Autor Subiect: INSTALATIE DE GAZ  (Citit de 34827 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline aleeq

• Full Member
  • Mesaje postate: 168
  • Gen: Bărbat
Re: INSTALATIE DE GAZ
« Răspuns #50 : 01.Sep.2012, 12:04:17 a.m. »
ai pus bine diavolul ala la final ... cardurile astea de credit cu el vin la pachet  :D

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #51 : 01.Sep.2012, 12:05:20 a.m. »
~ 28% DAE...dar cand cumperi in 10 rate dobanda e 0%.
« Ultima Modificare: 01.Sep.2012, 12:09:15 a.m. de lucianer »
Go Terios!!!:)

Offline aleeq

• Full Member
« Răspuns #52 : 01.Sep.2012, 12:10:09 a.m. »
in zilele cu Luna plina si albastra, in restul zilelor - pielea de pe tine.

Offline Floppy76

« Răspuns #53 : 01.Sep.2012, 12:39:13 p.m. »
multumesc mult de informatii si de poze - si apropo de astea - ti-ai luat tu "cablu de date" la instalatie - sau cum 1?!

Exact. De pe okazii.ro cu 60 lei ;)
  • New Vitara Passion 1.4T AllGrip

Offline sushi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
« Răspuns #54 : 07.Ian.2013, 08:32:32 p.m. »
Buna seara si la multi ani!

Voiam sa va impartasesc experienta mea cu montarea instalatiei GPL. Ignisul e 1.5 benzina pe care mi-au montat la Buzau (Vernesti), este o instalatie BRC ( http://crcgrup.ro/instalatiigpl/2011/06/sequent-24-11/ ).

Montajul si instalatia a costat 2850 RON (decembrie 2012), a durat 4-5 ore si am decis sa montez la Buzau (desi se monteaza si in Bucuresti cu alte firme) pentru review-urile pe care le-am citit despre ei pe internet foarte favorabile.

Trecerea de pe benzina pe gpl se face automat, odata ce temperatura apei atinge aprox 30-40 de grade Celsius, nu se simte diferenta daca e pe benzina sau pe GPL ( o usoare pierde de putere am simtit la munte pe teren inclinat 30+ grade, masina plina). La drum intins sau in oras nu se simte nici o diferenta.

Singurul schimbare vizibila, ar fi roata de rezerva- care o port in portbagaj (am montat rezevor toroidal de 41 litri, in care in mod real incap aprox. 35 de litri - se incarca max. 80% din rezervor limitat de o supapa pentru siguranta) si faptul ca acum ma uit dupa indicatorul de combustibil in alt loc.

Astazi, cand am fost la RAR pentru omologare (158 de ron si 3 ore pierdute acolo), am intrebat un taximetrist cu un Logan care avea un stick verde cu GPL pe luneta, de cand are masina pe GPL si cum functioneaza: "Deocamdata am 100.000 km..nici nu m-am mai dus la vreo revizie.."

Deja regret ca nu am facut operatiunea asta cu cateva zecii de mii de km in urma.

P.S.: Caut un capac care acopera carligul de remontare fara, (plastic culoare neagra).

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #55 : 08.Ian.2013, 09:15:30 a.m. »
Felicitari pentru pasul facut si pentru faptul ca te-ai documentat inainte. Am vrut sa merg initial pe aceeasi varianta insa, programarea dura mai mult de doua saptamani, la vremea respectiva.
Nu-mi pare rau ca am pus Tomasetto fiind o instalatie de aproape acelasi nivel si care fusese deja instalat pe alte teriosuri de cei la care am apelat, nu eram un "cobai"  :)
Go Terios!!!:)

Offline aleeq

• Full Member
« Răspuns #56 : 08.Ian.2013, 01:56:30 p.m. »
Buna seara si la multi ani!
Voiam sa va impartasesc experienta mea cu montarea instalatiei GPL.

agh da, cat pe ce sa uit - eterna mea problema - cum sta martorul/becul de "Check engine" ?  :)

zic ms.

Offline sushi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
« Răspuns #57 : 11.Ian.2013, 12:09:11 p.m. »
Nici o problema pana in prezent, dupa cred 1500 km. Nici un martor/led aprins.
Unde alimentati cu gpl in sectorul 3/Vitan?

Offline gdany20

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #58 : 17.Feb.2013, 10:12:28 a.m. »
In sfarsit s-a deschis un topic despre GPL.
Vreau sa va zic ca eu am instalatia BRC montata de Pro Gaz vernesti -Buzau am mers 40000 Km prin toata Europa (Slovenia, Italia, Hungaria, Monaco, Franta) si masina s-a comportat exemplar.
Odata mi s-a aprins chek in bord din cuza gazului de la noi.
Motorul este M13A.
Nu va ieftiniti la instalatii ca nu se merita.
Pe mine m-a costat 2700Ron si spun cu mana pe inima ca si-a scos banii instalatia. O problema la gaz este ca da dependenta.
Nu as concepe sa am o masina fara GPL.
Nu puneti GPL pe SX4 ca nu se preteza bine motorul pe gaz sau pe Fiat Sedici. (e aceiasi masina)
Cine vrea mai multe informatii sa posteze intrebarile.
 :D

Offline gdany20

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #59 : 17.Feb.2013, 10:14:25 a.m. »
Revin cu precizarea cel mai bun gaz este la la Rompetrol, Mol, Petrom (fugiti deLUKOIL SI DIVERSI PARTENERI ROMPETROL SI ALTII)