Cu toate ca-s cam scumpe, am inteles de la altii (n-am verificat inca), in Elvetia Subaru este o marca destul de populara, oricum mai populara decat la noi. In Romania, Foresterul a ajuns cel mai cunoscut model (sa traiasca jandarmeria). Am fost intrebat odata de un vecin trafic la semafor, la Universitate, daca masina mea este facuta in China....
Revenind la XV, stiam ca vor scoate un crossover de clasa mai mica de pe vremea cand eram in preparativele achizitiei SX4-ului. Nevasta mea m-a intrebat insistent daca nu au asa ceva la Subaru. Amicul de la SMT (dealerul de origine graca cu monopol Subaru in Romania) mi-a zis ca "va apare prin toamna asa ceva dar nicidecum la categoria de pret a lui SX4".
Pe de alta parte, de cand au fost obligati sa puna ESP-ul, au trebuit sa umble pe la diferentiale. Si desi se cheama tot SimmetricalAWD, modelele mai noi nu mai aveau diferentialele cu alunecare limitata, care sunt adevarate bomboane. La Outback am si centralul si cel de pe puntea spate autoblocante (ma rog cu alunecare limitata) si-ti spun ca merita. Am batut un Forester nou diesel cu OBK-ul meu vechi. Sunt curios daca vor rezolva aceasta problema la XV pentru ca si Freelanderul sau ca sa fiu in ton cu forumul si GrandVitara parca au diferential(e) cu alunecare limitata si au si ESP.
Observatie: actualul Impreza XV pleca de la 27k cu TVA!