Autor Subiect: Probleme cu senzorul de frana de mana  (Citit de 11769 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline adrian_r5

Re: Probleme cu senzorul de frana de mana
« Răspuns #10 : 02.Mai.2009, 10:16:28 p.m. »
e pe terminate lichidul de frana .. !

... pe unde il pierzi :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline 03EMH

• Full Member
  • Mesaje postate: 122
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 02.Mai.2009, 10:33:00 p.m. »

In panta ma aflam. A mai aparut atunci cand dadeam tare in frane si intra ABS-ul. Daca ma gandesc bine, probabil apare atunci cand se joaca lichidul in borcanel. Fiind foarte jos il detecteaza senzorul.
Suzuki SX4 GLX 4WD 1,6/107CP-benzina, cosmic black (negru murdar)

Offline miocrl

« Răspuns #12 : 03.Mai.2009, 11:03:50 a.m. »
nu am idee unde e senzorul si cum poate sa joace asa tare lichidul pt ca e si putin vascos.
inteleg ca erai pe o panta pe drum neasfaltat, sau umed ca sa intre abs-ul?

verifica nivelul: cand deschizi capota, daca nu vezi nimic lasa-te pe o parte a masinii cu greutatea ta ca sa faci balans si asa sigur o sa vezi cum se misca lichidul.
daca nivelul e bun atunci poate fi alta problema. dar daca nu se mai repete aprinerea martorului cred ca poti sta linistit.

Offline Laurentiu

« Răspuns #13 : 03.Mai.2009, 05:10:08 p.m. »
Citat
...adica de pe la 11.000 se aprinde senzorul de frana de mana foarte des, la orice schimbare de directie...

Aceeasi problema am avut-o si eu, iar la mine s-a rezolvat cu o completare de lichid de frana. .
  :-O Din cite stiu eu, frina de mina (ajutor) este comandata mecanic prin intermediul cablurilor. Este un circuit de frina separat fata de frina de serviciu care e actionata hidraulic prin intermediul pompei centrale de frina.

"Senzorul" frinei de mina este de fapt un INTRERUPATOR (gen usa frigider) care este actionat pe pozitia "inchis" (moment cind se aprinde becul in bord) de ridicarea levierului frinei de mina. Aprinderea acestui martor nu are nimic in comun cu nivelul lichidului de frina.
Verifica daca papucii electrici stau bine infipti in intrerupator sau daca unul din ei da la "masa" masinii.
« Ultima Modificare: 03.Mai.2009, 05:12:36 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline adrian_r5

« Răspuns #14 : 03.Mai.2009, 06:51:41 p.m. »
@Laurentiu ... eu zic sa citesti ce scrie la pag. 3-3 in "manualul utilizatorului" ;)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 03.Mai.2009, 07:11:00 p.m. »
eu zic sa citesti ce scrie la pag. 3-3
:pardon:  M-a indus in eroare titlul topicului. Nu am facut legatura cu "lampa avertizare sistem de frinare", sistem ce include atit frina hidraulica cit si cea mecanica.

Oricum, dupa verificarea lichidului din rezervor, dupa mine, a doua verificare ar fi intrerupatorul frinei de mina.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline 03EMH

• Full Member
« Răspuns #16 : 03.Mai.2009, 09:28:27 p.m. »
Hei ! Am verificat nivelul, pare ok. Oricum am revizia de 15.000 ( 13.800) maine sau poimaine si le voi formula oamenilor din service intrebare referitoare la problema aceasta.
 Linia lichidului este exact la imbinarea dintre cele doua capace ale rezervorului, linia ce apare intre min. si max. in schita atasa de miocrl.

miocrl : " inteleg ca erai pe o panta pe drum neasfaltat, sau umed ca sa intre abs-ul? "

Daaaa !! eram in panta destul de mare si terenul era compus din iarba uda. Am sa atasez fimulet cu jocul creat de catre beculetul de atentionare.

Offline miocrl

« Răspuns #17 : 03.Mai.2009, 09:30:27 p.m. »
oo ai avut timp sa il si filmezi?

Offline 03EMH

• Full Member
« Răspuns #18 : 03.Mai.2009, 10:09:40 p.m. »
Pai am filmat sa am dovada pentru aia din service :D  :

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #19 : 04.Mai.2009, 03:18:47 p.m. »
Is curios care-i solutionarea problemei. La mine a fost simplu: au completat cu putin lichid si de atunci nu am mai intampinat probleme.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!