Autor Subiect: PROBLEMA AMBREIAJ  (Citit de 13483 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline redippy

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
  • Gen: Bărbat
Re: PROBLEMA AMBREIAJ
« Răspuns #20 : 29.Ian.2009, 12:56:30 p.m. »
    Caseta de directie e o problema care trebuie rezolvata obligatoriu pe garantie, dar daca iti "prajesti " accidental discul va trebui sa fii foarte perseverent ca sa ti-l schimbe cineva pe garantie.
    Caz concret a fost la Redtor unde un tip impotmotmolit a fortat prea mult iesirea si a prajit discul. Cheltuiala reparatiei a suportat-o acesta, deoarece in caz de conducere iresponsabila... blablabla...( scrie in cartea tehnica) nu se acorda garantie pe disc.
SX4 1.6 4WD sunlight cooper

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #21 : 29.Ian.2009, 01:00:26 p.m. »
salut ! La mine problema cu ambreiajul a fost .. din cate am inteles eu .. ambreiajul s-a facut praf pt ca a fost prost montat. De fiecare data cand dadeam cu spatele sau fortam putin plecare d p loc se simtea miros de ambreiaj .. L-am schimbat pe garantie ( mi-au tinut masina 1 luna in service ) si acum toate bune si frumoase .. nu am mai avut nici o problema..
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline adrian_r5

« Răspuns #22 : 29.Ian.2009, 03:19:34 p.m. »
poti sa vi la intalnirea ce urmeaza ... poate te convingi mai bine live

... cind urmeaza  :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline miocrl

« Răspuns #23 : 29.Ian.2009, 04:48:30 p.m. »
offtopic
poti sa vi direct cu o propunere.
adrian pune aceeasi intrebare la intalniri pe:

http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php/topic,241.0.html

din pacate nu mai pot sa fac nici edit pt un al 4-lea Late Edit acolo desi as mai scrie ceva.

Offline zamyx

• Full Member
  • Mesaje postate: 128
    • Constanta
« Răspuns #24 : 12.Sep.2009, 01:03:08 p.m. »
Iata ca iar am schimbat kitul ambreiaj ( prima oara la 20.000 km si acum 46.000 km) si se pare ca tot eu il platesc pt ca "ne pare rau dar nu intra in garantie" asa ca stau pe scaun si ma gandesc: " dar ce intra pe garantie? ", bine, si sunt plin de nervi pt ca vad ca in fiecare an dau un pumn de bani ca sa schimd ambreiajul, Dragos Iancu mi-a sopus ca e din vina mea, dar eu ma intrea ca daca era din vina mea, schimbam discurile si la masinile anterioare si la masina de muna pe care o am, asa ca, cine are dreptate??? cred ca o vand sa scap de ea si iau un Outlander...daca ma mai lasa o data ambreiajul 
  • Mercedes
Mercedes ML W166  White Cirrus, 2015
Mercedes A 180 Sport Compact Green Elbaite, 2016
Crown Line 180 Bow Rider 135cp

Offline FaliT

• Hero Member
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #25 : 12.Sep.2009, 01:25:42 p.m. »
Sau poti sa iti faci tu un ambreiaj la comanda sau ceva in genu , care sa nu fie din materiale d-astea noi "nepoluante" dar de slaba calitate . Pt ca asta mi-au spus baietii de la Kamsas , ca materialul ecologic din care este facut ambreiajul este de vina pt " perioada de viata scurta".

Prima oara tot tu l-ai platit ?
Suzuki sx4

Offline zamyx

• Full Member
  • Mesaje postate: 128
    • Constanta
« Răspuns #26 : 12.Sep.2009, 03:13:57 p.m. »
Din pacate! Ma gandeam la un ambreiaj sport. ce zceti?
  • Mercedes
Mercedes ML W166  White Cirrus, 2015
Mercedes A 180 Sport Compact Green Elbaite, 2016
Crown Line 180 Bow Rider 135cp

Offline FaliT

• Hero Member
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #27 : 12.Sep.2009, 03:58:48 p.m. »
Si asta ar fii o rezolvare , oricum au fost nesimtiti ca ti-au luat bani ( prima oara ) atunci de ce mai e garantia aia ? Masina e in garantie nu ? TOATA ! si cand zici toata asta include si ambreiajul ... in fine .. traim in Romania...
Suzuki sx4

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #28 : 12.Sep.2009, 05:01:14 p.m. »
Din pacate! Ma gandeam la un ambreiaj sport. ce zceti?

Din ce an ai masina?
Cat referitor la garantie trebuie sa stii la ce service sa te duci si cu cine sa vorbesti, ceea ce fireste ca nu-i normal, dar traim in RO si magarii sunt la tot pasul.
Nu crapa ambreiajele la Logan cum au crapat la Suzuki, dar in fine. Totusi nu trebuie sa schimbi tot kitul, numai discul, mai ales ca ti-a cazut la 20.000, materialul discului era prost si nu placa sau rulmentul, iesi mai ieftin asa. Probabil ca ai prins un lot "fericit" iar ce au avut la schimb in service a fost tot dintr-un lot "fericit". Teoretic acum ar trebui sa fie totul ok, insa nu ar fi trebuit sa platesti. Altii am vazut ca le-au schimbat pe garantie intre 20000-30000 dar s-au tinut si tare pe pozitii. Nu vrea service-ul? Foarte bine, scrisoare la suzuki.ro (mai ales ca se stia problema) si service-ul devenea baiat de treaba.
La a mea ambreiajul are un fel de "balanganeala" ca sa ma exprim asa (asa se simte la pedala), in momentul in care cuplez-decuplez si asta nu tot timpul, probabil discul. Dar avand in vedere ca am aproape 27.000 in 6 luni si trage ca in prima zi, inseamna ca asta-i particularizarea ei si n-are nimic, sper  :)
Ca daca-mi mai cade si ambreiajul dupa caseta, inseamna ca am fost dublu-norocos.
« Ultima Modificare: 12.Sep.2009, 05:15:50 p.m. de emanu900 »
SX4 1.5 SE

Offline miocrl

« Răspuns #29 : 13.Sep.2009, 05:54:49 p.m. »
o treaba ce mi se pare interesanta pentru a o dezbate aici ar fi daca nu cumva ambreiajul celor de 4x4 are de chinuit mai mult ca la cele fara.

imi imaginez asa: mergi pe auto sarcina e pe fata, aluneca, in sarcina ajunge sa consume si puntea spate, deci apare un soc ??? din cauza asta pe ambreiaj??