Autor Subiect: Inlocuire bec stop spate  (Citit de 7660 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

Inlocuire bec stop spate
« : 30.Dec.2010, 05:23:18 p.m. »
pentru a schimba oricare din becurile din spate trebuie scos tot stopul
se foloseste o surubelnita cruce destul de mare, dar merge si cu orice alta surubelnita. dupa ce s-au desfacut cele 2 suruburi, stopul trebuie tras cu ceva forta ca sa iasa din fixarile ce se vad in pozele 3 4 5, trageti direct in spate cu hotarare - nu are ce sa se rupa. dupa ce a iesit, cu el in brate invatriti suportul de bec al becului care e ars. becul se scoate tot prin invartire intr-un sens sau altul.

la reasamblare fiti atenti sa intre cele 2 cleme din spate ale stopului in locurile potrivite. altfel stopul o sa stea ne echilibrat. asa a fost la mine la prima incercare de reasamblare.

Offline Laurentiu

Re: Inlocuire bec stop spate
« Răspuns #1 : 30.Dec.2010, 06:06:06 p.m. »
se foloseste o surubelnita cruce destul de mare, dar merge si cu orice alta surubelnita.
Merge si cu o tubulara hexagonala sau fixa hexagon de 10.
« Ultima Modificare: 30.Dec.2010, 06:09:41 p.m. de Laurentiu »
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline boga81

« Răspuns #2 : 16.Feb.2017, 10:35:54 a.m. »
stie careva ce becuri sunt pe spate?
Adica avem:
semnalizare: PY21W - ce soclu?
ceata: P21W
pozitie/frana: P21/5W - ce soclu? BA15S (un singur bumb central pe soclu) sau BAY15D (2 bumbi pe zona de contact a soclului)
marsarier: P21W - soclu BA15S (aici stiu, ca l-am schimbat cu unul LED - atasat)
Nu mi-a dat prin cap sa ma uit atunci si la celelalte...
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline enicky

« Răspuns #3 : 16.Feb.2017, 10:44:43 a.m. »
     Inteleg ca vrei sa pui bec led? Becul led este identic cu cel pe filament ca soclu. Pe semnalizare nu-ti recomand led deoarece iti va "clipi" des, ca si cum ai avea un bec ars. Nu stiu daca becurile de la sx4 sunt aceleasi ca la vitara ca sa-ti raspund. Eu am sch. doar poz-frana, celelalte nu.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline aleksanders

« Răspuns #4 : 16.Feb.2017, 10:46:49 a.m. »

semnalizarea si ceata sunt pe acelasi tip de soclu  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline boga81

« Răspuns #5 : 16.Feb.2017, 11:22:27 a.m. »
stai asa, fii mai explicit:
semnalizare + ceata = BA15S ?
pozitii/stop = BAY15D ca in poza?
Ma bate gandul sa inlocuiesc becul de pozitie/stop cu LED, dar din astea bune. Insa nu exista decat Osram BAY15D
http://osram-partner.aspad.ro/set-2-becuri-auto-pozitie-stop-frana-p21-5w-ledriving-culoare-rosie-blister-2-becuri-auto-led-131990.p.html
Pe marsarier am chinezaria din poza, care sta destul de putin timp aprinsa. Dar parca nu as pune chinezarii pe pozitii...
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline enicky

« Răspuns #6 : 16.Feb.2017, 11:26:51 a.m. »
      Becuri led bune eu am luat de la Liviu.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline boga81

« Răspuns #7 : 16.Feb.2017, 11:57:18 a.m. »
m-am mai uitat in trecut la Liviu. Daca nu 'arde', astepti si iei de pe aliexpress. La el era P21W BA15S in jur de 90-100 lei, eu am luat cu 10 EUR din china. Acum e in jur de 4 EUR modelul luat de mine.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 16.Ian.2020, 03:42:50 p.m. »
Pun aici intrebarea, deși titlul topicului va fi efectul.

Ieri am plecat de la slujba urmat indeaproape de un coleg cu masina lui. După ceva timp ma suna si imi zice ca, atunci când franez, nu se vede decât un stop lateral.
Ajung acasă si parchez. Din întâmplare, în zona erau doi muncitori de la salubritate care maturau zona. Îi rog să urmărească luminile din spate si sa-mi zică.
1. Cu cheia scoasă si frână apăsată, se aprind stopurile dreapta-stânga.
2. Cu cheia în contact, rasucind stick-ul luminilor, se aprind pozițiile  dreapta-stânga.
3. În aceeași pozitie a cheii, apasand frana, se aprinde doar un stop lateral.

Mărturisesc că în peste 10 ani am schimbat  doar un bec de pozitie față, deci ar fi timpul sa se mai ardă câte unul. Dar nu inteleg logica de comportament.
Ma ajuta cineva dintre colegi sa inteleg?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline toma

« Răspuns #9 : 16.Ian.2020, 03:49:58 p.m. »
Cel mai probabil ai o problema cu firul de "masa".

Nu ai testat si ce se intampla cand aprinzi pozitiile fara sa ai contactul pus si apoi calci frana. Eu inclin sa cred ca se va intampla acelasi lucru ca si cu contactul pus.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: gabineg