Autor Subiect: Probleme cu senzorul de frana de mana  (Citit de 11770 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Gen: Bărbat
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
Re: Probleme cu senzorul de frana de mana
« Răspuns #40 : 30.Iul.2010, 02:58:28 p.m. »
Probabil ca la tine era o alta problema dar in 99% din cazuri e de la placute.Uite, iti dau exemplul @deathangel1974 care a patit aceeasi chestie si era de la placute.Sunt cazuri si cazuri.Nu putem generaliza totul. Pot fi mai multe rezolvari la o problema.
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline fireburn

« Răspuns #41 : 03.Sep.2010, 10:16:57 a.m. »
La mine a fost de la placute.
Le-am schimbat azi la Autonet si nu se mai aprinde.
Lichidul de frana e ok.
Faza e ca daca pui mai mult lichid de frana, nu se mai aprinde martorul, dar risti ca placutele sa se toceasca de tot, fara sa observi, si astfel sa se uzeze si discurile de frana.
Asta e concluzia pe care am tras-o eu dupa ce am analizat posturile din acest topic.

Offline Laurentiu

« Răspuns #42 : 03.Sep.2010, 10:21:15 a.m. »
Faza e ca daca pui mai mult lichid de frana, nu se mai aprinde martorul, dar risti ca placutele sa se toceasca de tot, fara sa observi, si astfel sa se uzeze si discurile de frana.
Si atunci ce e de preferat:
1. sa intre aer pe instalatie si frina + ambreajul sa mai dea kix din cind in cind sau
2. sa verifici periodic grosimea placutelor de frina ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #43 : 04.Sep.2010, 11:55:04 p.m. »
Aveam vreo 20 si ceva de mii cand am patit acelasi lucru (treaba cu martorul de frana). Am fost la "maestrii" de la Poliserv, astia mi-au completat cu lichid de frana. La revizia de 30000, la Oradea, aia m-au intrebat daca am completat lichid de frana. Eu le-am spus patania. Ei mi-au zis ca trebuiau schimbate placutele. Eu curatandu-mi periodic placutele, stiam ca nu sunt consumate (santul median avea vreo 3mm adancime). Pana la urma am acceptat sa mi le schimbe (desi am fost fraier ca nu am cerut placutele schimbate). Insa e normal sa completezi cu lichid, ca nu numai placutele se tocesc, ci discurile de frana, si sabotii, si tamburii. Efectul cumulat e cel pe care l-am sesizat mai multi. Si da!, asa cum spunea cine pe aici e bine sa verifici periodic placutele de frana... si nu numai... asta e.. mai trebuie sa facem unele lucruri si noi, nu numai senzorii :D.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline fireburn

« Răspuns #44 : 06.Feb.2015, 09:31:14 a.m. »
Aseara cand am vrut sa ies cu masina din parcare, cu spatele,  rotile spate erau blocate de la frana de mana.
A trebuit sa merg cativa centimetri in fata ca sa se deblocheze, apoi sa ies cu spatele.
Ma surprinde in conditiile in care nu au fost temperaturi sub zero grade ca sa presupun ca a inghetat frana de mana (saboti sau ce or mai fi pe acolo).

Mentionez ca masina a stat vreo 3 zile in parcare inainte de a o folosi aseara.
A mai patit cineva asa ceva ? S-or fi uzat foarte tare sabotii de frana de pe spate si acum se lipesc ? Oricum ar fi nu mi se pare normal, de aceea intreb aici, poate exista totusi solutii de verificare (inainte de service).

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #45 : 06.Feb.2015, 09:39:41 a.m. »
Eu! Citeste povestea aici!
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #46 : 06.Feb.2015, 09:53:03 a.m. »
Și eu am pățit, atât la SX4 cu tamburi, cat si la S-Cross cu discuri. :)

Offline fireburn

« Răspuns #47 : 06.Feb.2015, 10:12:46 a.m. »
Multumesc Gabi.
 :clap: