Autor Subiect: Jimny vs Pajero (scurt)  (Citit de 3155 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline VAXXi

Jimny vs Pajero (scurt)
« : 13.Nov.2010, 12:47:28 p.m. »
Ia, ca deschid primu' topic in sectiunea asta  :P

Cand studiam eu piata referitor la ce masina sa-mi iau, una din optiuni era Pajero scurt. Din pacate, cea mai mica motorizare era 3 litri benzina = foarte naspa dpdv impozite, asigurari si consum. Pe-acilea pe unde bat coclaurile acum, am avut ocazia sa ma dau cu unu' (tot 3 litri benzina).

Plusuri la Pajero:
- spatiu imens inauntru
- cabina mai moderna (LCD cu altimetru, busola, prostii de-astea)
- 4x4 pe maneta (desi ma indoiesc ca era mecanica, presupun ca tot electronica lucra, tre' sa ma documentez)

Minusuri la Pajero:
- la 40 mii cat avea masina, scartaiau cam multe plastice prin interior (si la astia aici nu se pune problema de gropane, au drumuri aproape perfecte)
- o suspensie infect de moale, practic simteam ca stau pe arcuri moi, scaunul parca era legat cu arcuri moi de podea, podeaua legata de roti cu arcuri moi ... groaznic, simteam cum ma ia raul de mare  :)
- matahalos cu spume (bine, fiind si obisnuit cu bonsaiu' de Jimny...) si imprecis la directie, practic mi se parea ca volanu' e asa ... "orientativ"

Deci: pro-Jimny, pentru mine.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline rexkrokiDAU

Re: Jimny vs Pajero (scurt)
« Răspuns #1 : 13.Nov.2010, 01:21:00 p.m. »
- la 40 mii cat avea masina, scartaiau cam multe plastice prin interior (si la astia aici nu se pune problema de gropane, au drumuri aproape perfecte)

poate scartiiturile proveneau din incursiunile in afara asfalului...     da unde se afla "astia" ?   :)

Offline VAXXi

« Răspuns #2 : 13.Nov.2010, 05:28:16 p.m. »
Nu facuse nici un offroad posesoru', avea de altfel caucioace de strada. Astia = Dubai, poti sa faci off doar pe nisip, si nisipu' e moale asa ca nu justifica scartaielile :D
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #3 : 13.Nov.2010, 06:27:22 p.m. »
Prin 2002 am avut un Pajero scurt cu motor de 2500 td  masina avea 280 de mii de km, eu utilizand-o vreo 50 de mii de km din acel moment. Ce pot spune este ca in afara de scartaitul unor buscsi de la basculele fata (boala din copilarie) nu scartaia absolut nimic, masina functionand perfect. Adevar ca suspensia este mai moale decat la Jimny din cauza lipsei arcurilor cu foi, dar asta nu poate decat sa ofere un confort sporit la rularea pe drum prost. Mie personal mi-a placut foarte mult aceasta masina...extrem de robusta si fiabila. Atasez si o poza orientativa sa se inteleaga despre ce generatie este vorba. Mi-a placut ca se putea bloca diferentialul central si cel din spate si avea caseta de transfer cu Low si High.

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #4 : 15.Nov.2010, 05:30:48 p.m. »
Adevar ca suspensia este mai moale decat la Jimny din cauza lipsei arcurilor cu foi, dar asta nu poate decat sa ofere un confort sporit la rularea pe drum prost.

Jimny are elicoidale. Are si punte fata rigida (spre deosebire de Pajero).
Pajero are diferential central (deci poti merge in 4x4 tot timpul indiferent de suprafata pe care rulezi), este mai spatios, ai posibilitatea sa alegi mai multe dotari si accesorii (de ex sa iti iei cu blocant spate din fabrica), se comporta mai bine la viteza fiind mai lung si mai lat.

Jimny "it's a way of life" :)
jimnyholic