Autor Subiect: Cruise Control IGNIS, Swift, SX4, Splash, Grand VITARA  (Citit de 98361 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline John16

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Gen: Bărbat
  • Fiat Sedici 4X4 Dynamic
Re: Cruise Control IGNIS, Swift, SX4, Splash, Grand VITARA
« Răspuns #240 : 03.Apr.2010, 10:44:33 p.m. »
CC-ul montat de voi are si functia de limitator de viteza?

Offline Silfax

« Răspuns #241 : 03.Apr.2010, 11:23:18 p.m. »
Azi am facut Iasi-Buc. in mare parte pe cruise... este super. Iti face drumurile lungi cu mult mai placute.

@John

CC'ul montat pe SX4 nu are limitator.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline miocrl

« Răspuns #242 : 07.Apr.2010, 03:53:55 p.m. »
care ar fi avantjele unui limitator?

la cruise, ii setezi viteza si iti ramane viteza aia(58km/h). daca pui frana se decupleaza, apesi RES si revine la viteza setata

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
« Răspuns #243 : 07.Apr.2010, 05:33:37 p.m. »
Avantajul limitatorului ar fi urmatorul: oricat ai apasa pe acceleratie nu trece de viteza setata , pt oras ar fi ok si mai ales pentru incepatori, care nu ar fi nevoiti sa stea cu ochii pe vitezometru, pana se obisnuiesc cu senzatia de viteza. E poate mai putin enervant decat un avertizor acustic care iti piuie in cap.
Eu asa o vad.

Offline hugbear

« Răspuns #244 : 07.Apr.2010, 10:32:03 p.m. »
Nu neaparat. Limitatorul introduce mai mult dejavantaje decat avantaje. Sa presupunem ca te apropii de o intersectie cu cronometru, mai ai 40 de secunde, deci e OK sa o abordezi cu vreo 40 km/h . Cand treci de coltul intersectiei observi un dobitoc ce trece pe rosu si constati ca nu mai ai timp sa franezi, asa ca decizi s-o calci. Din pacate, limitatorul e setat la 50...

Discutam cu un coleg cu Peugeot si-mi spunea ca la ei nu se mai monteaza CC-uri (care cica aveau limitator) datorita unui accident de genul: intrat in depasire, vazut masina pe contrasens, retrogradat si calcat acceleratia, zero efect (limitator pe la 110), accident grav. Nu stiu cat e legenda si cat adevar, dar e perfect "fezabil".

Pe de alta parte, CC-ul simplu se dezactiveaza total la debreiere/franare/accelerare, redand integral contrulul soferului.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #245 : 07.Apr.2010, 10:34:48 p.m. »
La accelerare el practic nu se dezactiveaza.Folosind limbaj de balta-el se de la o parte cat accelerezi tu,iar cand ai luat piciorul de pe acceleratie revine la viteza setata anterior.
Total se dezactiveaza doar cand apesi frana/ambreiajul.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline hugbear

« Răspuns #246 : 07.Apr.2010, 11:00:21 p.m. »
se de la o parte cat accelerezi tu,iar cand ai luat piciorul de pe acceleratie revine la viteza setata anterior.
Cu atat mai bine!!! :D
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline miocrl

« Răspuns #247 : 08.Apr.2010, 11:19:26 a.m. »
pt oras ar fi ok si mai ales pentru incepatori

da ar fi ok pentru orice baiatas de cartier care o calca mai tare decat are voie :P. si eu ma simt cu musca pe caciula azia m ajuns la 11o in o depasire, dar daca aveam limitator activat probabil ca nu mai era nici un risc si nu ajungeam la viteza aia.

limitatoarele sunt de 2 feluri:
1 cel pe care il activezi in timp ce conduci doar in momentulin care ai nevoie de el
2 cel pe care il instalezi siactineaza permanet pe masini de firma ca sa le protejezi sau asa ceva :D, desi pe masinile de firma ar fi bun un limitator de turatie

oricum pentru incepatori nu recomand folosirea.

Offline herrgrila

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
« Răspuns #248 : 23.Apr.2010, 09:16:02 p.m. »
Intrebare. Daca cobori o panta accentuata cu CC setat 50 km/h (sa zicem), exista posibilitatea ca masina sa treaca peste viteza setata(61km/h)? :baston:

Offline Silfax

« Răspuns #249 : 24.Apr.2010, 12:59:56 a.m. »
Din ce am probat eu, pe SX4, variatiile pot fi in limita a +- 5km/h fata de viteza setata in mod normal. In panta accentuata poti avea surpriza de a depasi viteza setata, depinde si de treapta de viteza in care esti(CC face totusi frana de motor). Dar nu am testat.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2