Am avut de vreo 10 ani o mașină de făcut pâine de 1,5 kg Moulinex, a fost folosită intensiv, recent a clacat, dusă la un meseriaș în care chiar am încredere acesta mi-a zis: Dom'le, mecanismul de transmisie (din roți de plastic) e dus, cuva e terminată, suporții de prindere ai mecanismului în carcasa de plastic sunt carbonizați de la numărul mare de cicluri de încălzire.
Așa că mi-am luat o mașină de pâine nouă, Tefal, tot de 1,5 kg. Cadoul meu. Diferența majoră e că are două rezistențe pentru încălzire, total 1600 W în timp ce mașina veche avea 800 W. Face pâinea mai repede și o coace cu ceva mai uniform. Dar e mai energofagă.
Da ambiția a fost mare și mi-am reparat singur mașina veche, am făcut-o bucăți, am schimbat roțile de plastic uzate, am cumpărat o cuvă nouă, am improvizat niște suporți pentru prindere mecanism care să reziste la temperatură mare, merge perfect acum, așa că ieri am făcut două pâini în paralel la cele două mașini, au ieșit foarte bine amândouă, una a fost pentru noi, cealaltă a fost destinată unor prieteni.