Autor Subiect: Meniu de sarbatori.  (Citit de 30284 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Meniu de sarbatori.
« : 15.Dec.2010, 02:07:12 p.m. »
Pentru ca anul acesta se pare ca de sarbatorile de iarna imi voi fi propria gazda si cum bucataria parca are o afinitate mai mare pentru mine decat pentru consoarta, va cer, aici pe aria unde intra gospodinele, ceva sfaturi de meniu si de ce nu si ceva retete.  :)

Bineinteles, primesc sfaturi si de la bucatari.   >:D<

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Meniu de sarbatori.
« Răspuns #1 : 15.Dec.2010, 02:29:44 p.m. »
Cum se pare ca si eu voi sta acasa chiar sunt curios sa vad ce as putea sa imi fac de papa :D
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2 : 15.Dec.2010, 02:43:36 p.m. »
Pentru aperitiv si mancare rece m-am gandit la niste carnati de casa afumati (cumparati  :P ) fierti pe langa care merge foarte bine niste hrean ras cu mere si smantana, pifti (racituri, tremurici, cotoroage sau cum le-o mai spune :) ) oua umplute si salata de boeuf. La capitolul ciorba cred ca am sa aleg o ciorba de perisoare. Cu felul doi nu prea sunt lamurit, ar merge niste sarmalute cu smantana dar nu am mai incercat pana acum si nu stiu cu or iesi, probabil cat pumnul si desfacute toate la fiert.   :-S  Plus ca nu stiu daca gasesc varza murata intreaga sau frunze pentru ele.   :dknw:

Offline adrian_r5

« Răspuns #3 : 15.Dec.2010, 02:53:00 p.m. »
nu stiu daca gasesc varza murata intreaga sau frunze pentru ele.   

... asa mare e criza in Elvetia  :-/ :-/ :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #4 : 15.Dec.2010, 02:55:08 p.m. »
DA.   :-((

Din ce am vazut se gaseste varza murata doar taiata marunt.  Mai caut, poate gasesc ceva magazin de turci, ca stiu de la nemti ca acolo se gasea si varza murata intreaga.  :)

Offline edy70

« Răspuns #5 : 15.Dec.2010, 03:13:00 p.m. »
..... Cu felul doi nu prea sunt lamurit, ar merge niste sarmalute cu smantana dar nu am mai incercat pana acum si nu stiu cu or iesi, probabil cat pumnul si desfacute toate la fiert.   :-S  Plus ca nu stiu daca gasesc varza murata intreaga sau frunze pentru ele.   :dknw:

Sarmalutele se pot face si cu varza proaspata (varza se opareste si se desface de foi pe masura ce acestea se inmoaie si pot fi manevrate la impachetat), gustul de acrisor fiind indus mai apoi folosirea de bulion in cantitate mai mare. De obicei sarmalutele se desfac la fiert atunci cand orezul se regaseste in cantitate prea mare in umplutura ori impachetarea este prea stransa. Si bineinteles depinde si de tehnica de impachetare  :D
Spor !
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #6 : 15.Dec.2010, 03:15:30 p.m. »
Merci.  :pardon:  Daca nu gasesc varza murata am sa incerc poate cu varza proaspata.    :)

Offline adrian_r5

« Răspuns #7 : 15.Dec.2010, 03:26:41 p.m. »
varza proaspata.  
Pina la revelion mai ai timp suficient s-o murezi ... si daca ai prea multa iesi cu ea pe piata  :D
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 15.Dec.2010, 03:32:08 p.m. »
Sarmalutele se pot face si cu varza proaspata ...
Sint mai bune cele in foi de vita ;).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline krantz

« Răspuns #9 : 15.Dec.2010, 03:43:06 p.m. »
Daca te decizi sa faci sarmale cu varza proaspata trebuie sa fi atent atunci cand o achizitionezi ca foile sa fie cat mai subtiri si cotoarele (nervurile) frunzelor sa nu fie foarte proeminente.  ;)
Pentru a "inmuia" frunzele si a fi manevrabile poti sa le oparesti si dupa ce ai separat frunzele de capatana verzei.

Sa ai spor! :)

P.S.: Ce imi place topicul asta  !!!! :D
SX4 S-Cross AllGrip 1.4 Boosterjet
SX4 1.9TD 4WD Gri metalizat