Autor Subiect: PROBLEMA AMBREIAJ  (Citit de 13480 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • Gen: Bărbat
  • i just lOve the Sx4 ;x
PROBLEMA AMBREIAJ
« : 23.Nov.2008, 07:06:07 p.m. »
Buna seara tuturor. Sunt fericitul detinator al unui suzuki sx4 2W , varianta cea mai putin "dotata " , la 3.000 km in timpul mersului pur si simplu mi-a "cazut" ambreiajul . Nu mai cupla place de presiune ( din cate am inteles eu ) , dupa 3 saptamani in service si mari insistente s-au gandit sa-mi repare masina .. :) Problema e ca am vazut ambreiajul care era la modul cel mai pur praf .. si din cate am inteles si de la alti posesori de SX4 2W , ar fii o problema a ambreiajului pe toate masinile :) . Voua vi s-a intamplat ceva de genul ?
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline hugbear

Re: PROBLEMA AMBREIAJ
« Răspuns #1 : 23.Nov.2008, 07:16:51 p.m. »
Salut si bine ai venit!

Imi pare rau ca ai avut probleme de genul asta. Din cate stiu eu, pana acum nu a mai prezentat nimeni un ambreiaj defect, de aceea cred ca ar fi bine-venita o descriere mai amanuntita a situatiei (modul efectiv in care s-a produs, cum se comporta masina, diagnoza service-ului), precum si problemele pe care le-ai avut pe parte de "PR" in service.

Poate ca odata cu ambreiajul ti s-a "spart" si ghinionul!  :)
Sper sa nu mai ai probleme si sa te simti bine in compania noastra.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline FaliT

• Hero Member
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #2 : 23.Nov.2008, 07:48:14 p.m. »
pai era cam asa .. eram in Constanta .. cu masina oprita .. am vrut sa plec de pe loc .. si practic nu mai intra in viteza ... deci intra in viteza turam pana la 3.000-4000 si nu pleca .. La service m-au tinut o gramadaa pana au adus piesa cu mari insistente si mi-au zis ca s-ar putea sa fie din vina soferului si s-ar putea sa platesc ! ( Sa se strice din vina soferului la 3000km ? E normal la o masina noua ? ) Pana la urma au decis ca nu e din vina soferului dar la urmatoarea reparatie a ambreiajului voi PLATi .
« Ultima Modificare: 23.Nov.2008, 08:19:14 p.m. de hugbear »
Suzuki sx4

Offline hugbear

« Răspuns #3 : 23.Nov.2008, 08:17:52 p.m. »
Pana la urma au decis ca nu e din vina soferului dar la urmatoarea reparatie a ambreiajului voi PLATi .

Nu, vei plati DOAR daca a fost din vina ta! Din moment ce precedentul initial arata ca a fost (probabil) defect de fabricatie, prezumtia la un (eventual) al doilea incident merge CEL MULT in aceeasi directie, nu? Apropo, au facut vreo nota de constatare, ceva, din care sa rezulte CE COMPONENTA era defecta si CARE anume era defectul?

P.S. incearca te rog sa folosesti bold doar cand ai ceva de scos in evidenta.
« Ultima Modificare: 23.Nov.2008, 08:20:31 p.m. de hugbear »

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline FaliT

• Hero Member
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #4 : 23.Nov.2008, 09:19:13 p.m. »
nu mi-au dat nimic ... au zis ca .. daca se mai duce ambreiajul ..  eu o sa platesc ... Daca o patesc iar .. o sa skimb ambreiajul cu unu facut de un cunoscut la un service ... are experienta .. din cate am inteles eu .. materialul din care este facut ambreiajul la SX4 e foarte prost ... si de scurta durata :|
Suzuki sx4

Offline hugbear

« Răspuns #5 : 23.Nov.2008, 09:30:50 p.m. »
Deocamdata eu nu am fost cu a mea in service (3600 km), da' poate niste forumisti mai "umblati" ne explica cum e cu reparatiile pe garantie si documentele care trebuiau intocmite. @cristyyy2003, @anakin, ceva "input"???
« Ultima Modificare: 23.Nov.2008, 09:33:06 p.m. de hugbear »

Offline FaliT

• Hero Member
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #6 : 23.Nov.2008, 10:05:36 p.m. »
da .. ajutati-ne si pe noi ... in caz ca o sa mai avem probleme :(
Suzuki sx4

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 24.Nov.2008, 12:19:01 a.m. »
Sincer...eu n-am intampinat probleme cu reparatiile in garantie (la modul ca ar trebui sa le platesc). Trebuie sa ai la tine doar cartea service plus talon si cam atat. Ce ne povestesti tu aici este clar defect de fabricatie.
Iar daca domnii din Ct nu sunt de acord cu reparatia pe garantie, cred ca ANPC-ul o sa mai fie mai mult decat incantat de un astfel de caz.

Cat mai multi km fara incidente.

P.S. Este dreptul clientului sa ceara o nota in care sa fie precizate inverventiile "suferite" de autoturism. Daca refuza, cere o hartie la mana in care sa specifice acest lucru. Imediat cred ca vor colabora.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline FaliT

• Hero Member
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #8 : 24.Nov.2008, 12:24:04 a.m. »
ca sa inteleg mai bine ... aproximativ toatereparatiile executate de garantie ... nu trebuiesc platite sub nici un fel nu  ?
Suzuki sx4

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #9 : 24.Nov.2008, 12:35:57 a.m. »
Reparatiile care apar ca urmare a datorita defectelor de fabricatie NU, nu trebuiesc platite!!!

P.S. Exemple: caseta de directie, schimbare saboti datorita functionarii defectuoase - astea doua le-am avut io si nu am platit nici un leu pentru rezolvarea lor!!!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!