 : 12.Ian.2011, 10:32:21 a.m. »
Ramane totusi problema lichidului care daca nu e corespunzator anotimpului si afara e foarte frig poate sa inghete pe conducte si pe duzele ce stropesc pe parbriz, chiar daca in rezervoe el e inca lichid.

Exact! Eu m-am gindit la asta mai mult pentru situatiile "la limita". V-am zis: stateam in spatele camionului - stropitorile inviau, ieseam din oras - se termina distractia. Deci evident ca acel "carton" nu tine loc de lichid de iarna, insa in anumite situatii poate fi util. Eu deja ma gindeam ca totusi am trusa de chei la mine si o sa desfac vasul si o sa-l iau in cabana la caldura sa scot ce e in el.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #5 : 12.Ian.2011, 10:33:30 a.m. »
si vezi unde se redirectioneaza curentul de aer acum, sa nu dai in alte belele ... bafta!

Pai il redirecteaza catre pompa de frina, deci nu cred ca e vreun pericol.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #6 : 12.Ian.2011, 10:48:05 a.m. »
Cel mai simplu pui de la bun inceput lichid de parbriz de iarna la -20 -30 grade. Parerea mea.

Offline unde

« Răspuns #7 : 12.Ian.2011, 11:05:13 a.m. »
Depinde si de pozitionarea vasului.La Mercedes din ce am vazut(un 600 SEL care m-a lovit in spate)Eu am un mic avantaj : nu am oglinzi,scaune incalzite ,in schimb imi incalzeste lichidul din vasul de zeama ptr parbriz+ rezistenta pe marginea parbrizului si ceva mai mult in dreptul stergatoarelor.

In situatia mea nu ma ajuta sistemul asta. Duzele de la Jimny sint oarecum deasupra motorului, deci ingheata cam greu, Iar degivrarea cu aer oferita de habitaclu e foarte eficace si rapida, chiar si fara sa dau drumul la AC. Incalzirea bazei parbrizului (in dreptul stergatoarelor) sincer nu cred ca ajuta la ceva.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #8 : 12.Ian.2011, 11:06:17 a.m. »
Cel mai simplu pui de la bun inceput lichid de parbriz de iarna la -20 -30 grade. Parerea mea.

Total de acord, insa am zis clar in primul post ca m-a surprins iarna asa. Sa imi fie invatare de minte alta data sa nu mai tin mereu vasul plin  :-))
Suzuki Jimny 1.3i 2004