Autor Subiect: PROBLEMA AMBREIAJ  (Citit de 13478 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline danezia

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
  • Gen: Bărbat
Re: PROBLEMA AMBREIAJ
« Răspuns #60 : 22.Iun.2010, 01:33:35 p.m. »
ok... reparatia e facuta, buburuza pare in stare de functionare... insa pedala de ambreiaj cu totul altfel decat ma obisnuisem. E oare semn ca piesa s-a defectat treptat fara sa imi dau seama?

Eu trebuie sa plec la drum lung (si sa recuperez timpul liber fortat din ultima vreme  :D ) si sper sa revin si cu postari mai fericite... si sa treaca cat mai multa vreme pana cand sa va anunt ca s-a mai busit ceva.

Respect!

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #61 : 22.Iun.2010, 01:47:16 p.m. »
Cand sa intareste ambreiajul....inseamna ca e pe DUCA.
Totusi se pare ca e o problema cunoscuta din moment ce tin pe stoc kit-uri de ambreiaj :dknw:
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline miocrl

« Răspuns #62 : 22.Iun.2010, 01:52:09 p.m. »
@danezia:

spune-ne te rog frumos in ce procent mergi cu SX-ul pe 4x4 auto?
probabil ca de aia s-a dus ambreiajul?

Offline Laurentiu

« Răspuns #63 : 22.Iun.2010, 05:27:56 p.m. »
Cand sa intareste ambreiajul....inseamna ca e pe DUCA.
Nu este o regula Cristi. Ambreajul, de fapt comanda lui, se face hidraulic. Putin aer pe instalatie si acesta va deveni mai rigid sau/si isi va schimba cursa. O simpla aerisire poate aduce comanda ambreajului in stare normala de functionare.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #64 : 22.Iun.2010, 05:45:50 p.m. »
@danezia

Si macar ti-au spus care a fost spilu', adica ce se stricase (prajit discul, dusa placa sau ceva cu rulmentul)?

Bine ca au ambreiaje, dar sa le mai si schimbe pe garantie cand ar trebui. Din ce an e masina ta?
SX4 1.5 SE

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #65 : 22.Iun.2010, 05:52:59 p.m. »
Cred ca a plecat in delegatie...
Corect @Laurentiu. Reformulez.
In momentul in care simtiti ca pedala de ambreiaj e prea "tare" ar fi bine sa faceti o vizita baietilor din service, dar cu tema facuta. (argumentati)
Cred ca e o regula universal valabila: Splash, Alto, Swift, Jimny, Vitara, etc nu se aplica doar la SX4.
Gresesc?
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline danezia

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
« Răspuns #66 : 25.Iun.2010, 11:49:06 p.m. »
@danezia:

spune-ne te rog frumos in ce procent mergi cu SX-ul pe 4x4 auto?
probabil ca de aia s-a dus ambreiajul?

Nu merg decat foarte rar in 4x4 auto... cam 10% din timp cuplez 4x4 (ploaie, mers pe macadam, nisip, zapada etc.)

@emanu, discul prajit.

@cristyyy2003, am revenit de la drum... pedala de ambreiaj e ca un fulg... semn ca se intarise in ultima vreme (insa nu am realizat nici o secunda chestia asta)

Uimitor faptul ca se sta cu stocuri serioase de kituri de ambreiaj... avand in vedere ca a fost exploatare necorespunzatoare  :-j

Mai vorbim in weekend

Offline marius34

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #67 : 26.Iun.2010, 09:17:52 a.m. »
eu cred ca cei din Ungaria tin toate problemele la ei si nu ajung in japonika.
din cate stiu japonezii sunt seriosi si fac rechemari daca problemele de acelasi tip depasesc un anumit procent,vorbim aici de ambreiaj,caseta directie.,macar pentru verificari.

Offline marius34

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #68 : 29.Iun.2010, 06:38:54 p.m. »
Ambreiajul a fost proiectat pentru toate modurile de tractiune ale masinii,nu doar pentru 4x2,sau cel putin asa trebuiau  sa faca.
Ar fi trebuit sa faca cu ea teste pe tot felul de teren si in toate modurile 4x2,4x4.
Nu conteaza cat de mult mergi in modul 4x4 auto,sunt masini cu 4x4 permanent si nu schimba ambreiajul nici la 150000km.
Ne vor lua inainte astia cu duster-ul X-(

Offline zamyx

• Full Member
  • Mesaje postate: 128
    • Constanta
« Răspuns #69 : 01.Iul.2010, 08:08:27 p.m. »
Salut, in sinea mea sunt bucuros ca mai e unul ca mine,(sa nu credeti ca sunt rautacios), eu sunt veteran, la fiecare 25.000 km schimb kitul de ambreiaj, acum am 62.000 km iar la 75.000 km, cand cred ca o sa ''cada'' iar ambreiajul mi-am propus sa iau unul sport, asta trebuie sa tina, in ceea ce priveste ''scrisoarea'' catre Suzuki Romania, poti sa te stregi cu ea la dos, scuze de expresie dar asta e realitatea, lor nu le pasa decat sa isi vanda masinile, cand apar problemele spun ca e ''viciu de  exploatare'',in conditiile in care cu alte masini am facut cel putin tot atatia km si nu m-a lasat ambreiajul niciodata, ciudat! 
 Ce imi para rau e faptul ca o masina atat de draguta (frumoasa chiar) are o problema ca asta care te face sa iti schimbi pararea..pacat
  • Mercedes
Mercedes ML W166  White Cirrus, 2015
Mercedes A 180 Sport Compact Green Elbaite, 2016
Crown Line 180 Bow Rider 135cp