Autor Subiect: Erori de proiectare  (Citit de 20277 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Erori de proiectare
« Răspuns #80 : 03.Sep.2009, 12:43:16 p.m. »
Asta cu bagat la picioare am mai discutat-o si aici si se pare ca ar fi o problema, pentru ca nu se maifesta la toti. Eu de exemplu nu prea simt la picioare decat daca aleg sa bage aer si acolo. :)
Cat despre fantele din fata - era misto daca aveai posibiliatea sa reglezi pentru fiecare cum sa bage aer, mai tare sau mai incet (am vazut pe la alte masini (mai scumpe, ce-i drept :P) sub fantele respective o rotita din care faceai reglajul respectiv).
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline INTRUSU

« Răspuns #81 : 23.Dec.2009, 10:26:52 p.m. »
am avut rabdare si am citit tot topicul; in afara de geamul ala triunghiular, cam toate cele semnalate mi se par minore - no offence.
- duze spritz care bat in alta parte pe parbriz - se regleaza cu un ac; la fel si pe spate.
- dara de apa care se ridica pe geamul lateral - daca vine din aripa se pune pe dedesubt un dop de silicon negru; daca vine din alta parte sunt convins ca se poate elimina cauza; trebuie studiat atent la spalatorie cu jet de apa pe ea; pe sub aripa, etc.
- geamurile laterale spate aburite - aici e o chestie foarte foarte simpla: boltul/cuiul in care intra incuietoarea usilor se regleaza; dupa o vreme cauciucul chederelor "se lasa" si deci usile nu se mai inchid etans ( ar trebui intrebat pasagerul din spate daca simte curent de aer dinspre usa; pe pariu ca e curent !) - aceeasi problema cu chederul este valabila si la hayon; alta sursa de pierdere de caldura si aparitie de condens.
- stergatorul care merge pe uscat: reglat duze si daca e folosit pe parbrizul uscat nu trebuie decat sa atingi un pic pompa aia de spritz ca sa nu mearga pe uscat - plus ca aproape sigur trebuie schimbate lamele stergatoarelor cu ceva mai de calitate.
- probleme cu ventilatia: este elementar; aerul cald se ridica si aerul rece coboara; daca tii cont de asta nu ai cum sa ai probleme - e adevarat ca mi se pare bizar ca au scos rotitele alea de reglaj la deflectoare ( pana si nova avea... ) dar se poate si fara ele; nu uitati ca la urma urmei sunt niste grile din plastic clipsate; ele se pot scoate si eventual obtura permanent cu ceva daca de exemplu ai o sensibilitate la urechea dreapta.
- greierasii se rezolva cu multa rabdare si un baiat priceput; cu lipici - sau cu muzica si cauciucuri putin mai moi pe fata (chestie care protejeaza si articulatiile pe fata ).

nu fac pe nebunu dar , pe bune....cu rabdare se regleaza toate; bine ca nu am citit despre chestii grave - motor, cutie, directie, frane....

Offline hugbear

« Răspuns #82 : 23.Dec.2009, 10:40:22 p.m. »
Intr-adevar, nu sunt in nici un caz lucruri majore dar trebuia sa existe un loc pe forum si pentru astea, asa ca a fost creat acest subiect. Ma incanta ca un topic despre neajunsuri ti-a adus o bucurie :). Din tot ce ai spus, treaba cu chederele pica: usile spate sunt etanse; oricum, prea des nu se uita nici un sofer prin lateralele-spate, mai ales ca SX4 are "televizoarele" alea de oglinzi :) Asteptam sa te hotarasti (SX4 sau Jimny)!  :D
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline INTRUSU

« Răspuns #83 : 24.Dec.2009, 02:01:23 a.m. »
aaaaaa.....pai e clar; sx4!
d`aia ma si uit pe topicul lui.
am facut azi drivetest si cu una si cu alta. :good:

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #84 : 24.Dec.2009, 01:48:03 p.m. »
aaaaaa.....pai e clar; sx4!

In cazul asta, ar trebui schimbata informatia de la profil in "SX4 curand" :P :D
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline INTRUSU

« Răspuns #85 : 28.Dec.2009, 09:57:54 a.m. »
......s-a dus dreaq tot; a intrat cineva ( stiu io cine ) masiv in bani si am ramas cu buza umflata..... X-(
asa ca mi-am luat adio de la suzuki pe 4 roti; raman cu ala pe 2 roti.....
in orice caz; mi-a prins foarte bine drive-testul cu amandoua......poate intr-o zi o sa-mi foloseasca ce am aflat....
.....si cu ocazia asta am cunoscut oameni de calitate aici pe forum.......LA MULTI ANI SANATOSI SI BAFTOSI !!! tuturor !!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #86 : 28.Dec.2009, 12:25:30 p.m. »
- cind spal parbrizul, pe stinga se prelinge apa pe geamul lateral. foarte enervant, au incadrat parbrizul fata cu niste laterale care lasa apa sa treaca, in loc sa o directioneze in sus. depinde si de viteza, ce-i drept..

Am patit si eu chestia asta pe A1 uda si data cu sare contra poleiului. Tot ce venea pe parbriz de la TIR-uri, camioane sau jeep-uri de mare viteza se depunea pe geamul lateral stanga. La Pitesti s-a format o crusta sarata opaca pe care a trebuit s-o dau jos ca sa-mi pot continua drumul.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Lightspit

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
« Răspuns #87 : 17.Ian.2010, 12:36:31 p.m. »
Ina afara de stalpii A care cam blocheaza vederea (mai mult chestie de obisnuinta decat defect) singura chestie orecum enervanta este ca au lasat o gramada de muchii proeminente imediat sub tabla exterioara.
Am vazut un betiv cum s-a sprijinit sanatos pe aripa stanga fata si am auzit un mic zgomot "interesant". Tabla exterioara cand s-a deformat elastic si a lovit o muchie drept urmare tabla s-a deformat plastic :) si mi-a facut surprza sa vad exact cat de groasa este vopseaua pe o crapatura de 1 cm lungime. N-am avut nervi si bani sa merg la service si drept urmare am pus o bucata mica de banda izolatoare in culoarea masina peste crapatura dupa ce am umplut crapatura cu ceara. Tine de 2 ani.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #88 : 17.Ian.2010, 12:39:19 p.m. »
Nu intra la erori de proiectare dar Suzuki este o masina care-i vopsita mai mult decat economic.  X-(
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #89 : 17.Ian.2010, 09:18:52 p.m. »
 1.  In legatura cu vopseaua, visul meu secret este ca atunci cand va fi nevoie de un vopsit integral, sa ma deplasez intr-o tara nemembra U.E. - sa zicem ospitaliera Ukraina sau Moldova daca nu se "vira" si ei in respectiva jmenareala, unde sa-i trag o mama de vopsea pe baza de diluant, ori cum s-o numi ea, nu acuarela asta pe baza de apa !

2.  Montantul A, intr-o dimineata cetoasa, in care ma apropiam tiptil, pe verde intermitent, de o intersectie unde trebuia sa virez dreapta dar trebuia sa ma implementez intre cei ce intrau hotariti pe verde continuu (de la stinga spre dreapta mea), m-a ajutat sa-mi impodobesc oglinda exterioara de pe stinga cu o eleva ce se grabea spre scoala, cu basca pe ochi si gulerul ridicat, dar avea VERDE pt traversare...
Deci mi-am cerut mii de scuze, am multumit mamei lui xsara picasso, etc.
Tare as vrea sa nu se mai intimple si zau ca nu am zarit nimic pina nu si-a pliat pustoaica plexul pe oglinda.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain