Autor Subiect: Fir de curent aditional in habitaclu  (Citit de 2111 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline VAXXi

Fir de curent aditional in habitaclu
« : 13.Dec.2010, 11:41:55 p.m. »
Vreau sa pun niste lumina in interior la Jimny, si ma intrebam daca a gasit cineva o solutie eleganta pentru a trage un fir de curent aditional in habitaclu. Punct de masa am la consola centrala, da' de unde merge luat + ? Manualul zice ca firul 24 (yellow/green) ar trebui sa fie "SEAT HEATER SWITCH", de care n-am ... sper c-au fost si ei niste domni sa traga firul macar pana la conectoru' G53, pinul 5 care-ar fi ideal pentru ce vreau eu.

O alta optiune si mai buna pare a fi G44 pentru ceas (nici de-asta nu mai am), care ar fi bonus si cu aprindere simultana cu farurile.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline miocrl

Re: Fir de curent aditional in habitaclu
« Răspuns #1 : 14.Dec.2010, 07:51:14 a.m. »
la pinul 24 s-ar putea sa nu fie nici siguranta, deci sa nu ai 12V pe el

Offline unde

« Răspuns #2 : 16.Dec.2010, 10:11:49 a.m. »
 De fapt sint sanse mari sa fie invers, dar cel mai bine trebuie masurat (cu contactul pus evident, pentru ca e vorba de alimentarea instalatiei de incalzire in scaune care nu merge altfel).
 Si eu as vrea sa un pun un bec pentru portbagaj, dar inca nu am gasit o pozitie care sa fie si protejata.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline VAXXi

« Răspuns #3 : 16.Dec.2010, 11:26:34 a.m. »
Inca n-am reusit sa studiez problema atent; se pare ca totusi nu scap fara a da macar masca centrala jos, ca altfel nu se poate ajunge la nici o mufa :-?

Da, stiu ca Jimnyul are instalatia electrica ground-switched; chestia asta pan' la urma e misto, ca un fir de masa cu intrerupator e mai usor de pus decat sa te legi pe plusul care de obicei duce la mufe. Vad eu.

@Unde: pentru lumina in spate, ma gandesc ca poti sa vii cu un fir din bord pe sub praguri, in contraaripa spate si sus prin montantul C; sau sa tragi plus de la dezaburire si sa te legi la o masa in apropiere, cu siguranta pe fir.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline miocrl

« Răspuns #4 : 16.Dec.2010, 11:35:55 a.m. »
dezaburirea merge pe contact. daca e dorit 12V pe contact atunci merge luat cel mai simplu de la becul de pozitie?:)

Offline unde

« Răspuns #5 : 16.Dec.2010, 02:20:52 p.m. »
 Deocamdata nu ma apasa problema, asa ca am preferat sa nu fac ceva.
 E de preferat sa trag un fir din panoul de sigurante (dupa ce a trecut deja printr-o siguranta, evident) si sa il trag unde am eu nevoie. Traseul cabului intr-adevar e mai bun pe sub ornamentele de plastic.
 Nu merge sa iau + de la dezaburire pentru ca aprinderea becului e conditionata de aprinderea dezaburirii, plus ca la toate masinile becul de portbagaj/habitaclu e permanent, pe cind dezaburirea e intotdeauna pe contact.
Suzuki Jimny 1.3i 2004