In excursiunea de Craciun am condus (de inchiriat) o Kia Rio hatchback,
modelul 2005-2011. Am facut ~1000 de km intr-o saptamana, oras si autostrada si am fost foarte multumit.
Mi s-a parut foarte robusta. Masina era foarte prost intretinuta si se vedea ca s-a tras de ea fara jena, insa plasticele, desi tocite si scrijelite cu nesimtire, se tineau foarte bine la locul lor. Nu s-au auzit grieri sau alte zgomote. Mi-a dat impresia unei masini care in conditiile unei utilizari responsabile s-ar pastra in conditii excelente o viata de om.
De asemenea motorul trage surprinzator de bine si pare sa aiba cuplu bun pe un palier foarte larg de turatii (inclusiv la 2000 si putin). In Australia vine cu 1.4 si 1.6. Cred ca era cel de 1.6, ca prea avea zvac.
Alte impresii ... insonorizare buna si suspensii confortabile. Scaunele (cel al soferului, restul nu stiu) confortabile si ele.
Per total cred ca e (a fost la vremea ei) o masina onesta, care poate satisface fara probleme utilizatorul casnic. Pe viitor cu siguranta o s-o am in vedere cand o veni timpul de shimbat masina.