Autor Subiect: Jimny idle learn  (Citit de 9862 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline VAXXi

Re: Jimny idle learn
« Răspuns #10 : 20.Dec.2010, 05:17:53 p.m. »
IAC banuiesc ca e Idle Air Control si la Jimny corespondentul e valva de care ti-am povestit mai sus.

Cred ca difera nitel in functie de motor, iar M13A are IAC, caci uite ce-am gasit:

On-Vehicle Service Idle speed / idle air control (IAC) duty inspection.

Before idle speed / IAC duty check, make sure of the following:
• Lead wires and hoses of Electronic Fuel Injection and engine emission control systems are connected securely.
• Accelerator cable has some play, that is, it is not tight.
• Valve lash is checked and adjusted according to maintenance schedule.
• Ignition timing is within specification.
• All accessories (wipers, heater, lights, A/C, etc.) are out of service.
• Air cleaner has been properly installed and is in good condition.
• No abnormal air inhaling from air intake system.

...

IAC FLOW DUTY (IDLE AIR (SPEED) CONTROL DUTY,%): This parameter indicates current flow time rate within a certain set cycle of IAC valve (valve opening rate) which controls the amount of bypass air (idle speed).

Codul DTC P0505 este Idle Air Control System: DTC Detecting Condition and Trouble Area. DTC detecting condition: IAC control duty pulse is not detected in its monitor signal. (2 driving cycle detection logic). Trouble area: Idle air control valve and / or its circuit, ECM.

Oricum, n-am la ce sa umblu; MIL aprins nu am si turatia pare sa fie in parametri:

Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 20.Dec.2010, 09:12:05 p.m. »
Si la mine sta la putin peste 600 rot/min si nu vad nimic rau in asta. Motorul merge foarte bine si nu are nici o problema. Inseamna ca ma incadrez conform tabelului. Jimny 1.3 VVT 2006 cu 50 000 km la bord.

Offline unde

« Răspuns #12 : 21.Dec.2010, 04:15:48 p.m. »
Daca stie cineva unde gasesc torx cu 5 colturi poate imi spune si mie...  multumesc anticipat   >:D<

In tirg la Vitan ;)
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #13 : 21.Dec.2010, 04:18:01 p.m. »
Cred ca difera nitel in functie de motor, iar M13A are IAC, caci uite ce-am gasit:

Pune te rog tabelul si pentru varianta fara VVT (pre-2005).
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #14 : 21.Dec.2010, 04:20:22 p.m. »
Codul DTC P0505 este Idle Air Control System: DTC Detecting Condition and Trouble Area. DTC detecting condition: IAC control duty pulse is not detected in its monitor signal. (2 driving cycle detection logic). Trouble area: Idle air control valve and / or its circuit, ECM.

Nici la mine nu aprindea  "Check engine", dar rulmentul de la clapeta se misca in trepte. A primit o infuzie de ulei si toata piesa a fost curatata. Din pacate asta s-a intimplat dupa ce am luat un regulator nou.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #15 : 21.Dec.2010, 04:21:52 p.m. »
Si la mine sta la putin peste 600 rot/min si nu vad nimic rau in asta. Motorul merge foarte bine si nu are nici o problema. Inseamna ca ma incadrez conform tabelului. Jimny 1.3 VVT 2006 cu 50 000 km la bord.

Esti sigur ca nu e 900? Pune o poza, te rog.
 O sa ma uit si eu sa vad exact turatia cu Scangauge.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline VAXXi

« Răspuns #16 : 21.Dec.2010, 04:30:59 p.m. »
Pune te rog tabelul si pentru varianta fara VVT (pre-2005).

Non-VVT:

Nici la mine nu aprindea  "Check engine", dar rulmentul de la clapeta se misca in trepte.

Cred ca se aprinde doar cand nu mai detecteaza semnal de la IAC; atata timp cat raporteaza ca se misca ... merge.

Sa verific cu motorul incalzit, te rog. Eu l-am pus pe Jimny o singura data pe scanner, dar era cam rece motorul si tin minte ca era turatie ceruta 850, turatie reala 849, ceva de genu' asta. Must get Scangauge :)

Offline VAXXi

« Răspuns #17 : 21.Dec.2010, 05:04:16 p.m. »
Aha, victorie, am gasit:

Offline unde

« Răspuns #18 : 22.Dec.2010, 10:20:34 a.m. »
 Poza asta confirma ce am zis eu: nu exista nici o procedura de "learn". Valva e usor de montat/demontat (exista spatiu suficient) iar reglajul e de asemenea facil. Eu regret doar ca am luat o valva noua, cind aia veche era perfect recuperabila (acum o am de rezerva).
 Mersi si pentru poze!  :)
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #19 : 22.Dec.2010, 10:18:05 p.m. »
   Sigur 100%. Cand este motorul cald sta la aproximativ 650 rot/min maxim 700.