Autor Subiect: Ce fel de alarma punem pe masina noastra?  (Citit de 7850 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline danker

Re: Ce fel de alarma punem pe masina noastra?
« Răspuns #20 : 15.Ian.2009, 07:56:18 p.m. »
Adrian ca de de obicei, amabil si pe faza, se vede treaba ca :"tat banatu-i fruncea" :D, ce as putea sa te mai sfatuiesc, mai bine vorbesti la o  firma de montaj si daca in 50roni ti-l si monteaza, si iti da si garantie, iesi mai bine, asa..... este ieftin sa -l iei din targ dar montajul la portbagaj este un pic mai delicat, tija din pachet  este mai dificil de modelat trebuie un pic de experienta.
Am uitat sa-ti spun ca in 15-20Roni primesti motorasul, platbanda si tija de montaj, alaturi de surubele si piese de prindere, adica kittul complet ;)

L.E.

Eu tot vorbesc de targul din Vitan, uitand ca tu esti din Timisoara, oricum pretul nu poate sa fie mult diferit, asa ca success! :good:
« Ultima Modificare: 16.Ian.2009, 07:26:48 p.m. de danker62 »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #21 : 04.Dec.2009, 01:12:19 p.m. »
se mai discuta despre alarme?? m-ar interesa o alarma penstru swiftul meu.. ma gandeam la un viper 1002.. e prea mult oare?? e in jur de 600 de ron fara montaj.. merita? sau recomandati ceva la fel de bun la preturi mai mici?

Offline duculetu

« Răspuns #22 : 22.Sep.2017, 11:14:43 a.m. »
Salut!

Dezgrop acest topic pentru ca imi pare cel mai apropiat de intrearea mea: eu ce tip de alarma pun pe masina mea?
Recent am comandat un Ignis care nu vine cu alarma. Am intrebat dealerul care mi-a spus ca ei lucreaza cu Viper iar dupa insistente telefonice am aflat ca imi poate monta alarma, costul fiind undeva la 650lei cu montaj cu tot.
Din pacate nu pot monta alarma pe cheie (referinta: https://www.alarmaviper.ro/alarme-auto/alarma-viper-can.html) - practic nu mai umblii cu nunchuck.
Descriere oficiala:
"Alarmele Auto VIPER CAN 3901 - 3902 - 3903 Sunt Alarme Care Folosesc Pentru Armarea / Dezarmarea Sistemului De Securitate Direct Butoanele De Deschis / Inchis Ale Telecomeznilor Originale Ale Masinii.Aceste Alarme Auto Mai Sunt Cunoscute Si Sub Denumirea De Alarme Pe Cheia Masinii."

Imi pare groaznic sa am o telecomanda pentru incuiat/descuiat masina, un lant mic si inca o telecomanda pentru incuiat/descuiat cu alarma. Din pacate nu pot renunta (cred) la cea originala pentru ca masina este Keyless GO.

Practic eu ce optiuni am?

Nu imi pun alarma pentru ca ma feresc de ceva, un hot bun o fura cu orice alarma, pe de alta parte un hot nu se uita la o masina atat de ieftina ca isi pierde timpul dar consider ca macar atat pot face sa fie impacat in caz ca se intampla ceva.
Nu stiu daca contribuie la ceva dar unde mi-am facut eu demo-uri de asigurare vad ca peste tot te intreaba daca ai sau nu alarma, ma gandesc ca este mai scump daca nu ai.

Al doilea lucru pe care voiam sa il intreb, la montarea alarmei, exista riscul sa apara "greieri"? Din ce am vazut eu pe youtube ei o leaga pe inchiderea centralizata si desfac doar putin sub volan, nu toata masina. Alarma pe care vreau eu sa o pun vreau sa fie minima, in ideai unei usi deschise cu forta nu cu detector de tractare si alte nazdravanii.

Multumesc!

Offline toma

« Răspuns #23 : 22.Sep.2017, 11:17:27 a.m. »
Eu nu i-am mai pus alarma. Are Casco si ma bazez pe ala. Nu spun ca e cea mai buna alegere sau ca nu merita sa pui alarma, spun doar ce alegere am facut eu.

Legat de intrebarea Casco daca ai alarma am raspuns da, pentru ca Suzuki are acea pseudoalarma deci nu pot spune ca am mintit.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline duculetu

« Răspuns #24 : 22.Sep.2017, 11:21:39 a.m. »
Este foarte bine pentru ca fix asta vreau sa aud - ce au facut altii. Probabil si eu o sa renunt la idee pentru ca imi pare foarte neplacut sa umblu cu multe lucruri la mine dar sper totusi sa vina careva cu o idee geniala la care eu inca nu m-am gandit.

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #25 : 22.Sep.2017, 12:12:32 p.m. »
O idee, nu neapărat genială, e din sfera DIY. Se pot monta diverși senzori (șoc, geam spart, perimetru etc.), care se cuplează la un contact de la portieră.
Dezavantajul major e că nu există funcția de prealarmare și va intra direct claxonul cu mac-mac. Și nici nu e chiar easy-peasy de bricolat.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline duculetu

« Răspuns #26 : 22.Sep.2017, 01:32:14 p.m. »
Nu, ideea era sa o fac in service-ul lor unde un om avizat (oricum mai avizat ca mine) sa faca montarea cat mai curat si fara sa demonteze jumatate de masina pentru ca bine stim ca un lucru dat jos, chiar si pus inapoi este posibil sa nu mai stea la fel.
Eu nu inteleg de ce ei ca service nu pot monta alarma pe inchiderea centralizata: cand inchizi masina si activeaza si alarma, cand o deschizi se decupleaza si alarma. Fara sonerii sau alti senzoi, pusa direct pe claxon.

Offline enicky

« Răspuns #27 : 22.Sep.2017, 01:46:58 p.m. »
   Cred ca sunt printre putinii (poate singurul) care a montat alarma pe Vitara. Subiectul s-a mai discutat, dar din ce am observat cam toti colegii s-au multumit cu alarma/inchiderea centralizata, care se manifesta prin activarea claxonului la deschiderea usii. Am langa cheie si telecomanda, cheia mea fiind una normala, imi era dificil pe intuneric sa vad pe care buton sa apas, mai ales ca nu emitea niciun sunet la activare(dezactivare). Vezi la mine in jurnal.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline fireburn

« Răspuns #28 : 22.Sep.2017, 02:02:33 p.m. »
Pe cheia masinii am eu alarma MED 7450.

Offline duculetu

« Răspuns #29 : 22.Sep.2017, 02:06:20 p.m. »
Pusa la dealer Suzuki? (de preferat Autonet)? - este foarte important sa fac totul la ei ca daca am probleme pe viitor sa ma duc intr-un singur loc.