Autor Subiect: ce masini am mai condus  (Citit de 68904 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: ce masini am mai condus
« Răspuns #180 : 17.Oct.2013, 06:10:04 p.m. »
[...] ceea ce cred ca nu e rau pentru o masina de talia lui Camry[...]

Cu motor pe benzina de 2,500cmc si o putere totala de 200cp, as adauga eu... ;) Ce ti-e si cu tehnologia asta...

Overall, interesanta experienta ai avut (la cat de lung era postul, initial am crezut ca iar ai ajutat o printesa la ananghie :D).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #181 : 17.Oct.2013, 08:11:51 p.m. »
Next time, poate mai pui si ceva poze.  >:D<
Go Terios!!!:)

Offline Leutz

« Răspuns #182 : 09.Ian.2014, 02:43:27 a.m. »
Revin cu un alt review, care include 2 masini:
- Nissan Pathfinder, modelul de la inceputul anilor 2000. Condus cateva sute de km in partea de nord-est a Australiei in zona Cairns, onroad si un pic de offroad foarte usor (macadam si 1-2 incercari punctuale in care am testat unghiurile si garda la sol doar pentru dragul incercarii).
- Subaru Forester, modelul de la sfarsitul anilor 2000. Condus cateva sute de km doar pe autostrada intre Canberra si Melbourne, apoi in oras in Melbourne si imprejurimi. Nimic in 'afara strazii'.

Despre Pathfinder: masina e masiva, greoaie, inalta; deci are ruliul si tangajul specific celor din categorie, insa suspensiile sunt placut setate, e placuta si comfortabila la condus. Motorul de 3.3 V6 e destul de lenes la demaraj, insa solid in restul situatiilor si merge rotund si tacut. Cutia automata in 4 trepte schimba uneori cam brusc. Nu-i cea mai lina pe care am intalnit-o, dar nu e deranjant. Comfortul in interior a fost neasteptat de bun. Antifonarea, calitatea plasticelor (simple dar rock-solid si placute la atingere), tapiteria, ergonomia ... foarte bune pentru o masina care e deja in segmentul ... offroader veritabil, chiar catre utilitar. Nu-i chiar un SUV-ulet de oras. Per total mi s-a parut mai buna decat generatia urmatoare, cea actuala, in care am mers doar ca pasager. Lucrul asta a fost confirmat si de proprietarul masinii (a fost un private rental), care mi-a zis ca la momentul cumpararii (2004-2005, schimb de generatii in Aus.) a ales modelul vechi, pentru ca modelul nou era dezamagitor din multe puncte de vedere.
In off-road nu m-am bagat. Dar cred ca nu sunt nevoie de comentarii. Modelul e unul cu istoric, deci n-as avea ce sa adaug. Eu am mers doar un pic pe drum de macadam de calitate buna; si m-am bagat din curiozitate sa traversez niste santuri cum sunt la noi e marginea soselelor. Deci am iesit de la sosea catre o padurice direct prin sant in loc sa ies prin portiunea amenajata. N-a avut nici cea mai mica ezitare.
Bila neagra ... consumul. N-am stat neaparat cu ochii pe consum, insa ... o experienta din ultima zi a excursiei mi-a indicat ca ar fi undeva pe la 25+++ la suta. MONSTRUOS. In ultima zi am facut plinul ca sa inapoiez masina in conditiile cerute de proprietar. Insa pana sa o duc inapoi a intervenit ceva si am mai facut un drum de aproximativ 20-25 de km. Cand sa merg sa duc masina inapoi, acul deja nu mai indica plin, asa ca am oprit la o benzinarie unde ... am avut surpriza sa vad ca au intrat 8 litri si ceva  :-((.

Despre Forester: Masina este cea care este, vestita si admirata. Mie insa nu mi s-a parut insa ca se ridica la nivelul la care este admirata. Prima impresie in sensul asta mi-a lasat-o intr-un showroom din Romania, unde doar am pipait versiunea de top si nu mi-a placut calitatea interiorului de nici o culoare. Impresia a persistat cand am venit in Aus. Unul din prietenii de aici are un Forester varianta de intrare in gama. La masina lui plasticele si tapiteria sunt de-a dreptul slabute. Antifonarea e sub asteptarile date de renume si pret.
Apoi ... un alt prieten are una pozitionata mai sus in gama, catre partea de top. Asta e cea pe care am condus-o. Aceeasi impresie despre plastice. Sunt ok, dar nu la inaltimea ceruta de pret si notorietatea modelului. Dezamagirea majora a fost din nou insonorizarea. "Notele" motorului se simt in habitaclu pe toata plaja de turatii. E mai slab antifonata decat Honda mea din 2001 si decat Nissan-ul pomenit mai sus. Per total comfortul in masina nu este chiar fabulos. In opinia mea nu justifica pe deplin pretul si imaginea pe care o are.
Un alt element inexplicabil a fost lipsa ajustarii in minus a vitezei la cruise control. Asta nu e neaparat o chestie majora, insa in ziua de azi toate pocnitorile astea mici, chiar si cele de oras au CC si au setari OK la ele. Din nou, pentru pret si notorietate, ar fi putut sa mai scrie cateva linii de cod la controller-ul ala ca sa aiba ajustare a vitezei si in minus.
In rest, masina e ok. Comportament bun pe strada; si la drum lung si in oras. Mi se pare insa o masina corecta, nu una excelenta. Pretul insa este de masina excelenta. Si din motivul asta as alege o masina corecta la un pret corect. Iar aceasta masina ar fi Grand Vitara. Practic in momentul de fata sunt singurele doua ramase in clasa lor pe piata: dimensiune, marime motor, 4x4, reductor. Diferenta de pret nu e justificata din punctul meu de vedere, deci in segmentul asta voi alege GV fara sa clipesc.
« Ultima Modificare: 09.Ian.2014, 11:36:51 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline shpeedy

« Răspuns #183 : 09.Ian.2014, 08:58:05 a.m. »
Si din motivul asta as alege o masina corecta corecta la un pret corect. Iar aceasta masina ar fi Grand Vitara. Practic in momentul de fata sunt singurele doua ramase in clasa lor pe piata: dimensiune, marime motor, 4x4, reductor. Diferenta de pret nu e justificata din punctul meu de vedere, deci in segmentul asta voi alege GV fara sa clipesc.

Incerci sa ne spui ca renunti la Honda ?! ;)

In rest, interesante review-uri.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Leutz

« Răspuns #184 : 10.Ian.2014, 01:42:43 p.m. »
Cred ca m-am exprimat eu un pic defectuos. Mai correct ar fi fost "in segmental asta AS alege" in loc de "voi alege". Dar da ... la timpul potrivit va veni si randul lui "voi alege"  :).
Civic-ul nu intentionez sa-l marit prea curand. Tocmai implineste 220000 de km zilele astea si merge ok, deci n-am motive. Ceva neajunsuri ar fi totusi, dar postez in jurnalul de bord, ca sa nu poluez aici.
« Ultima Modificare: 19.Ian.2014, 02:49:54 p.m. de Leutz »

Offline Leutz

« Răspuns #185 : 24.Ian.2014, 04:14:09 a.m. »
Intre timp am fost intr-o scurta escapada pe la munte, unde am condus un Subaru Outback, modelul de la sfarsitul anilor 2000.
Din pacate review-ul cu sare si piper, care includea si tantici aratoase si de treaba  :D, s-a pierdut cand preanevinovatul Win8 mi s-a aratat in brusc in straie albastre  :popa:. Asa ca l-am trimis la loc cu verdeata (pe Windows, nu pe review), impreuna cu creatorii lui si inaintasii lor de sex feminin si ... acum revin din pacate doar cu un review scurt.

Deci masina asta chiar isi face banii. Am condus dus-intors intre doua statiuni montane situate la ~70 de km una de alta. Drumul foarte pitoresc, serpentine in permanenta si pe alocuri macadam.
Masina, desi cu garda la sol mare, sta pe sosea impecabil. IMPECABIL. Nu are tangaj, nu are ruliu. Impresia e ca esti intr-o masina sport, doar ca poti sa treci fara jena pe unde aia n-ar putea. Lucru ... pe care l-am si facut; am bagat piciorul in ea cat am putut, incat tantica din stanga mea (ptiu drace, iar aduc vorba de tantici), proprietara masinii, a avut rau de masina pentru prima data in viata  >:).
Varianta pe care am condus-o avea cutie automata in 4 trepte (din pacate), cu posibilitate de a schimba pe manual, secvential. Oricum cutia s-a descurcat bine, foarte rapida, shimbari line. A raspuns bine la condusul foarte alert pe durmul de munte. N-am folosit-o in modul manual decat de cateva ori la vale, ca sa emulez un gen de frana de motor, sa nu calc frana prea mult.
Finisarea interioara ... deosebita. Totul bine inchegat, plastic dintr-ala moale/spongios/cauciucat peste tot in masina. Tapiterie buna. Ergonomia foarte buna. Toptul aerisit, spatios. Senzatie de relaxare, siguranta, comfort ... etc. Antifonarea: EXEMPLARA.

In mod clar masina asta este excelenta si se ridica la nivelul imaginii pe care o are, spre deosebire de senzatia pe care mi-a dat-o Forester-ul de care am amintit postarile trecute.

Totusi ... un aspect interesant. Tantica cu care am fost mi-a povestit cum cu putin timp in urma a avut o experienta neplacuta cu un Outback. A avut modelul imediat anterior celui pe care l-am condus eu, luat de nou si a vut probleme cu el din prima zi. Manca jumatate de litru de ulei la ~1000 de km. O problema la unele dintre Outback-urile din respectiva generatie cunoscuta de Subaru Australia, dar pentru care au refuzat sa isi asume responsabilitatea. Asa ca ... a condus-o asa cum era, completand periodic cu ulei. Toate bune pana intr-o zi cand, ... alta problema. La un drum obisnuit pe autostrada a ramas pur si simplu fara directie, cu volanul invartindu-se in gol si masina 'carmuind' de capul ei. Urmarea a fost ca a sarit instantaneu de pe drum, s-a dat peste cap de cateva ori si s-a oprit intr-un pom. A scapat cu viata ca prin minune.
Si totusi ... si-a luat un alt Outback, modelul mai nou pe care l-am condus eu. Asta da ... pasiune  :dknw:.
« Ultima Modificare: 24.Ian.2014, 04:34:49 a.m. de Leutz »

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #186 : 24.Ian.2014, 04:46:22 p.m. »
Baga tare, @Leutz, cat mai esti tanar ! Condu-le tu pe toate ! Cand o sa imbatranesti, cine crezi ca o sa-ti mai dea masina sa mai scrii tu pe aici ?  :-/
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline NicNic

« Răspuns #187 : 24.Ian.2014, 05:34:31 p.m. »
[...]
Si totusi ... si-a luat un alt Outback, modelul mai nou pe care l-am condus eu. Asta da ... pasiune  :dknw:.

Eu cred ca tantica respectiva incerca sa te convinga sa ii cumperi masina, acel super norocos Outback!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #188 : 17.Mai.2014, 05:52:08 p.m. »
Am facut azi un drive test cu Octavia 1.8 DSG in sapte trepte. Eu vroiam sa testez varianta 4x4 care are cutie in sase trepte, dar nu aveu disponibila. Per total mi-a placut, avea si o gramada de optionale pe ea.  :)
Consumul afisat dupa test a fost de 10,2 Cam maricel pentru modul cum am mers cu ea. E adevarat ca masina era inca in rodaj, avea cam 60 km cand am plecat si am mai adaugat eu inca aproximativ 50.  :-?

Offline NicNic

« Răspuns #189 : 17.Mai.2014, 09:39:03 p.m. »
Atractiva Skoda. Mai ales Scout. Dar nu am auzit sa performeze la capitolul economicitate.

Oricum, e in  alta liga fata de Sx4.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!