Autor Subiect: Ce fel de alarma punem pe masina noastra?  (Citit de 7851 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline fireburn

Re: Ce fel de alarma punem pe masina noastra?
« Răspuns #30 : 22.Sep.2017, 03:02:44 p.m. »
A mea a fost cumparata si montata la Autonet.

Offline enicky

« Răspuns #31 : 24.Sep.2017, 10:54:57 p.m. »
   Din experienta pot spune ca : daca alarma este buna, de calitate(firma) nu ai niciodata probleme cu ea. Am avut alarma(spyball) care am  tinut-o pe 2 masini si nu s-a defectat. Viper pe Ford 6 ani, Excalibur 2 ani pe Suzuki(si in continuare).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline duculetu

« Răspuns #32 : 25.Sep.2017, 08:18:22 a.m. »
Din pacate @fireburn nu a putut sa imi raspunda la MP in legatura cu experienta lui de montare.

@enicky sunt total de acord cu tine, si eu vreau sa imi pun dar dealerul mi-a spus ca dupa ce a vorbit cu cei de la service/piese ca nu se pot monta la ei direct pe cheie. Ceva ce mi se pare foarte incomod.
Totodata mi-a confirmat ca ei sunt in parteneriat cu "nu stiu cine" care monteaza doar Viper deci as avea ce ...
Eu aveam de gand sa montez mai multe accesorii printre care si alarma dar mai departe cred ca am sa merg cu toate cealalte deci nu vad motiv sa nu intrebe.

Offline fireburn

« Răspuns #33 : 25.Sep.2017, 09:23:41 a.m. »
Salve Duculetu.
Ce anume doresti sa stii legat de instalare ?
Este o alarma plug&play pe magistrala CAN a masinii si compatibila cu sistemul keyless entry/go.
Nu am telecomanda suplimentara. Se armeaza/ dezarmeaza de la butoanele de pe usi sau din cheia masinii.
Alarma are si senzori de interior pentru care s-au tras fire pe sub plasticele din stalpi.

Legat de experienta din service nu am ce sa zic.
Am lasat masina dimineata si am luat-o seara cu alarma montata.
Am verificat alarma la receptie, mi-a reglat pe loc senzorul de soc, asa cum am dorit eu (sa fie sensibil) si asta a fost tot.

PS: nu am nici un PM de la tine. Cand l-ai trimis ?

Offline duculetu

« Răspuns #34 : 25.Sep.2017, 10:00:54 a.m. »
Intrebasem daca ai pus alarma cand ai cumparat masina sau dupa si cam acum cat timp. Incerc sa inteleg cum de tu ti-ai pus si eu nu pot fiind vorba despre acelasi service.
Alarma cantareste si la Casco? (cand imi faceam eu estimari de Casco puteam bifa o casuta ca am sau nu alarma).

Offline fireburn

« Răspuns #35 : 25.Sep.2017, 10:55:48 a.m. »
Alarma am pus-o in 2010. Poate s-a schimbat politica lor intre timp.

Influenteaza Casco din cate stiu, pentru ca este o protectie suplimentara.
Cel mai bine te interesezi inainte de a incheia polita.

Offline jupanul1

« Răspuns #36 : 25.Sep.2017, 11:29:54 a.m. »
Polițele CASCO nu reprezintă un domeniu ultra-reglementat precum RCA. Este decizia fiecărei companii ce oferă astfel de polițe dacă scade ”coeficientul de risc” în eventualitatea în care autovehiculul asigurat este dotat cu alarmă sau nu. În general, da, se ține cont de acest lucru, dar nu este obligatoriu.

Pe de altă parte - câte alarme care țipă din toți rărunchii ați auzit în ultima vreme și câți concetățeni păreau a schița cel mai mic gest de curiozitate privind cauza alarmei. Că gesturi de nemulțumire cauzate de zgomot prea mult...

Citat
"Is that a car alarm? Lets see if they need help!" Said no one ever
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: duculetu

Offline duculetu

« Răspuns #37 : 25.Sep.2017, 11:37:46 a.m. »
Multumesc pentru lamuriri. Am sa ma mai duc o data sa intreb, daca nu - pun in alt loc. Tare rau imi pare ca nu pot lua masina cu tot cu alarma pusa sa nu o mai duc iar in
 (alt) service dupa.

LE: @enicky, acum am vazut postarea ta: "cam toti colegii s-au multumit cu alarma/inchiderea centralizata, care se manifesta prin activarea claxonului la deschiderea usii" fix asta ma intereseaza pe mine. Cum spuneam la inceput, standard, doar ca Ignisul nu vine standard cu tipul asta rudimentar de alarma iar la ei in service mi s-a spus ca nu se poate pe cheie.

Offline enicky

« Răspuns #38 : 25.Sep.2017, 11:55:14 a.m. »
fix asta ma intereseaza pe mine. Cum spuneam la inceput, standard, doar ca Ignisul nu vine standard cu tipul asta rudimentar de alarma iar la ei in service mi s-a spus ca nu se poate pe cheie.
       Alarma de fabrica este fix 0(zero), doar inchiderea centralizata este interesanta ! fabricantul pune o alarma "simbolica", care este de fapt inchiderea centralizata la care s-a  conectat claxaonul.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline jupanul1

« Răspuns #39 : 25.Sep.2017, 12:31:19 p.m. »
Ca fapt divers, la Swift n-am avut alarmă și n-a fost o problemă asta toți cei 5 ani cât l-am folosit. Desigur, așa cum a zis și @enicky , importantă/interesantă e închiderea centralizată...
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise