Autor Subiect: PROBLEMA AMBREIAJ  (Citit de 13474 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dansx4

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
  • Gen: Bărbat
  • muntzoman
Re: PROBLEMA AMBREIAJ
« Răspuns #70 : 09.Aug.2010, 01:35:12 p.m. »
mda, Joi 05.08.2010 orele 18 , prind coloana de la intrarea pe centura orasului Sinaia, pana departe, departe, aproape de Predeal
am facut o ora si vreo 45  de minute pana la intrarea in Busteni.
 pe panta dinaintea fabricii de hartie incep sa scot fum, cei din spate ma claxoneaza, trag pe dreapta, ridic capota, scoteam fum de la ambreiaj  X-(
bineinteles ca cel din spate a tinut sa-mi spuna ca merg  cu frana de mana trasa >:)

in timp ce o las sa se raceasca sun si eu ca tot omul la numarul de asistenta. dupa vreo trei telefoane primite de la asistenta si un domn foarte amabil de la tractare din Brasov, trece vreo ora si plec din nou.

stiind cam tot ce este scris pe aici referitor la ambreiaj am fost destul de linistit, am vreo 23000 e km si am patit beleaua atat de tarziu, oau! :D

acum am si eu o intrebare:stiind toate povestile de aici poate cineva sa-mi spuna ca ambreiajul nu va fi schimbat pe garantie?
jos palaria pentru cei de la asistenta, prin telefoanele lor cel putin au avut grija de psihicul meu :)
life is like a box of chocolate....

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #71 : 09.Aug.2010, 01:38:14 p.m. »
Ambreiajul va fi schimbat pe garantie ( o singura data )
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline dansx4

• Newbie
  • *
  • muntzoman
« Răspuns #72 : 09.Aug.2010, 01:48:38 p.m. »
k lumea, si peste inca 20000 de km? ce facem? cum le demonstram producatorilor ca asa ceva aproape la fel de consumabil ca un amarat de filtru?  de ce mai dau garantie 3 ani sau 100000 de km?
asta in conditiile in care se vede clar ce si cum e cu piesa asta.

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #73 : 09.Aug.2010, 01:53:48 p.m. »
Nu toate au defect , depinde de noroc  :inteligent: , al meu s-a stricat la 4.000 de km ( rezolvat pe garantie ) acum am 69.000 km si nici cea mai mica problema  ;)
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline dansx4

• Newbie
  • *
  • muntzoman
« Răspuns #74 : 09.Aug.2010, 02:02:19 p.m. »
acum nu stiu cat mai pot merge cu el asa dupa incidentul  de joi, mai ales ca am pedala de ambreiaj mai tare.

daca m-ar tine pana in octombrie ar fi ok, atunci trebuie sa ma duc la service in Brasov sa-mi iau caucioacele de iarna si as schimba si ambreiajul.

Offline Laurentiu

« Răspuns #75 : 09.Aug.2010, 02:47:03 p.m. »
...prind coloana de la intrarea pe centura orasului Sinaia, pana departe, departe, aproape de Predeal
... incep sa scot fum...de la ambreiaj  X-(
Lasa sa se departeze coloana macar 15-20-30 m si apoi cuplezi ambreajul pt a te putea deplasa. In timpii de "pauza" nu tine piciorul pe pedala de ambreaj.
Masinile nu-s facute sa "stea-mergind" bara la bara. Pt ambreaj, e un adevarat supliciu o astfel de aventura si mai ales in rampe.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline dansx4

• Newbie
  • *
  • muntzoman
« Răspuns #76 : 09.Aug.2010, 04:11:31 p.m. »
mersi de sfat :)

dar daca as fi fost doar eu in situatia asta ar fi fost mai bine.
in plus nu cred ca da bine la marketing -  cu toate diviziile lui- chiar si in Japonia, sa stea o masina cu capota ridicata pe marginea drumului o ora, timp in care au trecut zeci daca nu peste o suta de soferi :D

Offline John16

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Fiat Sedici 4X4 Dynamic
« Răspuns #77 : 10.Aug.2010, 06:45:45 p.m. »
Se pare ca nici Fiat Sedici nu e imun la problema... tocmai am ramas fara ambreiaj la putin sub 10000 de km.

Masina abia se misca in treptele 1 si 2 desi e turata la peste 4000 de rotatii.

Offline upgrade

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 33
« Răspuns #78 : 03.Nov.2010, 07:34:07 p.m. »
     Din pacate, trebuie sa postez si eu in acest topic. De cateva saptamani, am inceput sa am cu masinuta usoare probleme, rare la inceput si mai dese in ultima saptamana. Dupa ce schimb vitezele, in general la a 2-a si a 3-a, mai nou si la 1, masina se tureaza, parca sta pe loc si apoi cade turatia inapoi si de-abia atunci incepe sa se miste. Vitezele se schimba ok, fara nici o problema.
    Am dat masina unui prieten mai "experimentat" (a condus multe masini si nu doar autoturisme) si mi-a confirmat problema.
    Am fost astazi la service-ul Suzuki in Craiova (e de fapt la reprezentanta Peugeot, sunt aceeasi proprietari). Am dat masina tipului care se ocupa de Suzuki, amabil de felul lui. :D Am dat o tura cu ea pe langa service sa vada si el cum face, dupa 100m, m-a intrebat unde am ramas impotmolit,  a mai mers cateva sute de metri timp in care s-a auzit cum a mai facut de 2-3 ori si a bagat-o in service. Dupa aproape 1 ora, m-a chemat sa-mi spuna ca masina nu are nimic si ca merge brici !!!! Intr-adevar, dupa tura de rigoare, am decretat si eu si amicul meu ca masina e ok, dar, tipul respectiv, nu a vrut in ruptul capului sa recunoasca ca i-ar fi facut ceva. Mai mult, m-a dojenit un pic cum ca eu o sa stric masina daca mai conduc asa, desi el nu m-a vazut niciodata cum conduc.
Deja in seara asta, a facut din nou la fel. Ramane sa mai vad in urmatoarele zile cum se comporta, desi nu prea are rost. :(
SX4 1.6 GS 4WD Galactic Gray

Offline Laurentiu

« Răspuns #79 : 03.Nov.2010, 08:20:21 p.m. »
... masina se tureaza, parca sta pe loc si apoi cade turatia inapoi si de-abia atunci incepe sa se miste.
Un inceput de gripaj a rulmentului de presiune pe axul de priza sau o rupere a arcului prin care acesta se retrage ???
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!