Autor Subiect: ce masini am mai condus  (Citit de 68874 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ulise

Re: ce masini am mai condus
« Răspuns #350 : 28.Mai.2018, 11:47:32 p.m. »
Sara buna.
Cu voia domniilor voastre, sa ma expun si eu:
1. Audi A6 3.0 Quatro- a.f. 2006
2. Audi Q7 3.0 Quattro-  a.f. 2006
3. Dacia 1300/ 1310
4. Dacia Logan( 1.5 si 1.6)- prima generatie
5. Nissan Patrol 260
6. Land Rover Range Rover P38- a.f 1998
7. Peugeot 207 HDI( 1.4 si 1.6)- a.f 2007
8. Toyota Land Cruiser J8
9. Smart Fortwo- a.f. 1998
10. Suzuki Ignis- a doua generatie
11. Suzuki Vitara- prima generatie+ facelift
12. Suzuki Grand Vitara- prima generatie
13. Volkswagen Passat 2.0 TDI- a.f. 2005
14. Volkswagen Polo 1.2 - a.f. 2005
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline AT

« Răspuns #351 : 28.Mai.2018, 11:55:06 p.m. »
Saptamana aceasta conduc un Fiat Punto. Benzina aspirat 1,2 si 91 CP.  Masina cu 58.000 km la bord.
Sunt uimit (pentru clasa lui) de comportamentul mai mult decat OK: motor "elastic" si "suficient" la depasiri , inclusiv pe drumuri de munte - bineanteles daca sti sa conduci un aspirat, sa sti cum sa obtii toate resursele la momentul optim; consum bun, circa 7% condus sportiv. Insa ceea ce am apreciat in mod deosebit a fost lipsa vibratiilor motorului in caroserie inclusiv la turatii mari, fara alte zgomote sau greierasi, confortabil la drum lung din acest punct de vedere. Cutie de viteze manuala 5 trepte, nu agata, intra perfect in viteze - inclusiv marsarierul care este prevazut cu inel de siguranta.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline Don Napoleon

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 448
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Swift Sport 2007 aka Red FURY
    • Bucuresti
« Răspuns #352 : 29.Mai.2018, 05:19:57 a.m. »
Servus,

Vream sa adaug si eu ce am condus anul asta, inafara de SSS:
- Ford Focus ST 2.0, an fab. 2017, cutie manuala;
- Opel Astra, an fab. 2017, cutie automata;
- Peugeot 2008, an fab. 2017, cutie automata;

Pana acum, din cele trei, Ford-ul wins hands-down :D.

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #353 : 29.Mai.2018, 06:46:38 a.m. »
E genial Focus st -250 cp , 350 nm
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline enicky

« Răspuns #354 : 29.Mai.2018, 09:33:50 a.m. »
Pai exprimati si ceva opinii fata de masinile conduse !  Insiratul marcilor n-are nicio relevanta.... :)
Citat
Comoda, cuplu foarte bun, 6 trepte, consum mic, pe sosea așezată bine...
  Deci nu faceam o alegere proasta, este o masina fiabila.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabi males

« Răspuns #355 : 29.Mai.2018, 09:48:49 a.m. »
Nu făceai deloc o alegere proasta. Singurul minus l-aș nota la benzinare...consumul măricel. În rest...masini reușite. Acum, aștept sa vad cum se va comporta "balenuta".
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline rzv

« Răspuns #356 : 29.Mai.2018, 10:22:20 a.m. »
incepe sa-mi placa pe aici..... :D
Un topic pt impartasit din pacate cu timpul limitat mai greu dar sa dau si eu ceva din casa...
din seria 4x4
avute niste ani, conduse minim 10.000 km.

Grand Cherokee 2003-2,7 CDi quadradrive- de departe cea mai reusita masina ca sisteme 4x4 pentru strada, iarna si offroad usor. 3 LSD mecanic care dau tot ce ai nevoie in conditiile de mai sus.Si pt mers de om normal nu ai nevoie de mai mult, este absolut suficient.
Mega confortabila, are niste fotolii pe post de scaune, cei 163 cp legati la cutia automata de Mercedes sunt exact acolo unde trebuie,cu toate ca este deja antichitate.
DIn pacate este o masina care necesita multa atentie si culmea, putin bani dupa ce inveti ce cum si de unde, dar atentie si investitii constante-lunar as putea spune.

ML  2005 Facelift- 2,7 manual. Scaune incomode, consum mai bun decat fratele de mai sus, intretinere minimala daca ai grija de ea.cutia manuala permite tot felul de exchibitii dar totusi grea...aproape nula in afara strazii,acceptabil pe zapada dar penalizat de greutate si gume.

Nissan Y60 -1995- 2,8 TD un tractor japonez, este si acum la un prieten, are +300.000 si inca merge impecabil. A vazut ceva concedii si expeditii fara asfalt cu saptamana, niciodata, indiferent cat a fost abuzat nu s-a stricat nimic.Intretinere inexistenta la cerere, doar mofturi si chestii facute pentru ca era o masina veche si imidoream sa am grija de ea maxim. Cele mai frumoase senzatii tinanad cont ca era o masina doar pentru plimbari- Vadu acum 10 ani, Bulgaria plaja pustie,, Apuseni 2 saptamani, Transalpina neasfaltata, Startegicul cand inca nu existau decat hartile militare, pescuit in orice loc neaccesibil si cat mai indepartat.Maine mi-as lua inca una daca bugetul nu ar fi o problema . Rare masinile impecabile dar nu imposibil de gasit.

BMW x3 2011- scaune cam incomode, manual,160 cp - diverse bube -turbo mort de exemplu, dar masina ruleaza bine cu un consum minuscul comparand ce am enumerat mai sus...cele mai bune reprize pt un suv pana acum, o mizerie x drive iarna. din care cauza prefer sa merg cu dusterul 1 2x4...si nu glumesc. Asta macar stii ca daca te avanti,acolo ramai...xdrive iti da senzatia ca ai sanse sa iesi... =))

Kuga 2017- 183 cp parca, AT, diesel- am mers cu el un concediu ceva mai putin de 1000km. mi-a placut,dar nu extraordinar de mult. masina noua si multa electronica,nu mi-a placut comportamentul la mersul pe zapada,cumva indecis si trebuie sa te obisnuesti cu electronica,sa o lasi sa-si faca treaba,cheste care la mine vine greu.tinuta de drum ok, comoda dar nu extraordinar ,consum la fel. are ~ 40.000km fara probleme inca.
Interior cu finisaje bunicele dar nici aici un este ceva premium, doar asa se vrea.

Tuareg- l-am avut la munca, o masina hartanita si batjocorita de unde si raspunsul...erori, probleme, bube. Cand mergea, dadea senzatia de masina germana,din pacate la modul cum umbla de la un angajat la altul,dupa 150mii km nu o mai vroia nimeni ca daily drive...toti ajungeau cu taxiul la birou....

pt masinile fara 4x4 promit sa im fac timp alta data si sa pun doar ce mi-a fost ok...

• Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline shpeedy

« Răspuns #357 : 29.Mai.2018, 10:36:08 a.m. »
@rzv: dintre GC si ML, ambele cu 2.7-le CDI, ce ai recomanda pentru parcursuri ocazionale in afara asfaltului? Vbim. de pastrarea masinilor in stare stock, fara lift-kit.

Thx!

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline rzv

« Răspuns #358 : 30.Mai.2018, 01:00:19 a.m. »
GC clar.

Punti solide fata spate cu LSD inclus(standard la varianta limited si overland) plus diferentialul central blocabil, cutie transfer manuala, cu maneta si 3 link pe spate(un triunghi si doua brate) flex de invidiat in segmentul 4x4, cutie automata cu randament bun in low......vs 4 bascule cu bucsi ,flex 0 si transfer la buton. LSD spate doar ca optiune si oricum, eu am schimbat de 2-3 ori burdufe planetara fata si o data refacut caseta din cauza de protectii rupte/smulse prin boscheti.

Motorizarea este aceeasi si 163 CP fac treaba.
Pentru mers pe asfalt, este mai ok ML, are viteza de croaziera mai ok, suspensia simte mai bine asfaltul...... clar basclue vs punti fixe  sunt castigatoare la asfalt. A3 cu ambele- la jeep dupa 120 nu te simteai ok, putea si 150 cu ~16 % consum....la ML la 140 mai cerea si simteai ca se lipeste...nu am sarit de 12-13 consum din ce imi amintesc, dar era manual.
  • Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

The following users thanked this post: shpeedy

Offline ...

« Răspuns #359 : 10.Iun.2018, 09:19:54 a.m. »
Ce mașini am mai condus? Păi fostul meu Logan 1.4 mpi. Ce să zic, Doamne ferește!  Parcă m-am suit într-o căruță. Și are doar 4 mii de km față de acum 2 ani, când am donat-o socrului. Obișnuit cu "puterea" actuală, am rămas surprins cât de lent și zgomotos este, ce cursă lungă are pedala de ambreiaj și ce direcție imprecisă are. Și am condus-o mulțumit 9 fucking ani!!! Ai, ai, ai, ce diferență față de S-Cross... Care e și el ieftin și de buget.