Autor Subiect: Erori de proiectare  (Citit de 20273 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Re: Erori de proiectare
« Răspuns #140 : 24.Aug.2010, 09:59:10 p.m. »
O chestie mai degraba de estetica (dar face parte si asta din design): caseta rotitei de reglaj al inaltimii farurilor e facuta dintr-un plastic mai inchis la culoare si mai lis decat cele doua butoane de care e inconjurat (faruri ceata si IllumiCancel). Nu-i nici un bai functional, dar cam zgarie retina si face impresie proasta.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Silfax

« Răspuns #141 : 25.Aug.2010, 10:41:32 a.m. »
De pe locurile din spate privind de-a lungul consolei centrale (cea pe care sunt schimbatorul de viteze, frana de mana, suport pahare etc. si unde se uneste cu bordul) se vede ca nu este fix centrala ci asezata spre drapta cu 2 centrimetrii :baston:
 Daca nu remarcam nu ma deranja ca toata consola centrala este miscata spre dreapta cu 2-3 centimetrii fata de locul in care se uneste cu bordul... acum nu mai pot sa-mi dezlipesc ochii ca-mi sta ca piticul pe creier...

Eu am rezolvat problema in cauza. Am montat cotiera si astfel cel care sta pe locurile din spate nu mai are perspectiva asupra imbinarii consolei cu bordul.  ;)

@hugbear

Eu nu vad botoanele acelea defel cand stau la volan. Stiu doar cum sunt dpdv tactil, cand le bajbai cateodata sa reglez inaltimea fazei scurte.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline andipk74

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
  • Gen: Bărbat
  • Viata-i complicata dar se termina repede...
« Răspuns #142 : 30.Sep.2010, 01:36:45 p.m. »
Daca aveti necazul sa sara airbagurili atunci veti descoperi ca pe langa schimbatul baloanelor veti fi nevoiti sa schimbati si cablajul pt ca se arde o mufa pe care astia de la noi nu o au si plus de asta va trebuie si alt controller care iarasi astia de la noi spun ca se "arde ceva electronic in el" si nu prezinta siguranta una peste alta pe langa masti de bord si airbag-uri + centuri mai aveti ocazia sa mai luati cablaje si controller. Super defect ascuns eu am scris la Suzuki Romania si sunt curios daca asigurarea acopera acest defect ascuns....
Cele bune si paziti-va de accidente.
« Ultima Modificare: 30.Sep.2010, 08:04:14 p.m. de hugbear »
andipk74 ;-)

Offline John16

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Fiat Sedici 4X4 Dynamic
« Răspuns #143 : 30.Sep.2010, 10:52:36 p.m. »
Mie nu-mi place cum au fost proiectate scaunele. Nu prea ofera nici un suport lombar, si la inceput ma durea spatele destul de tare chiar dupa drumuri relativ scurte(nu zic ca spatele meu nu e si el defect  :P).

Am rezolvat problema cumparand din Auchan o pernuta lombara pe care am prins-o de spatarul scaunului cu o curea lata de la o geanta. Nu arata prea bine dar face minuni.

Offline macmat

« Răspuns #144 : 17.Oct.2010, 05:21:22 p.m. »
Il rog pe cel care e mai aproape de masina sa miste de proiectoare....Ale mele au joc radial(la fixarea din bara fata),mic ce-i drept ,dar exista(sub 1 mm pe raza).Nu am mai vazut asa ceva la vreo masina,si sint chiar nervos ca poate numai a mea are....... :-((

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #145 : 17.Oct.2010, 09:04:15 p.m. »
Da, se mişcă !
Mie mi-au atras atenţia colegii de serviciu, nu mai întâlniseră fenomenul, le-am explicat că e firesc la maşinile de teren, astfel e protejat filamentul fierbinte al lămpii în goana pe denivelări şi se rupe mai greu. Sistemul de prindere amortizând dăunătoarele trepidaţii...
Ce Dumnezeu să le zic şi eu ?!  ;-)
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline sxtelu

• Hero Member
« Răspuns #146 : 17.Oct.2010, 11:27:16 p.m. »
Nu am reuşit să mă fac inginer dar cred că acel joc este o caracteristică a angrenajului şurub melcat + roată dinţată. :-?
Asta se studia la organe de maşini ?  :-/

Mark Twain

Offline macmat

« Răspuns #147 : 18.Oct.2010, 05:42:21 p.m. »
De unde melci si dinti? Sint reglabile si proiectoarele in functie de incarcatura? Eu stiam ca doar farurile (si ele nu se misca daca le zgudui de geam).Nu cred ca poate fi vorba de vreun sistem de protectie pentru filamente pentru ca miscarea ar fi trebuit sa fie ,,elastica,,sa te duca cu gindul la ideea de ,,amortizare,, a socului.In principiu nu ar fi vorba de vreo rezolvare foarte academica,o simpla garnitura de cauciuc( inel) care sa inconjoare proiectorul si sa-l fixeze elastic in bara fata...O sa mai studiez....

Offline sxtelu

• Hero Member
« Răspuns #148 : 18.Oct.2010, 10:37:38 p.m. »
Eu am ridicat proiectoarele de ceaţă astfel încât să lumineze la nivelul luminilor de întâlnire - tocmai fiindcă acestea sunt deficitare !
 A existat pe forum un topic dedicat, operaţiunea am făcut-o în curte dar ulterior am făcut un reglaj de precizie in service.
În scut, sub fiecare proiector, există câte un orificiu circular prin care se introduce vertical o şurubelniţă "-" (dreaptă) lungă de minimum 25 cm, cu care este acţionat şurubul de reglaj în plan vertical al proiectoarelor de ceaţă . ;-)
Amortizarea oscilaţiilor a fost o glumă, oamenii trebuie să mai uite chiar şi pt o clipă cine le este preşedinte jucător, respectiv premier... #:-S

Mark Twain

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #149 : 19.Oct.2010, 08:40:41 a.m. »
Trebuie sa multumesc mult pentru aceasta informatie. Am vrut sa le reglez si eu dar nu stiam cum sa o fac si nu m-am agitat prea tare.
Cu prima ocazie le ridic si eu putin :D
SAYURI, o gheisa plina de talente