Autor Subiect: Probleme cu senzorul de frana de mana  (Citit de 11768 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline mioancalin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Bărbat
Probleme cu senzorul de frana de mana
« : 21.Nov.2008, 03:29:21 p.m. »
Sunt posesorul unui Suzuki SX4 1.6 benzina 4X4 si de vreo 1000 de km, adica de pe la 11.000 se aprinde senzorul de frana de mana foarte des, la orice schimbare de directie, iar cand franez, se aude un zgomot foarte ciudat. Se poate sa se fi dus franele dupa 12.300 de km? Oricum, astept pana la revizie (15.000 km), dar daca mai sunteti pe aici cu aceeasi problema, as vrea sa stiu. Si apropo, consum urban (Cluj-Napoca) 12l/100 km parca e putin cam mare, nu?

Offline redippy

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
Re: Probleme cu senzorul de frana de mana
« Răspuns #1 : 21.Nov.2008, 05:08:22 p.m. »
   Din nefericire Clujul nu e un reper prea bun pt consum ( mai mult se sta decat se merge ) dar 12 e prea mult. A mea ia 9.5-10 in oras si deja eram putin alarmat.
   In leg. cu franele eu zic sa nu mai astepti, mergi pana la G&C sa vezi ce zic ei, iar daca e cazul la Redtor sau la Trakia in Sibiu si faci si revzia cu un drum chiar daca e mai devreme.
   Succes!
SX4 1.6 4WD sunlight cooper

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 21.Nov.2008, 06:24:18 p.m. »
Bine ai venit @mioancalin!

Aceeasi problema am avut-o si eu, iar la mine s-a rezolvat cu o completare de lichid de frana. Se pare ca aveam prea putin ;)
Verifica si tu nivelul lichidului de frana.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline ASZ

« Răspuns #3 : 21.Nov.2008, 09:09:55 p.m. »
Sunt posesorul unui Suzuki SX4 1.6 benzina 4X4 si de vreo 1000 de km, adica de pe la 11.000 se aprinde senzorul de frana de mana foarte des, la orice schimbare de directie, iar cand franez, se aude un zgomot foarte ciudat. Se poate sa se fi dus franele dupa 12.300 de km? Oricum, astept pana la revizie (15.000 km), dar daca mai sunteti pe aici cu aceeasi problema, as vrea sa stiu. Si apropo, consum urban (Cluj-Napoca) 12l/100 km parca e putin cam mare, nu?

Si eu am consum marisor, adica 11.5-12 / 100 km ... in conditiile de deplasare: 7 km dimineata pana la job (deviez de la traseu, pt. ca duc si "galuscuta" la gradi)  si cca 5.5 km catre casa seara.

Offline mioancalin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
« Răspuns #4 : 26.Nov.2008, 12:00:54 a.m. »
O sa verific dimineata lichidul de frana, si merg sa verific presiunea in roti, poate si ala e motivul consumului ridicat. Oricum, daca mai aveti pareri, le astept cu placere. La cat mai multi km fara probleme pentru toata lumea :D

Offline zamyx

• Full Member
  • Mesaje postate: 128
    • Constanta
« Răspuns #5 : 15.Dec.2008, 06:18:05 p.m. »
La mine nu se aprinde nimic, insa, cand franez se aude un zgomot ciudat de urat in dreapta fata; am fost la revizia de 30.000 si au zis ca nu are nimic masina, sabotii sunt buni, discurile la fel...Ce sa fie oare??
  • Mercedes
Mercedes ML W166  White Cirrus, 2015
Mercedes A 180 Sport Compact Green Elbaite, 2016
Crown Line 180 Bow Rider 135cp

Offline >pexic<

« Răspuns #6 : 15.Dec.2008, 06:32:14 p.m. »
pana nu o sa se uite la masina cineva "competent" nu o sa afli...eu te sfatuiesc sa cauti un mecanic bun(din recomandari), bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline 03EMH

• Full Member
  • Mesaje postate: 122
« Răspuns #7 : 02.Mai.2009, 09:36:28 p.m. »
...adica de pe la 11.000 se aprinde senzorul de frana de mana foarte des, la orice schimbare de directie...

Aceeasi problema am avut-o si eu, iar la mine s-a rezolvat cu o completare de lichid de frana. Se pare ca aveam prea putin ;)
Verifica si tu nivelul lichidului de frana.
[/quote]

Astazi am avut aceeasi problema in timp ce coboram un deal. Maine merg sa verific nivelul, dar nu stiu cat trebuie sa fie. Cumva la mijlocul distantei dintre min. si max ? :dknw:
Suzuki SX4 GLX 4WD 1,6/107CP-benzina, cosmic black (negru murdar)

Offline miocrl

« Răspuns #8 : 02.Mai.2009, 09:51:28 p.m. »
intre max si min..  dar la tine a disparut beculetul aprins nu?
pag. 66 cap 3-3 in manualul utilizatorului:

"The light also comes on when the fluid in
the brake fluid reservoir falls below the
specified level.
The light should go out after starting the
engine and fully releasing the parking
brake, if the fluid level in the brake fluid reservoir
is adequate.
"

e posibil sa fie mai jos nivelul si mergand in panta sa fi scazut sub senzor

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #9 : 02.Mai.2009, 09:58:42 p.m. »
Aceiasi problema am avut o si eu , e pe terminate lichidul de frana .. !
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black