Autor Subiect: Meniu de sarbatori.  (Citit de 30282 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Meniu de sarbatori.
« Răspuns #70 : 14.Apr.2017, 11:48:01 a.m. »
Multumesc Toma,

M-am si dus la sotie sa-i arat reteta, pare foarte buna, si cand sa primesc multumiri de la sotie, imi spune ca ea foloseste aceeasi reteta!  :-))

Paste fericit!

 :-))  Doamna are gusturi bune  :D

Pulpele de miel  o sa fie impanate cu usturoi si puse la cuptor impreuna cu niste cartofi.



« Ultima Modificare: 14.Apr.2017, 12:08:18 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline enicky

Re: Meniu de sarbatori.
« Răspuns #71 : 14.Apr.2017, 12:19:45 p.m. »
    Nici nu m-asteptam ! :)
    Ce baieti gospodari suzukistii !
    La Gabi zici ca e restaurant, Tomita a facut (singur) drobul  :clap: !
    L.P. Eu acum am facut ultimile "achizitii directe" de la Obor : verdeata proaspata autohtona. :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline toma

Re: Meniu de sarbatori.
« Răspuns #72 : 14.Apr.2017, 12:51:13 p.m. »
ehhh, doar de sarbatori bucataresc. In rest doamna e stapana bucatariei.
Si la drob am avut ajutor, dar ea find ocupata cu vopsitul oualor si prajitura imi asum singur laurii  :-))
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline miaunica

Re: Meniu de sarbatori.
« Răspuns #73 : 14.Apr.2017, 01:56:00 p.m. »
Discutiile astea le printez si o sa le lipesc la vedere, prin bucatarie...poate vad si altii  :D...

Felicitari, dragilor! Poate nu stim noi, muierile, sa apreciem "cu vorbe"(mereu) ajutorul dat, dar sa stiti ca ne atingeti la coarda sensibila cu gesturile astea! >:D<
cainii au stapan...pisicile au anturaj
 

Offline toma

Re: Meniu de sarbatori.
« Răspuns #74 : 14.Apr.2017, 11:02:51 p.m. »
Sa inchei reteta de friptura  :D

Dupa ce au zacut aproape 24h in bait pulpele de miel sunt gata de pregatit pentru cuptor. Cu inspiratie de la Jamie Oliver am purces la urmatoarele:

Ingrediente:

- pulpe de miel
- crengute de rozmarin proaspat
- file de ansoa
- cativa catei de usturoi
- vin alb
- cartofi
- ceapa
- ulei de masline (sau ulei de floarea soarelui)
- sare

Se taie fasii foarte subtiri de ansoa. Usturoiul se curata iar cateii se taie pe lungime in 4 (daca sunt suficient de mari). Cu un cutit ascutit se cresteaza "buzunarase" in pulpele de miel in care se introduc cate o fisie de ansoa, o bucata de catel de usturoi si la sfarsit o mica crenguta de rozmarin. Se freaca sare pe ambele parti dupa gust apoi se ung foarte fin cu ulei de masline.
Se unge tava (eu am folosit un vas de iena -jena, termorezistent) cu putin ulei de masline (nu e nevoie de mult deoarece carnea de miel va lasa suficienta grasime) si se aseaza pulpele. Se taie ceapa in 4 si se adauga in tava impreuna cu cateva crengute de rozmarin si catei de usturoi. Se toarna vin alb amestecat cu apa si se acopera cu o folie de aluminiu.

Se baga in cuptorul preincalzit si se tine acoperit timp de 30 minute la foc mediu. Dupa, se scoate folia de aluminiu si tine in continuare in cuptor la foc mic. Dupa inca 30 minute se adauga cartofii taiati in bucati de dimeniune medie (in cazul in care folositi cartofi noi sau cartofi pusi intregi e bine sa-i adaugati imediat ce inlaturati folia de aluminiu). Se mai tine la foc mic inca 60-90 minute. Periodic se verifica si se imbaiaza carnea cu zeama din tava (puteti folosi o lingura).

Pofta buna si "pasteti fericiti"!

  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 
The following users thanked this post: rexkrokiDAU, Olix

Offline enicky

Re: Meniu de sarbatori.
« Răspuns #75 : 16.Apr.2017, 02:26:24 a.m. »
     Si finalul :
  - pasca(fara aluat)
  - cozonacii
 - drobul(3 buc-asa a iesit)- e in frigider, greu de scos.
  Ajutor am dat dupa putinta : cumparaturi, tocat ceapa, rahat(pt.cozonac),  si alte activitati auxiliare, plus o surpriza placuta sotiei(merita!)
  On forum, catre finalul zilei am spalat si masina, s-o prinda pastele curata(trebuia).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 
The following users thanked this post: toma

Offline enicky

Re: Meniu de sarbatori.
« Răspuns #76 : 16.Apr.2017, 09:14:54 a.m. »
       Recunosc, fripura arata SUPER :) :clap:
  Tine-o tot asa ! :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline toma

Re: Meniu de sarbatori.
« Răspuns #77 : 16.Apr.2017, 09:24:15 a.m. »
Lasa ca nici cozonacii sau pasca nu sunt mai prejos! Iti lasa gura apa...
Din astea nu ne pricepem sa facem (inca), nu ne-am facut curaj sa incercam.
Sanatate si bucurii va doresc!
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 
The following users thanked this post: enicky

Offline rexkrokiDAU

Re: Meniu de sarbatori.
« Răspuns #78 : 10.Iun.2020, 11:39:56 p.m. »
Ca tot au fost duminica asta rusaliile, ati gatit ceva deosebit?  :)

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14537
  • Thanked: 3483 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Meniu de sarbatori.
« Răspuns #79 : 05.Oct.2020, 12:40:39 p.m. »
Ontopic... :)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 
The following users thanked this post: enicky