Autor Subiect: INSTALATIE DE GAZ  (Citit de 34829 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline csaba-s daughter

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 97
  • Gen: Femeie
Re: INSTALATIE DE GAZ
« Răspuns #20 : 10.Aug.2011, 11:11:30 p.m. »
Si noi ne tot gandim sa trecem la GPL, acum 2 ani am mers la Tg. Mures cu masina unchiului meu, Dacia 1310 GPL si am iesit f ieftin. De atunci ne tot gandim la un rezervor de 30-40 l montat in locul rotii de rezerva. Costul total ar ajunge undeva in jur de 3000RON. Tata a facut niste calcule spunand ca in maxim 2 ani banii investiti ar veni inapoi. Dar deocamdata ramanem doar cu gandul la instalatie deoarece nu exista buget pt asa cv.

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #21 : 01.Nov.2011, 10:54:53 a.m. »
@ florincs: Unde ai rezervorul de GPL montat, si daca poti sa ne pui si niste poze cu el si cu instalatia la motor.  :D
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline florincs

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 28
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #22 : 02.Nov.2011, 08:58:12 p.m. »
rezervor cilindric  de 50 L montat intre scaunele spate  si usa la care i s-a demontat masca ornament din platic (masina e un Jimny !).La alimentare indiferent de statie in rezervor  nu intra mai mult de 40 L (setare pt siguranta) iar filtrul lpg,ecu lpg cu mufa de diagnoza atasata , rampa de injectoare lpg si mixerul lpg montate sub capota , totul in tubulatura de  cupru , am sa fac si foto ...

Offline adis

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #23 : 03.Nov.2011, 08:06:11 a.m. »
Si cam care e consumul la Jimny cand mergi pe GPL? Ca pe benzina J al meu consuma cam mult si m-ar tenta o instalatie buna...

Offline Floppy76

« Răspuns #24 : 01.Apr.2012, 03:46:34 p.m. »
Are cineva multi km facuti cu instalatia GPL? As vrea sa montez o instalatie Stag300 dar exista zvonuri ca motoarele M13A si M16A nu prea s-ar preta la asa ceva, avand supapele si pistoanele "delicate". Ma refer la acest forum:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?48739-Instalatie-GPL-%28pro-contra%29-Suzuki-Vitara-1.6-16v - paginile 4 si 5

precum si la discutii pe alte forumuri straine unde se dezbatea aceeasi problema. Dat fiind ca teoria e una si practica alta v-as fi recunoscator daca mi-ati spune cati km ati facut cu gpl, daca ati umblat pe la motor, etc...

• New Vitara Passion 1.4T AllGrip

Offline Floppy76

« Răspuns #25 : 13.Mai.2012, 09:02:33 p.m. »
Pana la urma m-am riscat si am montat instalatia de gaz. Instalatia am luat-o din Praktiker, kit dedicat pentru Ignis, cu rezervor toroidal de 34 l,Tomasetto Stag 300-4 Plus. Montajul l-am facut la noi in oras,  a iesit destul de bine, cu toate ca ei nu prea montasera Stag pana acum  :-O. Adica montajul l-au facut foarte bine, reglajele ulterioare dezastru 

Am deja vreo 3000 de km pe gaz si pot sa va spun urmatoarele:

Impresii pozitive:

1. Nu se simte deloc diferenta intre gaz si benzina ca putere
2. Consumul mixt pe toti km astia mi-a iesit 8.2 pe gaz. In aceleasi conditii consumam cam 7.5 benzina
3. Pot sa-mi calibrez singur instalatia, modelul asta de instalatie de gaz fiind unul foarte usor de calibrat (zic eu)
4. Nu miroase deloc, nimic

Impresii negative nu am deocamdata

Vreau sa mentionez totala lipsa de interes si nepasare a montatorilor fata de calibrare. Nu stiu cum e in tara, la alte firme dar cei de aici nu au vrut sa faca calibrare decat la relanti. Dupa montaj am avut o curba cu amestec foarte sarac. Efectiv mi s-a aprins Check engine de cateva ori, am mers inapoi, mi-au sters eroarea, au mai bibilit ceva la harta de calibrare dar dupa cativa km iar s-a aprins.
Drept urmare, am cumparat o interfata cu 60 de ron si mi-am calibrat-o singur in mers. Adica eu la volan si nevasta cu laptop-ul in brate, urmand indicatiile pilotului. Sper sa pot atasa si cateva poze

Offline Floppy76

« Răspuns #26 : 13.Mai.2012, 09:03:31 p.m. »
.

Offline Floppy76

« Răspuns #27 : 13.Mai.2012, 09:05:59 p.m. »
harta

Offline Floppy76

« Răspuns #28 : 13.Mai.2012, 09:06:35 p.m. »
.

Offline sanduraveica

« Răspuns #29 : 14.Mai.2012, 12:27:40 a.m. »
      Daca nu duce la uzura pieselor mai rapida si daca faci peste 10000km. pe an chiar merita! Felicitari si cred ca ai pus destui colegi pe ganduri :-?   
  • Ignis